Banner

DVTK Jegesmedvék - HKm Zvolen › 2-1

Szerző: Jáborcsik Márk | 2019-09-13 12:35:00

DVTK Jegesmedvék - HKm Zvolen 2:1 (1:0; 1:1; 0:0)

Tipsport Liga 1. forduló

Miskolc Jégcsarnok - 1111 néző
2019.09.13. - 18:00


Gólok ›

1-0 09:08 Vandane (Vas, Beauviller)
1-1 32:02 Kelemen (Corrin)
2-1 36:05 Vas (Beauviller, Dudas)

Statisztika ›

Lövések › 24 - 34
Védések › 33 (97,06%) - 22 (91,67%)
Kiállítás percek › 18 - 18
Buli elhozatal › 39/68 (57,35%) - 29/68 (42,65%)


Közvetítés: Digi 2


Hát ez a nap is újfent elérkezett, rajtol a szezon. Oly hosszú időnek tűnt ez a cirka fél év, mióta az utolsó tétmeccsét lejátszotta a csapat még a 2019-es év elején. A tavalyi szezon igazán keserűen végződött, viszont most újult erővel vághatunk neki egy újabb kihívásnak. A csapat magyar magja megmaradt, amihez erős légiósok érkeztek.

Első ellenfelünk az a zólyomi csapat, amely ellen nem igazán ment jól a csapatnak. Öt meccsből négyet mai vendégeink nyertek. Igaz, az az egy győzelem hazai jégen született, mikor is Adorján lehúzta a rolót, és 4-0-val fektettük vállra ellenfelünket. A Zólyom elleni 5 meccsen Vas 1+3-mal, Magosi pedig 2+1-gyel zárt.


A bajnokság legbonyolításáról is ejteni kell néhány szót, mivel változott a lebonyolítás. Az alapszakasz 48 meccsből fog állni, és mindenki négyszer játszik majd mindenkivel. Továbbra is 13 csapat vesz részt a bajnokságban. A Zilina az osztályozó párharcában alulmaradt a Dukla Mihalovcevel szemben, így már jól ismert ellenféllel gyarapodott a Tipsport Liga. Emellett sok éves KHL-es szenvedést követően visszatért a hazai bajnokságba a Slovan Bratislava, akik végül teljesíteni tudták az induláshoz szükséges feltételeket. További változás még, hogy az Orange 20 – szlovák U20-as válogatott idén már nem szerepel az elsőosztály küzdelmeiben.

További változás, hogy az alapszakasz végén középszakaszt fognak rendezni, ahol szintén oda-visszavágós rendszerben küzdenek majd a csapatok a maradék két rájátszás helyért. A szezon végén nem lesz kieső, a liga tovább fog bővülni jövőre, úgyhogy a másodosztály első helyezettje automatikusan fel fog jutni.


Offseason

A szezon végeztével hamar fény derült arra, hogy a Jegesmedvék legbiztosabb pontja, Vay Ádi nem marad. A svéd másodosztályú Vasterviks csapatába igazolt, és mint később kiderült majd Bartalis István lövéseire és cseleire is fel kell készülnie, mivel ő is a svéd másodosztályban folytatja egy hosszabb Németországi kitérőt követően. Vay mellett még Somogyi, Hajós és Albert távozott a magyar játékosok közül. Közülük mindenki az Erste-ligában folytatja.

A tavalyi import játékosok közül csak Ryan (Harrison) maradt, a többiek egytől-egyig kicserélődtek. A távozók közül Kulmala az Erste-liga bajnok FTC csapatában folytatja pályafutását. Milam az Alpesi ligában szereplő Vipiteno csapatához, Crawford a dán élvonalbeli Rödovre-hez, Loiseau pedig a Nottingham-hez – az Egyesült Királyságba szerződött. Legutóbbi értesülések szerint Pance továbbra is csapat nélkül van.

Láthatóan fel volt adva a feladat a vezetőség számára. Pótolni kellett a távozókat, és kisebb csend után el is kezdtek érkezni a bejelentések. Várhatóan kapusposztra nem szerettek volna elégetni a vezetésben sem légiós helyet, ezért a rivális MAC-tól érkezett Rajna Miklós, aki az előző évi kiírásban 36 mérkőzésen 89,9%-os hatékonysággal védett. Ez nem nevezhető kiemelkedőnek, viszont a rájátszásban három mérkőzésen 97,8%-os mutatót tudhatott a magáénak, ami igencsak szép teljesítmény. (Nem melleslegesen éppen a mai ellenfelünk ellen.)

