Banner

DVTK - Honvéd 2-1

Szerző: objektív | 2019-02-16 16:00:00

OTP Bank Liga 21. forduló

Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd 2-1 (0-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 5026 néző. Játékvezető: Németh Ádám (Berettyán Péter, Medovarszki János; Bogár Gergő, Csonka Bence).

DVTK: Bukrán - Polgár, Brković, Tamás M. - Shestakov, Szabó B., Mazalović, Hasani, Juhar - Vernes, Mihajlović. Vezetőedző: Fernando Fernández.
Honvéd: Gróf - Batik, Kamber, Kálnoki-Kis - Mezghrani, Gazdag, Heffler T., Szendrei, Kukoč - Holender, Danilo. Vezetőedző: Supka Attila.

Csere: Mazalović helyett Prosser az 55., Danilo helyett N'Gog az 58. Szendrei helyett Ben-Hatira a 68. Vernes helyett Géringer T. és Kukoč helyett Májer M. a 80., Mihajlović helyett Bacsa a 90+1. percben.
Sárga lap: Kukoč a 44., Vernes a 63., Holender a 78. percben.
Gólszerző: Danilo (0-1) a 16., Vernes (1-1) a 62., Prosser (2-1) a 75. percben.


Kulcspillanatok

16. perc: Gazdag kapott hosszú és jó ütemű indítást a védők mögé, balról középre tette a labdát, ahol az érkező Danilo közelről a hálóba lőtt, 0-1

62. perc: Szabó szerzett labdát az ellenfél térfelén, Hasaninak passzolt, aki tökéletesen tálalt a lyukra futó Vernes Richárd elé. A csatár a kimozduló Gróf fölött a hálóba pörgetett, 1-1 Majd sportszerűen nem ünnepelt volt csapata ellen

75. perc: Góllal debütált Prosser Dániel Bálint Diósgyőrben! Vernes tekert balról a védők mögé, ahol az új igazolás érkezett, és a hálóba lőtt, 2-1


Edzői értékelések:

Fernando Fernández: - Két részre bontható a mérkőzés, az elején akadtak problémáink, amit kijavítottunk, és ekkor jobban játszottunk ellenfelünknél. De ez csak részletkérdés, legfontosabb az eredmény.
Az elsőben nem olvastuk jól a játékot, és kaptunk egy gólt a saját hibánkból. Azt a meccs előtt is tudtuk, hogy a Honvéd sok jó játékossal rendelkezik, nagyon egységesek, lezárják az összes passzsávot. A kapott gól után a csapat idegessé vált, egyre azt hallottam a pályáról, hogy támadni kell, pedig türelemre volt inkább szükség, mert a Honvédhoz hasonló csapatok ellen, akik sok játékost koncentrálnak a pálya középén, ki kell várni a megfelelő pillanatot. Amikor Szabó Bence visszább lépett, akkor nem ült a vendégek letámadása, dinamikusabb lett a játékunk, jobban mentünk előre, nagyban hozzájárult ez a változtatás a sikerhez.
A csapat erőssége, hogy a labda birtokában meg tudjuk várni azokat a pillanatokat, amikor be tudunk lépni az üres területekre. Ugyan kaptunk egy gólt, de nem emlékszem, hogy tiszta helyzeteket alakított volna ki a Honvéd, mert nagyon egységesen védekeztünk. Sokat fejlődtünk ezen a téren, miként mentálisan is, hiszen idén mindegyik találkozón hátrányba kerültünk, és ahogy a múlt héten, ma is hátrányból álltunk föl, ami a csapat tartását bizonyítja. Egyébként ma is nagyon támadó összetételben játszottunk, a három védő közül ráadásul Polgár Kristóf szerepelt már támadó szélsőként is. Az ő beállása is bebizonyította, hogy a teljes keretre lehet számítani.
Győzelmünkkel elkerültünk a kieső helyről, de még mindig a tabella alján állunk, azért a földön kell maradni, és folytatni a munkát. A játékosok önbizalmának jót tehet az élcsapatok legyőzése, de ezekért a sikerekért is csak három pontot adnak.
Végezetül köszönetet kell mondanom a szurkolóknak a biztatásért, és a klubnak is, hogy mindent megtesznek a stadion megtöltéséért. A játékosok és a szurkolók egymásra találása örömteli, és bízom benne, hogy még további eredményeket hoz.


Supka Attila: - Nagyon nagyon bosszús vagyok a mai mérkőzés után. Az első félidő úgy alakult, ahogy elterveztük, kontrolláltuk a meccset, birtokoltuk a labdát, nem voltak problémáink. A védekezés rendben volt, gólt lőttünk, és még több helyzetet alakítottunk ki.
A második játékrészben visszavettük a védekezést, nem mentünk rá az ellenfélre, hiába kiabáltunk a kispadról, önkéntelenül is tartani akarták az eredményt.
A múlt héten a PAFC ellen kaptunk, ma mi adtunk az ellenfélnek két gólt, ami azért bosszantó, mert ezen kívül még talán egy lövése volt a DVTK-nek, amit Gróf védett. Ilyen hibákat nem szabad elkövetni, a kapus nem rúghatja ki középre a labdát, majd egy 40 méteres felívelést nem tudott a védőnk tisztázni.
És a végén nem kaptunk meg egy százszázalékos büntetőt, amikor Mezghranit kilökték a labda alól az ötösön, de még egyszer mondom, nem ezen múlt, ha ugyanazt játsszuk végig, mint az első félidőben, akkor megnyerjük a mérkőzést.



