Banner

Drasztikusan megváltoztatnák az NB I működését

Szerző: objektív | 2017-03-16 19:01:00

Szembemennének az eddigi gyakorlattal az MLSZ-nél, már a következő idénytől kezdődően.

A csakfoci.hu értesülései szerint komoly változtatásokat szeretne az MLSZ a jövő évi bajnokságtól kezdve az NB I kapcsán, amely több ponton is szembemenne az eddigi gyakorlattal. Úgy tudjuk, a felmerült javaslatoknak nincs meg a támogatottsága a "főszereplőknél", vagyis a kluboknál, ezzel együtt sem biztos, hogy nem lépnek életbe a tervezett módosítások a szövetségnél.

Ezek a tervezett módosítások legfontosabb elemei, amelyre jelen állás szerint egységesen mondanak nemet az élvonalbeli klubok képviselői. Az NB I-es bizottság állásfoglalása azonban korábban sem volt feltétlenül "perdöntő", így egyes hírek szerint a szövetség elnökségi ülésén még születhet döntés a versenyszabályzat és a támogatási ajánlások megváltoztatásáról.

Értesüléseink szerint alapvetően változnának meg a jelenleg alkalmazott ajánlások egy tervezet szerint, és ezek egyöntetűen befolyásolnál a klubok által az ajánlásokból megszerezhető bevételek nagyságát.

A tervezetnek számos új javaslata van, ezek közül lássunk néhány elemet.

Mint ismert, van a szövetségnek fiatalokkal kapcsolatos ajánlása, amely az idei szezonra annyiban módosult, hogy minél több támogatott korú fiatalt vet be egy klub, annál több pénzt kaphat. A következő idényre ez annyiban változna, hogy sávossá válna a rendszer, tehát egy bizonyos határ (vagyis elért összeg) felett ezért már nem járna több bevétel. Ezt értelemszerűen komolyan ellenzik azok a klubok, akik szívesen vetnek be 20 évnél fiatalabb hazai nevelésű játékosokat, hiszen bár szakmailag kockázatos ez a lépés, a bevétel szempontjából számukra ez tervezhető és kifizetődő.

Elolvasom a teljes cikket>>>

forrás: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

15. robibond
2017-03-21 21:58:10 Fehér öves, Lelkes újonc
"Amennyiben egy csapat az U20-as (1997-es vagy fiatalabb) játékosokra vonatkozó szabályozást betartja, illetve vállalja, hogy 33 mérkőzésből legalább 25 esetében csapatában nem szerepel háromnál több külföldi, az egy-egy bajnoki meccs után, pusztán ezen ajánlások betartása miatt mintegy 10 millió forinttal számolhat (a nemzetközi kupák szereplői továbbra is eltérhetnek ettől). Ez az összeg magasabb annál a juttatásnál, mint amely a mérkőzés megnyerése, vagy a bajnoki helyezés után jár, hiszen stratégiai cél, és nem pillanatnyi érdek megvalósulását segíti. "

http://www.mlsz.hu/blog/2017/03/21/otp-bank-liga-a-futballe-az-elsobbseg/
14. oroszati
2017-03-20 11:26:38 Citromsárga öves, Tag
Ezzel tökéletesen összecseng a két "magyarított" játékos esetleges beválogatásával. A jelenlegi szabályozások szerint beválogatásuk pillanatában 200%-ig magyarrá válnak. Magyarabbá a simán honosított játékosoknál , FUTBALLMAGYARRÁ. 5 vagy 3 légiós semmi probléma mindig van megoldás.
13. vebgy* |Válasz erre: 12. Bobák Kornél
2017-03-18 21:48:50 Fekete öves, Veterán
Főleg, ha tovább se jut utána...Én azt támogatnám, ha 5 légiós lehetne mindenhol, a saját nevelésű fiatalok szerepeltetését pedig valamilyen módon továbbra is ösztökélnék. Persze a klubvezetést hadd ne csábítsa már ez annyira...
12. Bobák Kornél* |Válasz erre: 11. sverige
2017-03-17 11:24:55 Fekete öves, Veterán
Na jó-jó, de ha Kazahsztánba vagy Azerbajdzsánba kell utazni - mint legutóbb az MTK-nak - abból nem sok marad. Ha marad egyáltalán.
11. sverige |Válasz erre: 10. tb
2017-03-17 09:38:29 Barna öves, Tag
Végülis akár le is mondhatnak, hiszen az UEFA-tól megkapják ök azt a pénzt (söt, akár a többszörösét) a kupá(k)ban játszott meccsekért...
10. tb |Válasz erre: 9. Bobák Kornél
2017-03-16 22:42:49 Piros öves, Őstag
Rossz a mostani, a változtatási javaslat mindenképpen előrelépés lenne, de az igazi valóban az általad is említett, egyenlő számú légiós szerepeltetése.
A kupaindulók pedig tervezzenek előre: ha nem hisznek a csoportkörben, akkor alkalmazzanak kevesebb légióst. Vagy mondjanak le az MLSZ-pénzről. Valamit valamiért.
9. Bobák Kornél* |Válasz erre: 8. tb
2017-03-16 22:26:39 Fekete öves, Veterán
Nem az előny elvesztése a probléma, hanem az, hogy feltöltik a keretet a megfelelő számú légióssal, a kupából kiesés után meg ott maradnak felesleges létszámnak. Ezt az adott cikkben jogos indokként hozták fel ellenérvnek. Mi is kifogásoltuk, minek igazolunk annyi légióst, ha legfeljebb öt játszhat, de többnyire csak három. Már ha pénzt akarunk az MLSZ-től. Náluk meg eleve a keretben is több lehet a légiós, csak akkor augusztus-szeptembertől minek? Ezért kellene minden csapatnak egységesen meghatározni a légiós létszámot, függetlenül attól, hogy kupainduló-e vagy sem. Nekünk is jobb lenne most például, ha nem kellene attól függően taktikát és összeállítást változtatni, hogy milyen csapat ellen lépünk pályára. Például most jön a Fradi-meccs, utána sokáig semmi, majd a végén az MTK és a Debrecen, amikor megint mehetünk öt légióssal. Ez rossz szabályozás, de az is az lenne, amit most meglebegtettek.
8. tb |Válasz erre: 7. scs001
2017-03-16 22:12:33 Piros öves, Őstag
Igen. Én sem értem, hogy a kluboknak mi a bajuk, de az is lehet, hogy csak a "hangosabb" kluboknak nem tetszik a dolog. Ami érthető, hogy a "nemzetközi kuparésztvevő" klubok tiltakoznak, hiszen hamar ki szoktak potyogni, és így nem lesz előny nekik az NB1-ben a légiósszabály, de miért is lenne?
7. scs001 |Válasz erre: 5. tb
2017-03-16 20:17:04 Piros öves, Őstag
Most olvasom, hogy te nagyjából úgy látod, mint én.
6. scs001
2017-03-16 20:16:21 Piros öves, Őstag
Szerintem pedig pont ezekkel a változtatásokkal mozdulnának el az igazságosság irányába!!! Nem értem, mi a baja ezzel a kluboknak, főleg a nem "kivételezetteknek"??, tb? Szabó Józsi?

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...