Banner

Erste Liga: az elnök szerint a DVTK, a Fehérvár és a MAC is csatlakozhat

Szerző: objektív | 2020-05-01 10:05:00

Szőke Álmos, a jégkorong Erste Liga elnöke elképzelhetőnek tartja, hogy azok a klubok is rajthoz álljanak a sorozatban a következő szezonban, amelyek az elmúlt években külföldi bajnokságokban szerepeltek.

Szőke Álmos ezzel kapcsolatban az M1 aktuális csatornának kifejtette: a világjárvány miatt egyelőre továbbra is bizonytalan, hogy a határátlépések esetében mikorra normalizálódhat a helyzet, márpedig ez alapjaiban határozza meg nemcsak az Erste Ligában érintett erdélyi, hanem az osztrák bajnokságban szereplő Hydro Fehérvár AV19, valamint a szlovák pontvadászatban érdekelt DVTK Jegesmedvék és MAC Újbuda szezonját.

„Azzal a lehetőséggel is számolunk, hogy ezek a csapatok ebben az esetben a magyar bázisú bajnokságban, az Erste Ligában indulnak. És arra is kell készülnünk, hogy az erdélyi klubok viszont nem feltétlenül tudnak csatlakozni” – nyilatkozta Szőke Álmos. Hozzátette: nagyon sok tervük létezik, de ő személy szerint mégis azt szeretné a legjobban, hogy minden maradjon továbbra is az eddig megszokott mederben, ami „a magyar jégkorong szempontjából nagyon kedvező és előremutató felállás”.

A ligaelnök kiemelte: a Fehérvár, a DVTK és MAC Újbuda csatlakozása csak abban az esetben emelné meg egyértelműen a színvonalat az Erste Ligában, ha teljes keretükkel, légióssoraikkal megerősítve tudnának játszani. A járványügyi helyzet miatt ugyanis bizonytalan, hogy ki hogyan tud légióst igazolni, illetve a meglévők hogyan tudnak ismét csatlakozni a klubhoz.

forrás: nemzetisport.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

11. Geotic |Válasz erre: 10. perecesi-diosgyor-szurkolo
2020-05-01 19:56:09 Piros öves, Őstag
Ja igaz, még a cseh klubok is.
Mondjuk én eddig azon csodálkoztam, Abdul mit keres még Szlovákiában, szerintem eddig is KHL szintű játékos volt.
10. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 8. Geotic
2020-05-01 19:31:07 Fekete öves, Veterán
A mai napon négy extrásból hármat behúztak cseh egyesületek, és a Severstal is vitte az utolsót.
Kris Versteeg pedig letette a korcsolyát, pedig 33 év a jégkorongban messze nem sok. Jágr és Chara bőven 40+ évesen űzi, hajtja. Markov is 41 évesen döntött a vég mellett.
Mondjuk Versteeg esetében az előző két idény finoman szólva sem sikerült jól. Lehet egészségügyi okai is lehetnek a döntései mögött. Alig játszott.
9. Szabó József* |Válasz erre: 8. Geotic
2020-05-01 19:18:16 Fekete öves, Veterán
Így van.
A sokat szidott állami támogatású rendszer, ami nálunk kiépült, sokkal kevésbé érinti ez az idei komoly válság.
Ahol viszont piaci támogatással mentek, ott most nagy lesz a baj.

Így néhány hónap alatt a szlovák klubhoki (is) nagyságereddel leépül (kiürül), a színvonal-távolság néhány hónap alatt annyit csökkenhet mint békeidőben jó pár év alatt.
8. Geotic |Válasz erre: 7. perecesi-diosgyor-szurkolo
2020-05-01 18:54:18 Piros öves, Őstag
Az eliteprospect oldalon már most lehet látni, hogy a legjobb Szlovákiában játszó játékosokat már igazolják is a svéd, finn ligákba, és a KHL-be.
7. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 6. Geotic
2020-05-01 18:44:28 Fekete öves, Veterán
Például a Kassa. A boon is cikkezett, hogy a Kassa táján most nem minden fenékig tejfel. Ahogy pozsonyban sem.
A Liptószentmiklós is necces. Nekik nem is volt talán igazán tőkerős támogatójuk. A legggyengébb együttesek voltak. Nem lepne meg, ha nem tudnák vállalni a bajnokságot.
6. Geotic |Válasz erre: 5. betmen
2020-05-01 17:53:04 Piros öves, Őstag
A szlovák csapatok többsége sokkal nagyobb bajban van, nagyon kérdéses, mennyire lesz erős az a szlovák liga.
Másrészt lássuk be, igazán minőségi légiósok nélkül az Erste Ligában sem lennénk egyértelműen bajnokesélyesek, főleg ha a jobb magyarok közül sem marad mindenki (márpedig nem hiszem hogy marad mindenki).
Harmadrészt, nem biztos, hogy látnám értelmét egy valószínűleg nagyrészt zártkapus bajnokságra Szlovákiába menni sokkal több pénzért, főleg hogy nem is nagyon lesz pénz.
5. betmen
2020-05-01 17:14:50 Fehér öves, Lelkes újonc
Az Erste Liga szerintem mindenképpen visszalépés lenne számunkra. A mi bajnokságunk soha nem lesz olyan erős, mint a szlovák liga.
2020-05-01 15:23:44 Fekete öves, Veterán
A meglévő légióskontingesből Vandanet, Rosst és Valcharzst mindenképpen itt tartanám. De a többit is akár.
Persze a teljes légiós csapat aligha fog itt maradni, főleg, ha az Erste Liga légiós korlátja másképpen fog szólni, mint a tótoknál.
3. Geotic |Válasz erre: 2. korxi
2020-05-01 14:42:42 Piros öves, Őstag
Szerintem ha lesznek is légiósaink, azok szlovák/cseh játékosok lesznek, kétlem, hogy tengerentúliak.
2. korxi
2020-05-01 13:57:43 Piros öves, Veterán
Én azt mindig bármikor aláírtam volna, és most is aláírnám, hogy jöjjön haza mindenki velünk együtt (a volán is).
Ha a koronavírusnak van pozitív hatása, akkor ez az lenne.

Persze ennek az ötletnek a valóságtartalmát/realitását nagymértékben csökkenti, hogy jelenleg csak az Erste liga funkcionáriusa mondja hogy mindez "elképzelhető".

Azt is mondja viszont hogy az lenne jó, ha a légiósaikkal együtt jönnének az érintett csapatok, bár ebben eléggé zavaros/ellentmondásos a nyilatkozat:
Az hogy „Amennyiben nem lennének légiósaik..." nem egészen ugyanazt jelenti mint hogy "Amennyiben viszont a teljes légiósállományukkal érkeznének"

Hát száz százalék hogy nem fogunk a meglevő(tavalyi) légiósálommánnyal érkezni, mint ahogyan senki sem.
Mert abban szinte biztos vagyok hogy lesznek légiósok mindhárom csapatban, nálunk is, akárhol is játszunk, de hogy nem a jelenlegi (tavalyi) légiósállomány, sőt nem is ugyanaz a légiósszám szám lesz, az tutibiztos.

Még ha maradunk is a szlovák ligában, akkor sem a tavalyi légiósszámmal, legfőképp nem ugyanazzal a légiósállománnyal fogunk indulni, és pláne nem ugyanazok a légiósok lesznek akkor, ha hazajövünk. És mint mondtam, ugyanez igaz a másik kettő csapatra is.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...