Banner

DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 2-0

Szerző: Jáborcsik András | 2017-12-12 11:01:00

DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest

Erste Liga jégkorong mérkőzés

Miskolc, 2017.12.12. 18:30



Erste Liga alapszakasz

DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Miskolc, Jégcsarnok, 1018 néző. Játékvezetők: Babic, Kókai, Kormos, Muzsik.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Joe, Leppanen, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Ruikka, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris - Vojtkó, Bernáth, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Köllő, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
MAC Budapest: Bálizs (Arany) - Pozsgai, Macaluay, Klempa, Brown, Dansereau - Dudas, Cunningham, Bodó, Nagy, Orban - Vokla, Garát, Somogyi, Terbócs, Keresztury - Kovács, Tóth, Lőczi, Kedves. Vezetőedző: Majoross Gergely

2. harmad 35:14 Tóth A. (Kulmala, Leppanen) 1-0
3. harmad 46:55 Pavuk (Kulmala, Vas) 2-0 emberelőnyből

Értékelés

Mikael Tisell: Nagyon örülök a mai esti győzelemnek, és különösen annak, hogy gól nélkül sikerült hozni ezt a találkozót. Sajnos két védőnk még mindíg hiányzik, és nagy öröm volt azt látni, hogy így is fölé tudunk kerekedni legnagyobb riválisunknak. Az elején még úgy látszott, hogy bármerre eldőlhet a ma este, a fordulópont Tóth Adrián gólja volt, a vezetés megszerzése után sokkal nyugodtabban tudtunk játszani. Nagyot küzdöttünk, de megérdemeltük a győzelmet, és az ezzel járó három pontot.

Majoross Gergely: Az eredménnyel nem vagyok teljesen elégedett, a csapatom hozzáállásával, erőfeszítéseivel viszont teljes mértékben. Sajnos néhányszor nem a legjobb döntés hoztuk, és sokszor túlbonyolítottuk a dolgokat, de az egyszerű megoldások sokszor célravezetőbbek. Hiába a lehetőség, ha nem tudjuk kihasználni, nem nyerünk.


A két éllovas csap össze Miskolcon címmel vezeti fel a mai hokirangadót a jegkorongblog.hu.

2015 óta repül kötelékben a magyar bázisú nemzetközi bajnokság élén a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest. Kettejük rangadója igazi hokicsemegének számít.

Hogy kedden este milyen eredményre számíthatunk, az szinte megjósolhatatlan. Hiába szólnak az előzmények a miskolciak mellett, a sport és a nagy rangadók sajátossága, hogy mindig megvan az esély a meglepetésre. A DVTK Jegesmedvék ebben a szezonban óriási formát mutatnak. Hazai jégen egyedül az UTE tudta elvenni a makulátlanságukat, büntetőkkel győzött Miskolcon. Érdekes módon a liláknak sikerült az egyetlen rendes játékidőben elért győzelem is Mikael Tissel legénysége ellen, még a szezon elején, a Megyeri úton. Rajtuk kívül egyedül a Fehérvári Titánok tudott pontot lopni Vas Jánoséktól. Miskolcon így impozáns a csapat mérlege, 8 győzelem mellett egy túlórás vereség, a 27 megszerezhetőből 25 pont, 92,6%-os teljesítmény. A Jegesmedvék nemcsak az Erste Ligában mennek jól, hanem a Kontinentális Kupában is végre összejött a jó szereplés, a harmadik körben sokáig akár a döntőbe jutásra is esélyük volt. A Visegrád Kupában viszont összejött ez is, ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel várhatják a Nitra elleni finálét.

A MAC Budapest bár nem szerepel rosszul ebben az idényben sem, a teljesítményük közel sem olyan meggyőző, mint az előző két idényben. A védekezés kevésbé feszes, meccsenkénti átlagban szignifikánsan több gólt kapnak, mint az elmúlt két szezonban. Ráadásul – különösen idegenben – sok kiállítást szednek össze, ami nem könnyíti meg az életüket. Egy évvel ezelőtt 40 meccs után volt 7 vereségük és 3 túlórában elszenvedett vereségük, most 21 meccs után tartanak 6 vereségnél. A MAC a Visegrád Kupában is gyengébben szerepelt, mint vetélytársa, az alapszakaszt a mezőnyben egyedüliként 0 ponttal zárta. A negyeddöntőben a Nitra ellen viszont felszívta magát a csapat, megvolt az esély akár a továbbjutásra is, Nyitrán hosszabbításban dőlt el, hogy a felvidékiek mennek a legjobb négy közé.


