Banner

DVTK - ARANYCSAPAT

Szerző: dfcwolf | 2017-06-21 18:38:00

Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy a Kriskó László rendezésében néhány nap múlva megjelenő DVTK - ARANYCSAPAT című film médiapartnere az amigeleken.hu lett!


Hamarosan egy új menüpont fog megjelenni az oldalon, ahol megrendelhető lesz mindhárom DVTK film, az újonnan megjelenő DVTK Aranycsapat, illetve a korábban forgalomba hozott DVTK - 100 év és az Új legenda születik is. Nem kérdés, hogy minden diósgyőri szurkoló polcán ott kell, hogy legyen ez a trilógia. Az új film a kupagyőztes és a ligakupa győztes csapatokkal is foglalkozik majd, de láthatunk benne számos korabeli meccsrészletet, illetve riportokat az Aranycsapat sikeredzőjével, Szabó Gézával és a játékosokkal és rengeteg visszaemlékezést.


A DVD megrendelhető lesz és azoknak, akiknek az egyszerűbb, letölthető formátumban is elérhetővé tesszük. Az új film ára stilszerűen 1910 forint lesz, a régebbi epizódok kedvezményes áron lesznek elérhetők.


Rajtunk kívül a Herman Ottó Múzeumban a "Volt egyszer egy stadion" című kiállításon és a DVTK shopban lesz megvásárolható a film.


Rövid tartalom:

Kis DVTK focitörténelem...

Benne a DVTK Aranycsapat. Riportok: Szabó Géza, Veréb, Szántó, Salamon, Kutasi, Oláh, Tatár, Szalai, Szabó L., Szepesi Gy., Tamás Gyula, Stanislav Seman, Regős Zsolt.

Benne 4 gól az 5:0-ás Besiktas meccsről, sajnos az első Fükőé hiányzik.

Hajduk Split ellen hazai 2:1 és visszavágó,

MNK győzelem 1977, 1:0 kupadöntő Vasas ellen.

Olimpiai válogatott Csehszlovákia ellen 3:0,

Dundee United ellen 3:1 hazai góljai - bár rossz minőség,

Celtic 1 kapott gól

Tatár gólok a válogatottban,

Rapid meccsrészletek Bécsből és a gól.

...és nem maradhat el az új korszakból a ligakupa megnyerése a Videoton ellen, az érik a szőlő dal születése, amelyik egy új kultuszt teremtett, valamint a kupadöntőn Bacsa gólja a Puskásban!


Kriskó László rendező így vall pályájának kezdeteiről: "Egész gyerekkoromban a sporttal akartam foglalkozni, híres focista, edző vagy szimlán csak tornatanár szerettem volna lenni. Kiegészítésként hobbiból már tíz éves koromtól fotóztam, filmeztem, nagy energiával vetettem bele magamat minden olyan feladatba, ami szervezést igényelt, kapcsolatban volt a reklámmal és kommunikációval. Naphosszat álmodoztam, azt hiszem már akkor is képekben gondolkodtam."

Hitvallása az, hogy alkotóként az a legfontosabbnak számára, hogy mindig olyan filmet hozzon létre munkatársaival, amelynek lelke van.


A DVTK 100 év film operatőre, Csincsi Zoltán a Magyar Operatőrök Társasága (H.S.C) által életre hívott Aranyszem Operatőr Fesztiválon 2010-ben a dramatizált dokumentumfilm kategóriában győztes lett!


A film bemutatójára egyébként szombaton 22 órakor kerül sor a Herman Ottó Múzeumben, a Múzeumok éjszakáján megnyíló "Volt egyszer egy stadion" kiállításon.

A Herman Ottó Múzeum 2016 őszén, a DVTK-stadion bontását megelőzően összegyűjtötte az egykori sporttelep még megmaradt történeti emlékeit. A kiállított relikviákat múzeumi és magángyűjteményekkel, valamint olyan ikonikus személyek visszaemlékezéseivel egészítették ki, akik az elmúlt évtizedekben második otthonuknak tekintették az Andrássy úti sporttelepet. Ezek felhasználásával igyekeztek méltó emléket állítani egy olyan stadionnak, mely megannyi örömünk színhelyéül szolgált csaknem 80 éven keresztül.


