Banner

DVTK vs. MTK: a lecke feladva!

Szerző: walaki | 2017-02-23 12:13:00

Kanta József szerint vízválasztó lesz a diósgyőriek elleni bajnoki, Elek Ákos pedig kiemelte: nem tanácsok, győzelem kell.

Az NB I első tavaszi fordulójában a kiesés elkerüléséért küzdő csapatok közül az MTK és a Diósgyőr sem tudott pontot szerezni. A fővárosiak a Bp. Honvédtól, míg a miskolciak pedig a Mezőkövesdtől szenvedtek vereséget. Érdekesség, hogy a két csapat hétvégén egymással néz farkasszemet: Horváth Ferenc együttese ideiglenes otthonában, Mezőkövesden fogadja a kék-fehéreket. A találkozó előtt a 11. helyen tanyázó MTK hátránya csupán egy pont a kilencedik Diósgyőr mögött, így nagy csata várható. A találkozó előtt a csapatkapitányokat, Kanta Józsefet, illetve Elek Ákost kérdeztük az öltözőn belüli hangulatról, illetve az esélyekről.

Kanta József egygólos győzelemnek is örülne

– Ami a tavaszi nyitómérkőzést illeti: nagyon kiegyensúlyozott találkozón vagyunk túl – emlékezett vissza Kanta a kispestiek elleni összecsapásra (1-2). ‒ Természetesen mindenki nagyon csalódott volt az eredmény miatt, mivel úgy éreztük, tipikus ikszes meccs van mögöttünk, meglátásom szerint a Honvéd elleni találkozó akár a mi javunkra is eldőlhetett volna. A mérkőzés fordulópontjaiból viszont nagyon rosszul jöttünk ki... A hét elején már minden játékos fejében csak a DVTK elleni bajnoki járt. Úgy készültünk télen, hogy próbáltuk azt a bizonyos terhet levetni a vállunkról, igyekszünk nem túl nagy feneket keríteni annak, hogy éppen milyen pozícióban foglalunk helyet. Természetesen a fejekből ezt nem egyszerű kitörölni, de a ránk nehezedő nyomást el kell tudni viselni, mi hoztuk magunkat ilyen helyzetbe.

– A Diósgyőrt, mint akadályt a hétvégén sikerrel kell vennünk, úgy érzem, a szombati akár vízválasztó mérkőzés is lehet. Ha sikerül nyernünk, egyrészt elkerülhetnénk végre a kiesőzónából, másrészt olyan önbizalmat adhatna a három pont a csapatnak, hogy végre megmutathatnánk, valójában mire is képes az együttesünk. Ősszel Poór Patrik találatával egygólos győzelmet arattunk a DVTK ellen, hasonló eredményt már most, jó előre aláírnék, és természetesen az akkori siker jó kiindulópont számunkra. Szeretnénk szombaton újfent bizonyítani, hogy jobbak vagyunk a Diósgyőrnél. Az ellenfél hasonló helyzetben van, mint mi, meglátásom szerint az dönthet a mérkőzésen, ki tud higgadtabb maradni a kiélezett helyzetekben, illetve az egyéni teljesítményeken is sok múlhat. A mai modern fociban már nagyon jól fel lehet térképezni az ellenfelet, így a rivális gyenge pontjaiból, illetve erősségeiből természetesen mi is alaposan felkészültünk, miközben elsődleges szempont, hogy a saját játékunkat tudjuk hozni idegenben – árulta el a 32 éves MTK-kapitány.

Szombaton Elek Ákossal tör győzelemre a DVTK.

A túloldalon a 28 éves Elek Ákost kérdeztük, aki természetesen szintén csalódott volt a Mezőkövesdtől elszenvedett vereség után, és elárulta: játékban többet kell nyújtaniuk a roppant fontos MTK elleni bajnokin.

– Természetesen nem ilyen kezdésről álmodtunk a kövesdiek ellen, a 3-0-s eredmény miatt csalódottak voltunk az elmúlt hétvégén – kezdte a DVTK csapatkapitánya. ‒ Meglátásom szerint két hasonló kaliberű csapat játszott egymással, sajnos a második gól előtt nagyot hibáztunk, illetve a kiállítás a mérkőzés elején megpecsételte a sorsunkat. Ugyanakkor nincs pánikhangulat az öltözőben, gőzerővel készülünk az MTK elleni találkozóra, hiszen roppant fontos mérkőzés vár ránk. Nem szeretném sorsdöntőnek titulálni ezt a találkozót, hiszen még sok meccs áll előttünk ezen kívül is, de természetesen érezzük a súlyát. Ha nyerünk, négy pontra leszakíthatjuk az MTK-t, ha viszont pont nélkül maradunk, mi kerülünk a kiesőzónába. A hozzáállásunkkal és a győzni akarásunkkal a Mezőkövesd ellen sem volt probléma, hiszen éppen azért kaptunk három gólt, mert kitámadtunk és nem akartunk 1-0-s vereséget szenvedni. Az MTK ellen játékban többet várok magunktól, mint amit szombaton mutattunk. Azt gondolom, mindkét együttes bátor támadófocit játszik majd szombaton, de bízom abban, hogy mi jövünk ki győztesen az MTK elleni partiból, a három pont megszerzése lebeg a szemünk előtt.