Az Erste Liga állása:


Elolvasom a teljes beharangozót a jegkorongblog.hu-n >>>>>


forrás: jegkorongblog.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

15. korxi |Válasz erre: 13. Bobák Kornél
2017-12-12 20:58:37 Piros öves, Veterán
Ja olyan rengeteg van egy meccsen hogy de miért szólt a síp, miért akkor, stb. A sípszókor leáll a játékos, ez reflex, sosem derül ki hogy mi lett volna ha nem szól a síp, mármint hogy akkor is bement volna vagy sem.

Ettől függetlenül sokszor annyi ordító helyzetünk volt mint a macnak, amin csak hajszálon múlott a gól.
2017-12-12 20:57:48 Fekete öves, Veterán
A 2:0 ellenére ez egy nagyon nehéz meccs volt, a harmadik harmadban is igen nyomott olykor a MAC. Igaz, jó pár helyzetünk volt nekünk is. Nagy harc volt a jégen.
13. Bobák Kornél* |Válasz erre: 11. korxi
2017-12-12 20:50:28 Fekete öves, Veterán
De miért szólt a síp? Volt tömörülés, de a korong mozgásban volt.
2017-12-12 20:49:54 Fekete öves, Veterán
Szép volt fiúk!
11. korxi |Válasz erre: 10. Bobák Kornél
2017-12-12 20:44:59 Piros öves, Veterán
Az a MAC gól már sípszú után lett beütve, pont ezért nem gól.
2017-12-12 20:28:32 Fekete öves, Veterán
Nem tudtam megállapítani, miért nem adták meg a MAC gólját. A mi második gólunknál legalább annyira akadályoztuk Bálitzst. No nem reklamálok, csak nem értem. :)
2017-12-12 20:23:44 Fekete öves, Veterán
Ott az emberelonyos gol 2x0
Balizs ma negyet kapsz!
2017-12-12 20:04:59 Fekete öves, Veterán
A második harmad elején kicsit megijedtem, mert a MAC fölénybe került, vagy inkább úgy mondanám, védekezésben könnyelműek voltunk, eladtuk a korongokat, nem tudtunk kijönni a harmadunkból. Aztán a gól mindent megváltoztatott. Utána már miénk volt a pálya.
Kulmala a bajnokság elején nem igazán tetszett. Viszont amit mostanában mutat, az egészen kiváló! Gyors, legalább olyan jól cselez mint Galanisz, a jégen fekve adott gólpassza pedig fantasztikus!
A második harmadok általában nem a miénk szoktak lenni, de a gól után óriási fölénybe kerültünk. Remélhetően kitart még ez a játék a harmadik harmadra is, mert az erőnlétünk a legjobb a Liga mezőnyében. Csak találjunk már végre valami megoldást az emberelőnyös helyzetek kihasználására, mert meccsek óta nem tudunk élni a lehetőséggel.
2017-12-12 19:56:35 Fekete öves, Veterán
Azaltal, hogy a MAC is megerkezett a meccsbe nagyon szinvonalas jatekresz szuletett. A vezeto golunk nemileg varatlanul jott, de nem megerdemelten.
Ami meg az utolso perces MAC jatekos vadaszatat illeti azonnali vegleges 5+20, errefel sima kisbuntivel meguszta.
Szandekosan terdre ment Galaval szemben, aki nehezkesen tamolygott le a jegrol.
Serulest akart okozni a szarhazi, mi mas honoralhato veglegessel ha nem a fenti. Ja nem szakadt el biztos gala terdszalagja, mellesleg MAC jatekost nem fog Babic veglegessel lezavarni. Valamelyik taglozza mar le szepen, hadd erezze at.
6. korxi |Válasz erre: 5. perecesi-diosgyor-szurkolo
2017-12-12 19:46:31 Piros öves, Veterán
Csak beérett. És volt egy vasunk is már a gól előtt.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...