Ide kattintva megtekintheted a kiállítás facebook oldalát >>>>


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

18. slózi |Válasz erre: 17. utolsomohikan
2017-06-26 08:39:15 Barna öves, Őstag
Köszönöm a kiegészitést, amihez nem sokat tudok hozzátenni--már ami a Fükő tulajdonságait illeti. Két dolgot azért talán mégis.
1,) Az egyik az az, hogy Fükő a pályán nagyon technikás és "jól látó" játékos volt, viszont mint az ilyenek, talán kicsit lassú volt.
2.) A másik az az, hogy Ózdon akkoriban nem Ő volt az egyetlen Fükő aki ott futballozott, de persze csak Ő jött át a DVTK-ba. Viszont jelen sorok írója anno a Miskolci Egyetemen tanított egy Fükő-t, legalábbis mérési gyakorlatokat vezettem nekik az Automatizálási Tanszék oktatójaként. Viszont már úgy emlékszem, akkoriban nem nagyon tudtam egyetemi oktatóként--tanársegédként--eldönteni, hogy az a Fükő, akit tanitottam, a DVTK-s Fükő volt-e? Igaz akkor "abban a helyzetben" nem igazán "az" volt a lényeg ott,hogy ki honnan jött, ergo nem is sokat foglalkoztam ilyen értelemben ezzel a dologggal...
17. utolsomohikan |Válasz erre: 16. slózi
2017-06-25 20:06:17 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Jó az írásod csak kicsit pontosítanék rajta, ugyanis Fükő Sanyi 18 évesen, kész focistaként jött Ózdról Diósgyőrbe, meg a kilián gimibe, ahol osztálytársak lettünk. Amúgy Kami bácsi tényleg nagyon nem csípte a focistákat, viszont Fükő Sanyi jó tanuló is volt, úgyhogy azért őt értékelte, csak az volt a baja vele hogy rengetegszer kikérték. De Sanyi így is vágta a tanulást, a műszaki egyetemet is elvégezte. Meg nagyon jó srác is volt. Ő még valóban profi módon állt a labdarúgáshoz
16. slózi
2017-06-24 05:53:34 Barna öves, Őstag
Diósgyőri-miskolci focitörténelem ügyben itt vetem föl--mert máshová nem tudom beilleszteni--hogy a legendás futballedző tetnevelőtanárról Tóth Jóska bácsiról is jó lenne ha valaki valahol valamit írna. Márcsak azért is, mert jelen sorok írójának meggyőződése: volt köze Jóska bácsinak IS(!) és talán nem is jelentéktelen "köze"--MEGELŐZŐLEG(!)--az effektíve az ARANYCSAPATUNKAT megalkotó és azt "vivő"-menedzselő, salgótarjáni illetőségű Szabó Géza bátyánk DVTK aranycsapat- kialakításához, megalkotásához. Márcsak azért is, mert mindketten a budapesti TF-et végzett-elvégzett testnevelő tanárok. Persze különböző életúttal-karrierrel. Merthogy Szabó Géza előtt jóval egy nem túl hosszú ideig Tóth Jóska bácsi is volt edzője a Diósgyőrnek, csak Ő, Jóska bácsi nem akarta föladni a miskolci Bláthy technikumban lévő testnevelőtanári állását a DVTK edzőségért és nem is adta föl azt. Másrészt Tóth Jóska bá' echte miskolci volt, ha nem is diósgyőri--azt hiszem--aki, mint futballspecialista tornatanár az MVSC ifinél azután szinte a haláláig tevékenykedett, kinevelve egészen jó futballistákat is.
Tóth Jóska bácsi ugyan már néhány éve a Szent Anna temetőben nyugoszik, mindezt mint egykori Bláthy-s tudom, aki anno tanúja volt még annak is, amikor még létezett országos középiskolás futballbajnokság, szóval annak voltam tanúja, hogy a miskolci Bláthy EZT vagy 4 ízben meg is nyerte, és vagy 2-szer még döntőt is játszott....Az Ő, Tóth Jóska bá' neveltje volt Veréb Gyuri, Csank Jani, a később SBTC-ssé lett Vertig "Karika" és még soka mások, akiknek a neve eszembe sem jut. Az persze tény, hogy Jóska bácsi a DVTK-nál elért jelentős sikerei után is, meg azt megelőzően is inkább az MVSC-hez kötődött, talán azért is mert a Kubik közelebb van a Bláthy-hoz, mint a DVTK stadion. De élek a gyanúperrel, hogy mint miskolci testnevelő tanárnak KOMOLY KÖZE VAN--így vagy úgy--a DVTK ARANYCSAPAT kialakitásához-kialakulásához még akkor is, ha mondjuk a kis Fükő a Kilián-ban a "kosaras specialista" Kamarás Pista bácsi kineveltje volt.É s akivel persze nem kevés konfliktusa IS(!) volt a nagyon tehetséges ifjú futballistának nyilván--ami nem csoda, mert Kami bácsi nem igazán kedvelte a futballt és főleg a focistákat--de ez már egy másik történet.
15. dfcwolf |Válasz erre: 11. pirosfehér 1910
2017-06-23 20:06:33 Fekete öves, Őstag
Köszi! Erre, itt most nincs szükség.
14. Bobák Kornél* |Válasz erre: 13. samanhegy
2017-06-23 18:52:34 Fekete öves, Veterán
A hozzászólások között. :)
13. samanhegy |Válasz erre: 12. adamme
2017-06-23 16:12:29 Piros öves, Őstag
Jó, de hol a fakszban van ebben a diósgyőri wc-csésze?
12. adamme |Válasz erre: 10. Bobák Kornél
2017-06-23 13:41:26 Barna öves, Tag
Oo, dehogynem :) http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/repa-zeller-robogo-a-legidiotabb-bedobott-targyak-videokkal-2029912
11. pirosfehér 1910 |Válasz erre: 6. csakadiosgyor
2017-06-23 12:13:33 Barna öves, Fanatikus tag
.

Moderálva: 2017-06-23 20:06:08

2017-06-23 11:21:31 Fekete öves, Veterán
A múzeumi gyűjtemény nem lehet teljes, ha nincs meg az a WC-csésze és ülőke, amit 2000-ben a Dunaújváros elleni meccsen dobtak a rekortánra a szurkolók. :) A meccs pedig soha nem fejeződött be. Szerintem a világon nem volt még olyan eset, csak nálunk.
9. vebgy* |Válasz erre: 8. kerecsen
2017-06-22 22:24:44 Fekete öves, Veterán
Ebben reménykedem én is...KriskóLaci volt általános iskolás osztálytársam, sokat kutatott e témában. Az idióta MTV letörölt egy nagy adag 70-es, 80-as évekbeli meccsfelvételt, többek között a mi kupameccseinket is tudomásom szerint. Talán a külföldi tv-knél megtalálták a felvételeket...

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...