Banner

Dunaújvárosi Acélbikák-DVTK Jegesmedvék 2-5

Szerző: Jáborcsik András | 2017-02-01 16:28:00

Dunaújvárosi Acélbikák – DVTK Jegesmedvék 2-5 (1-0, 1-3, 0-2)

Dunaújváros, 350 néző. Játékvezetők: Varjú, Vas, Muzsik, Tichon.
Dunaújvárosi Acélbikák: Koitmaa (Duschek) – Ölander, Hruby, Dansereau, Cseter, Azari – Hudec, Ladygin, Becze, Borbás, Nagy – Lencsés, Hüffner, Odonga, Léránt, Tanka – Lévai, Magosi, Németh.. Edző: Heikki Malkia.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) – Láda, Leppanen, Sági, Galanisz, Magosi – Gőz, Vojtkó, Pavuk, Hajós, Tóth – Joe, Kuqali, Miskolczi, Johnston, Toulmin – Albert, Bernáth, Szopos, Ritó, Popovics. Edző: Doug Bradley.


Az Acébikák csak ráijeszteni tudtak a MOL Liga-címvédőre, pontot szerezniük nem sikerült.

Az első gólt a hazaiak szerezték a magyar bázisú bajnokság egyetlen szerdai mérkőzésén: emberelőnyben lőtt vasat Ölander, a kipattanó jól pattant támadói szemszögből, Hruby Gellért bekotorta. A Miskolc már az első harmadban is dominált, de az észt légiós kapus Koitmaa hatalmasakat fogott, a hátrányos védekezés is működött, ráadásul az újvárosiaknak is voltak veszélyes támadásaik.

A második felvonásban fordult a kocka, a DVTK akcióit kísérte több siker. Nagy egyéni hibák és látványos megmozdulások váltották egymást. A finn Leppanen korongot szerzett, két embert befűzött, óriási gólt ragasztott a felső sarokba. A fordítás Tóth Adrián nevéhez fűződött, ám ezt követően Becze Tihamér még egyenlített. Nem sokkal utána Magosi Bálint vegzálása miatt kiállították Azari Zsolt DAB-csapatapitányt, és bár az exújvárosi támadó mintha maga is azt jelezte volna, hogy nem bántotta senki, végül mégis saját kezűleg értékesítette az emberfórt.

Az utolsó húsz perc 2-3-nál kezdődött, innen még bármi is lehetett volna. A DAB-szurkolók a remek tempónak örülhettek ugyan, ám az eredmény alakulásának végül nem, hiszen az 53. percben Grant Toulmin beverte a negyediket, majd a végén megint csak Magosi volt eredményes üres kapura. A jobb erőkből álló csapat győzött, amely így két meccsel az alapszakasz vége előtt ismét négy pontra növelte előnyét a MAC Budapesttel szemben. A Dunaújváros maradt a 6. pozícióban.




A jegkorongblog.hu beharangozója szerint a DAB számára jó alapot jelentene, ha szerdán legyőzi a legnehezebb ellenfelet, a DVTK Jegesmedvék csapatát. Van elszámolni valójuk a dunaújvárosiaknak a vendégekkel, hiszen a Magyar Kupa elődöntőjében három sorral is fel tudták venni a versenyt a hazaiakkal, hosszabbításban kaptak ki, vitatható körülmények között. A meccsnek közvetlen következményei is lettek, Kaszkov agyrázkódással kidőlt, míg a sérülést okozó Sakarist három meccsre is eltiltották. Már a kupa elvesztése is jól látható-hallható fájdalmakat okozott a hazai közönségnek Miskolcon, de a MOL Liga alapszakaszának hajrájában is kőkemény feladatok várnak a csapatra, legponterősebb játékosának felelőtlensége érzékeny veszteség a csapat számára. Három körrel a vége előtt előnyük az élen egy pontra olvadt a MAC-cal szemben, ami még akkor sem életbiztosítás, ha tudjuk, a fővárosiak egy meccsel többet játszottak.

