Banner

DVTK Jegesmedvék - Fehérvári Titánok 6-4

Szerző: Jáborcsik András | 2017-10-13 17:46:00


DVTK Jegesmedvék - Fehérvári Titánok 6-4 (1-0, 3-3, 2-1)

Miskolc, Jégcsarnok, 910 néző. Játékvezetők: Juhász, Soós, Berkesi, Vincze.


DVTK Jegesmedvék: Kiss (Adorján) - Leppanen, Rusk, Magosi, Kulmala, Miskolczi - Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris - Gőz, Joe, Toth A., Berta, Ritó - Vojtkó, Köllő, Albert, Tóth G., Bernáth. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​


Fehérvári Titánok: Gyenes (Kornakker) - Vehmanen, Szabó, Antilla, Mazzag, Hamvai - Reiter, Láday, Balogh, Prácser, Erdei - Szaller, Takács, Schoenmakers, Ainsworth, Szita - Sándor, Antal, Péter, Kiss, Kocsis. Vezetőedző: Kóger István


1. harmad 18:38 Sakaris (Pavuk, Vas) 1-0
2. harmad 21:07 Vas (Sakaris, Rantanen) 2-0
2. harmad 22:29 Tóth A. 3-0
2. harmad 22:50 Hamvai (Antilla) 3-1
2. harmad 28:19 Vehmanen (Ainsworth, Szita) 3-2 emberelőnyből
2. harmad 31:32 Magosi (Leppanen, Miskolczi) 4-2 emberelőnyből
2. harmad 43:40 Ainsworth (Szita, Antilla) 4-3 emberelőnyből
3. harmad 47:24 Kulmama (Gőz, Magosi) 5-3
3. harmad 49:57 Reiter (Kocsis) 5-4 emberelőnyből
3. harmad 59:27 Magosi (Miskolczi) 6-4

Értékelés

Mikael Tisell: Kicsit tartottam a ma estétől, nagyon besűrűsödött a program, de nagyon örültem annak, amit ma este láttam. Sikerült végig megtartani a fókuszt, ám az emberhátrányos játékon még van mit javítani, fölösleges kockázatokat vállaltunk, és ez nem maradt büntetés nélkül. Mindenképp jó tapasztalat volt a mai, szerintem sokat tanultunk, összességében elégedett vagyok.

Kóger István: A mérkőzés előtt azt mondtam a játékosoknak, hogy az eredmény nem érdekes, 22 belevaló, küzdeni tudó játékost akarok ma este látni. Most bemegyek hozzájuk az öltözőbe, és gratulálok nekik, mert kitűnően játszottak. Tudtuk, hogy a DVTK fáradtabb lesz, hiszen kétnaponta mérkőzést játszanak, úgyhogy minden elismerésem ellenfelünknek, hogy így sikerült hozniuk a ma estét.



A Titánok lehet az első, aki pontot szerez a Népkertben. Ehhez éppen akkora meglepetés kell, amelyre a fehérvári csapat az elmúlt két évben rendre képes volt Borsodban - olvasható a jegkorongblog.hu felvezetőjében.


Bár papíron – kis túlzással – nincsenek egy súlycsoportban, a Titánok évek óta tör borsot a miskolciak orra alá. Két évvel ezelőtt – akkor még a Tyler Dietrich által vezényelt csapat ellen – a DVTK nem tudott rendes játékidőben nyerni hazai pályán, a megszerezhető 9 ponton 5:4 arányban osztoztak a csapatok. Tavaly két-két meccset játszottak egymással, a Népkertben egyszer rendes játékidőben nyert a Fehérvár, a Raktár utcában egy hosszabbításra futotta Kóger István tanítványaitól. Ez annak fényében különösen figyelemre méltó teljesítmény, hogy a 40 meccses alapszakasz végén a két csapat között 51 pont volt a különbség. Idén az első bravúr máris megvan, alig három hete a fehérváriak csak büntetőkkel kaptak ki a háromszoros címvédőtől.

Esélyük pénteken is lesz, hiszen a középmezőny élén tanyáznak, a DVTK programja pedig igen sűrű volt az elmúlt egy hétben. Pénteken szoros meccsen legyőzték a MAC-ot, hétfőn a harmadik Ferencváros otthonából hoztak el három pontot egy nem könnyű mérkőzésen, szerdán pedig Zsolnán arattak fényes diadalt. A Visegrád Kupa negyeddöntőjében oda-vissza verték a szlovák extraligás csapatot, 11-5-ös gólkülönbséggel, a Zilina akkor lőtte az utolsó két gólját, amikor már mindegy volt. A csapat tehát kirobbanó formában van, ötmeccses veretlenségi szériát fut, ennek megfelelően vezeti a tabellát is az Erste Ligában. A csapatot a Galanisz Nikandrosz, Magosi Bálint, Vas János alkotta trió húzza, mindhárman 9 ponttal állnak 8 meccs után, de Peter Sakarisnak is megvan a pont/meccs átlaga és Pavuk Attila is ponterős játékot mutat.