Ma újra hazai környezetben játszik a DVTK csapata, mely ezúttal a 3. helyen álló Honvédot fogadja 17 órától a diósgyőri stadionban.

Fernando a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a következőket mondta:

Fernando Fernández: - Nagyon fontos mérkőzés vár ránk, az egész bajnokság legfontosabb meccse, ahol az a célunk, hogy folytassuk jó sorozatunkat. Ebben számítunk a szurkolóink támogatására, a saját eszközeikkel ők is hozzátehetnek a sikerhez. Az előző években kiválóan teljesítő, erős ellenfél érkezik ma hozzánk, akik több kulcsjátékos elvesztése után is az élmezőnyhöz tartoznak. Mi a helyes úton járunk, de egy pillanatra sem szabad megfeledkeznünk arról, hogy még mindig a kiesőzónában tartózkodunk, és a szemünk előtt nem lebeghet más, csak a bennmaradás. Ehhez kellenek a pontok, a győzelmek, és akkor hamarosan utolérjük a jelenleg a középmezőnyben tanyázó csapatokat. A keret új játékosai készen állnak, bármikor bevethetők.



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

360. vebgy* |Válasz erre: 324. kisbe
2019-02-22 22:38:59 Fekete öves, Veterán
Bár annyit hozzátennék, BT alatt jónéhányan magukat értékelték le...
359. gazember* |Válasz erre: 358. Sparrow
2019-02-21 22:14:53 Fekete öves, Veterán
Lehet...furcsa volt kicsit.
358. Sparrow |Válasz erre: 357. gazember
2019-02-21 16:28:27 Barna öves, Fanatikus tag
Kifordult de inkább a labdát próbálta lekövetni!
357. gazember*
2019-02-21 16:04:04 Fekete öves, Veterán
A Honvéd gólját nézegettem. Szerintetek is “kifordult” Bukrán, mintha félne a lasztitól, vagy ma már inkább ne igyak többet ?
356. Sparrow |Válasz erre: 355. bohumil-stejskal
2019-02-20 22:16:16 Barna öves, Fanatikus tag
Igen mindenki a három spanyol egyikét szerette volna! Be is jött! Én jövőre várok egy kis segítséget a másik kettőtől!
2019-02-20 16:31:01 Fekete öves, Őstag
Gratulálok a csapatnak! Lehet a meccs maga nem volt izgalmas, de szemfüles, okos gólokat lőttünk. Már azt is eredménynek könyvelem el, hogy az ellenfél hibáit ki tudjuk használni ily módon és gólra tudjuk azokat váltani.
Egyébként ha valaki olvasta a hsz-em az utolsó edzőmeccsünk után ott azt írtam, hogy menetelni fogunk (döntetlenek, győzelmekkel vegyesen) eddig bejött. Jó lenne bebiztosítani áprilisra a bent maradást.
Fernando vs. Bódog: Azt senki ne felejtse el, hogy Fernando nagyon is jól ismerte a magyar foci "sajátosságait" hisz elég sokáig volt játékos ahhoz, hogy megismerhesse. Ilyen tekintetben szerintem előnyben van Bódoghoz képest. Én drukkolok Fernandonak, hogy csináljon itt nálunk egy sikeres csapatot. Korábban is Bódog után ő volt a favoritom.
354. antiabs
2019-02-20 10:52:23 Piros öves, Őstag
De mindegy is mit mondott BT, a lényeg, hogy idén maradjunk benn stabilan Fernandoval, jövőre érjünk oda magabiztosan 5-6. helyre Fernandoval.
353. antiabs |Válasz erre: 351. kisbe
2019-02-20 10:38:25 Piros öves, Őstag
"Bódog - bentmaradás után - élő adásban a kamerába" - ezért nem volt szép tőle, mondja meg neki, de ne az egész országnak.
352. hangos |Válasz erre: 333. toki
2019-02-20 10:23:40 Fehér öves, Újonc
Vitya. Kövesden van a megye 1es csapatnál. Kísér u12. És pont nem a regnáló Sütő féle vezetés kedvencei.
351. kisbe |Válasz erre: 350. antiabs
2019-02-20 09:27:57 Piros öves, Őstag
...szerintem meg azt nagyon is jól tette Tamás hogy beszólt Erdősnek..NB-I-ben ne vezessenek már egy meccset sem a kezdőkörből mert nem bír valaki futni...csak Tamás akkor akadt ki amikor már mindegy volt...na ezt volt a baj, nem azt hogy megmondta nekik...én is bunkó edző voltam...még anyáztam is őket...de soha nem az újságon keresztül...mindig csak szemtől szembe...

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...