Jól látható tehát, hogy az idei MOL Liga egyik leglátványosabb eleme, hogy a legkülönbözőbb szinteken vívnak egymással élet-halál harcot a csapatok, miközben az egyes szintek között nincs akkora különbség, hogy egy DAB–DVTK-t előre lefutottnak lehetne tekinteni. Hiába szerzett ugyanis csaknem 40%-kal több pontot az alapszakasz során a jelenlegi első a jelenlegi hatodiknál, elég egy pillantást vetni az egymás elleni meccsek alakulására ahhoz, hogy belássuk: az Acélbikák bármikor képesek meglepetést okozni. A kupaelődöntőt is beleszámítva négyszer találkozott a két gárda, egyszer nyert 5-2-re az esélyesebb Miskolc hazai pályán, háromszor egy góllal volt jobb a DVTK 60 perc alatt, míg legutóbb döntetlen után csak hosszabbításban sikerült felülmúlnia ellenfelét. Sokkal könnyebb dolguk akkor sem lesz szerdán, ha a csapat jó részének – például az első sort alkotó Magosi, Galanisz, Pavuk hármasnak vagy Sági Martinnak – szinte hazai pálya az Eszperantó utca.


Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): A fájó kupadöntőt lezártuk, most már minden erőnkkel arra koncentrálunk, hogy megőrizzük vezető helyünket a MOL Liga tabelláján. A dunaújvárosi csapattal múlt héten találkoztunk, és emlékezetes nagy csatát vívtunk. Ahogy akkor is mondtam, a két csapat között mindig az apróságok döntenek, a legjobb formánkra lesz szükség a három pont megszerzéséhez. A legutóbbi meccs végén mindkét csapat elveszítette kicsit a fejét, így fontos lesz, hogy ne az érzelmek vezéreljenek minket, nyugodtnak és fegyelmezettnek kell maradnunk.


Tovább a jegkorongblog.hu-ra a teljes beharangozóra >>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

25. joniewolf |Válasz erre: 22. grosser
2017-02-02 17:32:00 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Igen, köszönöm a segítséget! Eddig fel sem tűnt az a két ikon a szövegdoboz felett...

A webkamerák pedig ott érhetőek el, ahol KáGábor írta. Egyébként van még egy fórum, ahol az építkezésről gyűjtik az infókat és a DVTK stadionnak ott is külön topikja van:

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1755354

Egyébként ott már a legutóbb arról érdeklődtek, hogy milyen színösszeállításban és mit fognak kirajzolni a székek... :-)
24. KáGábor* |Válasz erre: 22. grosser
2017-02-02 12:08:15 Fekete öves, Veterán
http://www.market.hu/hu/epitkezes/316/dvtk-stadion

Pillanatképek vannak, azt hiszem negyedóránként (mobilon nem látom, de számítógépen jobb oldalon a böngészőben ott vannak az elkészített képek nevei, abból látszik, mikor készült).
23. grosser
2017-02-02 10:52:26 Piros öves, Veterán
Vissza a meccsre, ami tetszik, hogy nem csak vezetjük a tabellát egy meccsnyi fórral, hanem a legtöbb gólt lőttük és a legkevesebbet is kaptuk!
Gyakorlatilag már megvan az alapszakasz győzelem, de ez mit jelent, MOL-Liga győzelmet?
22. grosser |Válasz erre: 2. joniewolf
2017-02-02 10:49:55 Piros öves, Veterán
A kép- és videó feltöltésre megkaptad a választ Banditól, viszont nekem is lenne egy kérdésem, hol lehet nézni a Market zrt webkameráit? És ez csak pillanat-képeket mutat, vagy folyamatos élő videót?
21. korxi
2017-02-01 21:34:20 Piros öves, Veterán
Na meglett a végére az üreskapus gól, 2-5.
Még szombaton a Titánt kell megverni otthon és matematikailag is megvan az alapszakasz-győzelem.
20. korxi
2017-02-01 20:40:38 Piros öves, Veterán
Ez viszont igen szép volt!
19. korxi
2017-02-01 20:39:45 Piros öves, Veterán
Na, Újváros-Jegesmedvék meccsen amúgy hagyományosan szokott bunyó lenni:)
2017-02-01 20:39:37 Fekete öves, Veterán
Kezd paprikássá válni a találkozó, remélem Azarit valamelyik leboxolja :D Ha Sakaris játszana
17. Bobák Kornél* |Válasz erre: 14. korxi
2017-02-01 20:35:48 Fekete öves, Veterán
Láttam.
Na ez a dühítő! Emberelőnyben rossz passzal visszajöttünk a támadó harmadból, elveszítettük a korongot, Magosi meg - talán hagyományosan - feleslegesen kiállíttatja magát.
16. korxi |Válasz erre: 15. perecesi-diosgyor-szurkolo
2017-02-01 20:35:08 Piros öves, Veterán
Arra 1,25- öt adnak. Mármint hogy afelett.

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...