– Csapatkapitányként tudom, hogy jelen helyzetben a társaimnak nem tanácsokra van szükségük, hanem győzelemre. Az önbizalmunk és a lelkivilágunk szempontjából is nagy szükségünk van a hétvégi sikerre – zárta szavait Elek Ákos.

forrás:http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/410604_dvtk_vs_mtk

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

31. samanhegy |Válasz erre: 27. Kapáslövés
2017-02-24 19:55:52 Piros öves, Őstag
Almaszedők, ez kurva jó! Jonatán hooligans.
30. vebgy*
2017-02-24 18:34:31 Fekete öves, Veterán
Egyébként meg a fenti fekete-fehér képen látható tömeget sikerült erősen megritkítani mostanra csúnyán...(Emlékszem konkrétan a fenti libások elleni meccsre...10 éves voltam)
29. vebgy* |Válasz erre: 8. Bobák Kornél
2017-02-24 18:32:24 Fekete öves, Veterán
Őszi szezon végén jól jöttünk ki belőlük, de most is így kéne kijönnünk...Gyalázat, ami itt sok pénz ellenére is zajlik..:(
28. toki*
2017-02-24 08:49:08 Fekete öves, Veterán
ÁMEN! Ákos csak a győzelem!
27. Kapáslövés |Válasz erre: 14. pusi1981
2017-02-24 01:26:23 Kék öves, Tag
RANDADO... igen pont az, gratulálok.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Nyíregyháza_Spartacus_FC
13 alkalommal volt nb1-es ez a f*stalicska nyiregyháza, nem tudom ki találta ki ezt a randado dolgot, le kéne akadni róla.
Plusz nem is volt mindig egy osztályban a csapat mind a 13 alkalommal.
randado mi???
Annyira mint tiszavarsány tiszaujfalu.
Ez nem randado te jóhgyerek. Ez semmi.
Az lenne randado ha a Fradit megvernénk és mi lennénk az elsők a Vidi helyett.
De ugye az olyan randado-kon 6-2-ket sz*vunk.
Persze ma már egy Matyó Gyirmót is randado.
Nekem a Barca-Real, Chelsea-Arsenal, Juve-AC, ezek a rangadók.
Te nem tudom sajnos miről beszélsz.
ÉS ELLENTÉTBEN VELED, nem kívánom egy percig se, hogy essünk ki a X@R nyíregyf*s mellé.
Essen oda az MTK vagy a hózivatar!!!!
Ennyi a különvéleményem.
Amúgy megjegyzésképpen, IGEN!! Képzeld én is szeretek nyíregy meccsre járni, de két agysejtnél többem van, hogy felfogjam az NB2 nekünk ROSSZ!!! Bevállalom, leszek én a gonosz szurkoló aki annyira utálja a tireket, ha ez neked megfelel. Igen DVTK szurkoló vagyok, Igen gyűlölöm a tireket és nem szeretném ha feljutnának, azt sem ha mi kiesnénk. Maradjon a MATYÓ, nem kell messze utaznunk, jó ez így. Csak mi se essünk ki ;) Maradjon ez így jó sokáig :) Én élvezem, amikor az almaszedők nyálcsorgatva nézik hogy mi NB1-esek vagyunk :)
26. birgicz
2017-02-23 23:28:13 Narancs öves, Tag
Köszönöm Mindenkinek! Nincs olyan szar, amibőlnem jövünk vissza. Nem fogok nevén nevezni senkit. C7
25. Bobák Kornél* |Válasz erre: 24. poci
2017-02-23 20:19:48 Fekete öves, Veterán
Nehogy már elaludjanak a pályán! :)
24. poci
2017-02-23 19:06:13 Citromsárga öves, Tag
Ajánlanám az ideges nyugtalan játékosok figyelmébe a "FRONTIN 0,5. másfél szem meccs előtt és nyugi van 90 percig!!!
23. Piros1910 |Válasz erre: 15. fules1
2017-02-23 18:07:13 Narancs öves, Tag
Ez valahol az év meccse sajnos.
Nem lehetetlen legyőzni a libásokat, de legalább akarni kellene a győzelmet.
22. Piros1910 |Válasz erre: 14. pusi1981
2017-02-23 18:05:47 Narancs öves, Tag
hol lesznek már ők jövőre nyiregyházán..

1 2 3 4 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...