Jó fizikumú és ponterős hátvédeket szeretett volna a vezetés az új szezonra, ezért elsőként Jesse Dudas érkezett, aki nem ismeretlen egyetlen maci szurkoló számára sem. Jesse a rövid észak-amerikai pályafutását követően Magyarországon folytatta karrierjét. Hazánkban töltött első két évében mindkétszer bajnok lett a Jegesmedvékkel. Ezután két év következett a MAC-nál, és most újra a Miskolccal kezdte a készülést. 58 meccsen 45 pontot termelt tavaly. Nagy fegyvertény, hogy a mostani rivális Zólyom csapatától sikerült elcsábítani másik szépen megtermett új védőnket, Davis Vandane-t. Mellette érkezett még az EBEL-es Innsbruck-tól Nick Ross. Támadókhoz érkezett Kiss Patrik – a Fehérvári Titánok kiemelkedő játékosa, valamint a Sportklubtól Részegh Tamás. Újdonsült edzőnk testvére, David Rodman is csatlakozott a DVTK-hoz, valamint mellette további három kanadai csatár ölti fel a jegesmedve mezt a szezonkezdetkor. Név szerint Kyle Beach, Francis Beauvillier, és Mathieu Tousignant.

A játékosmozgást követően a Macik kerete a legidősebb a ligában. A második legidősebb csapat a Liptószentmiklós, azonban ők is több, mint 1 évvel fiatalabbak átlagosan. Érdekesség még, hogy a legnagyobb mozgolódás a Zvolen-nél volt – tizenhatan távoztak. Ebből következtethetünk, hogy tizenhat érkezője is van a csapatnak – 4 kanadai, 4 amerikai és 9 szlovák játékos van a keret új tagjai között. Érdemes kiemelni Kyle Bonis-t – a 30 éves kanadai támadó 101 meccses AHL-, 292 meccses ECHL-pályafutást tud felmutatni, utóbbiban pedig kifejezetten kiemelkedő számokat hozott, 238 pontot – az előző idényben átjött Európába, a norvég Frisk Askerrel egyből bajnok is lett, ő maga 67 meccsen 63 pontot hozott.

Valamint Brock Trotter-t – a 32 éves kanadai támadó draftolatlanként 2 meccsen játszott az NHLben a Montreal Canadiens színeiben. 258 AHL-meccs után 2012-14 között két idényt hagyott ki teljes egészében nyak- és hátsérülések miatt. a 14/15ös idényben a KHL-be tért vissza, játszott a Medvescakban és a Dinamo Rigában, játszott aztán Finnországban és Svédországban, az előző idényben az EBEL-be igazolt és a Dornbirn legjobbja volt, 42 meccsen 14 gólt és 41 gólpasszt hozott össze (a kanadai táblázat 10. helyezettje lett)


Preseason és elvárások

A felkészülési időszak egészen rendhagyóra sikeredett, ugyanis Poprádon, a Tátra Kupa küzdelmei során az egész csapat összeszedett egy kis ételmérgezést. Összesen 3 egészséges játékos maradt a keretből, így a Michalovce elleni döntőt el is kellett halasztani. A Tátra Kupa döntőjének az első Nagymihályon lejátszott bajnoki fog számítani. A Jegesmedvék hat meccsből négyet megnyertek és kétszer maradtak alul az előszezonban. Ross és Beach négy-négy gólt szereztek, így ők lettek a legeredményesebbek. Vandane és Rodman két-két gólig jutott, ahogyan Galanisz is.

Az előző szezon után mindenki azt szeretné, hogy megmutassuk, ennél többre vagyunk hivatottak, és igenis a Medve nem játék. Legyünk minél többen a csarnokban, szurkoljunk együtt a csapatnak!


Hajrá DVTK Jegesmedvék!




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2019-09-14 11:13:13 Fekete öves, Veterán
Rajna 97%, nem semmi.
Ezzel minden bizonnyal Miki lett a legjobb %-al vedo kapus, miutan nullara senki sem nyert.
7. korxi
2019-09-13 20:53:38 Piros öves, Veterán
Nem volt könnyű, azért a zólyomon látszik hogy döntős volt. Valszeg ők is még összerázódóban vannak, különben ennyi előnyt nem hagytak volna ki.
Rajna rég nem védett ilyen jól, úgyhogy ezt neki is nagyon köszönhetjük.

Ez a Tuszinyon nem semmi, mellette még Dudas is egy eminens jófiú:)
6. szolnoki
2019-09-13 20:44:45 Citromsárga öves, Tag
Nem volt könnyü meccs az tuti ,de a második gól után úgy érzem meg jött a csapat a mecsbe. Folyt köv MAC ellen.
5. chr1s
2019-09-13 20:33:36 Piros öves, Fanatikus tag
Gratulálok! Jól kezdődik a szezon:)
4. grosser
2019-09-13 19:51:57 Piros öves, Veterán
HAJRÁ MACIK!
3. szolnoki
2019-09-13 18:51:42 Citromsárga öves, Tag
Hát igen látszik meg nem vagyunk össze szokva , de lényeg vezetünk és remélem megnyugszunk egy kicsit és megnyerjük a meccset.Hajrá Macik!!
2019-09-13 18:45:08 Fekete öves, Veterán
Jo kis meccs, sok adok kapokkal.
A zolyomnak nem izlik a modorunk, de tetszik.
1. korxi
2019-09-13 15:13:41 Piros öves, Veterán
Tényleg baromi hosszú volt a holtszezon, nagyon vártam már a normális bajnokság kezdetét!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...