Velük szemben az a Titánok igyekszik felvenni a versenyt, ahol Kelin Ainsworth 9, Derek Schoenmakers 8 ponttal áll, mindenki más messze le van maradva tőlük. Az tehát nyilvánvaló, hogy a vendégeknek csak akkor lehet esélyük, ha nem bonyolódnak gólpárbajba az ellenféllel, vagyis minél tovább kihúzzák kapott gól nélkül. Ez annál is fontosabb lehet a számukra, mivel pont vagy pontok szerzése esetén, egyrészt közelebb kerülnének a negyedik helyezett UTE-hoz, amely egyelőre 5 ponttal előzi őket a tabellán, másrészt biztonságos távolságban tartaná üldözőit, a Brassót és a Csíkszeredát.


A mérkőzést élőben is követheted!


Tovább a jegkorongblog.hu-ra <<<<<


forrás: jegkorongblog.hu és dvtk.eu

fotó: Soós Attila

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

2017-10-14 16:34:02 Fekete öves, Veterán
A bíró csak szerintem csinált teljesen hülyét magából, amikor olyan páros kiállítás történt, ahol a miénk színészkedésért került kiállításra, a fehérvári meg bottal akasztásért. A kettő nagyon nem fér össze egymással. Ha az egyik színészkedik, akkor a másikkal szemben nem alkalmazunk retorziót. De még csak a nagyhalált sem játszotta el Kulmala. És azon szituációkor egy büntetőlövés járt volna nekünk, az elmaradt.
18. korxi
2017-10-14 10:36:10 Piros öves, Veterán
Ó jee, Csíkszereda-MAC 5-3. Jégkorong terén minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve.
17. cz |Válasz erre: 16. laca
2017-10-14 08:34:23 Lila öves, Tag
Szerintem ha erre készítik fel őket akkor bírnák! Ugrai nem véletlenül mondta, hogy nem "baj",hogy dolga volt.
16. laca |Válasz erre: 14. siraiz
2017-10-13 22:37:15 Lila öves, Fanatikus tag
az aranylábú fiaink meddig bírnák ezt a terhelést?
15. abori |Válasz erre: 14. siraiz
2017-10-13 21:05:44 Lila öves, Fanatikus tag
Azért ez kemény! Nincs itt semmi baj, mennek a srácok, utánuk lehetne kötni az ekét is. Meg azért mindenki ellenünk akarja megmutatni. Hajrá srácok, gratula!
14. siraiz
2017-10-13 20:59:38 Fehér öves, Tag
12 nap 6 meccs Zsolna(i)MAC(h)FTC(i)Zsolna(h)Titán(h)DAB(i), mellette minden!!! nap jeges és száraz edzés.(http://dvtk.eu/11417-Jegbeosztas-cikk). Az első négy-nem is akármilyen- meccs után jött egy fiatal sokat korizó csapat. Begyűrtük. Még vasárnap Újváros aztán jön az idei év másik fontos feladata a Konti Kupa. Az első a Visegrádi Kupában való eredményes szereplés, a magyar hoki elfogadtatása volt.A zsolnai és egyéb szlovák hokis fórumokat olvasva ez sikerült.
2017-10-13 20:59:28 Fekete öves, Veterán
Azokat is lehetne említeni, amikor minket nem állítottak ki. A "nevetséges" kisbüntetésről nem nagyon tudunk semmit mondani, mert attól, hogy a felvételről semmi nem látszott, még lehetett valami, amit a bíró viszont igen. Kulmala esetéhez hasonló ütközés is volt bőven, amiért nem büntettek egyik oldalra sem, ennél az esetnél a fehérvárit akasztásért, Kulmalát könyöklésért állították ki, így lett páros.
12. Szabó József* |Válasz erre: 11. Bobák Kornél
2017-10-13 20:48:42 Fekete öves, Veterán
Csak az utolsó 10 perc.
Kulmalát elütötték ziccerbe, előny helyett páros, érthetetlen...
Aztán kaptunk egy nevetséges kis-büntetést...
Majd Magosi abszolút szabályos ziccerét kislsnek minősítették...

A hokibérletes kollégám is abszolút így látta.
2017-10-13 20:40:47 Fekete öves, Veterán
A bíró mindkét oldalra tévedett. Nekem fájt hallani, ahogy a riporter bírózott. Egy-egy ítéletet lehetett vitatni, de nem volt pártos egyik oldalra sem.
2017-10-13 20:40:43 Fekete öves, Veterán
Csak sikerült a bíróval együtt legyőzni a fakót!

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...