Banner

Dobogón telel az U17-es csapatunk

Szerző: Jáborcsik András | 2021-01-12 17:55:00

A diósgyőri labdarúgó utánpótlás korosztályok közül legeredményesebben az U17-es csapat szerepelt a mögöttünk hagyott őszi idényben. A Bém Gábor irányította együttes az egykörös szezont a listavezető Puskás Akadémia, valamint a második Budapest Honvéd mögött a dobogó harmadik fokán zárta. A DVTK fiataljai tizenegy mérkőzésből hatot megnyertek, egy döntetlen mellett négy vereséggel zárták a bajnokság első szakaszát. Ezzel a gárda biztosította a helyét a felsőházi rájátszásban.

A dvtk.eu a gárda vezetőedzőjét, Bém Gábort kérdezte. Ebből idézünk:


Amellett, hogy eredményes volt a társaság, egyénileg is rengeteget fejlődtek a játékosok. Az elmúlt hónapokkal kapcsolatban inkább ezt, mint a bajnokságban jelenleg elfoglalt helyezésünket emelném ki - fogalmazott az U17-es együttes vezetőedzője, Bém Gábor. - A vezetésnek egy kiváló döntése volt, hogy a másfél évvel ezelőtt elkezdett munkát tovább tudtuk vinni. Természetesen, ennek mi is nagyon örültünk, hiszen ügyes játékosok dolgozhatnak a kezünk alatt. Az akadémiánk alapfilozófiája szerint végezzük a feladatunkat. Követjük az elveket, a klub kultúráját, az a célunk, jó futballistákat neveljünk a DVTK-nak, valamint a magyar labdarúgásnak. A csapatunkban sok a futballozni tudó, kreatív játékos. Ebben a szezonban majdnem minden ellenfelünknek tudtunk gólt rúgni. Bízom benne, hogy két-három éven belül a Diósgyőr első csapata is profitálni fog ebből a garnitúrából.



A DVTK U17-es csapatából két kulcsjátékos sérülés miatt esett ki, ami komoly fejfájást okozott a szakmai stábnak. Ugyanakkor az őszi sorsolás sem kedvezett, hiszen a tizenegy találkozóból hatot játszottak idegenben, s csupán ötször szerepeltek pályaválasztóként. A 32 rúgott gól mindenképpen pozitívum, ez ugyanis közel hármas átlagot jelent mérkőzésenként. A hazai mérlege eredményesebb volt a piros-fehéreknek, hiszen négy alaklommal sikerült győztesként levonulni a pályáról, mindez vendégként kétszer adatott meg az ősz során.


Az egyéni tesztekkel kezdődött labdarúgóink számára a 2021-es esztendő, csapatszintű edzéseket pedig január 11-től tartunk - folytatta Bém Gábor. - A programunkban szerepel négy edzőmérkőzés, felnőtt megyei I. osztályú ellenfelekkel szemben, és két elit osztályban érdekelt korosztályos csapattal is találkozunk az előttünk álló hetekben. Nem változtatunk, egy komplex felkészülési programot kapnak a játékosok. Ugyanúgy szerepel majd a menetrendben technikai, taktikai képzés, erőfejlesztés és mentális felkészítés is, ebből a szempontból a megszokott program szerint készülünk a tavaszi idényre.



Olvasd el a teljes cikket a dvtk.eu-n >>>>>>


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2021-01-14 07:54:16 Citromsárga öves, Tag
Miért nics egy őszinte szavatok sem miklós???????????
5. diodio |Válasz erre: 4. beli1
2021-01-13 16:05:36 Barna öves, Fanatikus tag
A nagyítás magas iskoláját végzi a világi csapat.
A 11 mérkőzésen kapott 29 gól már nem említik,és igen sok utánunk lévő csapat kevesebb mérkőzést játszott.
De ennek ellenére az egyik legeredményesebb utánpótlás csapatunk az U 17.
4. beli1
2021-01-13 10:02:16 Piros öves, Fanatikus tag
Valóban a felsöháznak örülni kell... De hogy minden csapat aki mögöttünk van kevesebb meccset játszott mint mi.. Szóval így hirdetni 3 helyet.... Nem rossz
2021-01-13 09:41:16 Kék öves, Tag
Ezért a teljesítményért jár a gratuláció!
Csak így tovább, szerényen és alázattal, az állandó fejlődés szem előtt tartásával!
2. toki*
2021-01-12 21:40:19 Fekete öves, Veterán
Gratulálok! Srácok még tovább fejlődni, hogy büszkék legyünk rátok! Csak így tovább!
1. KáGábor*
2021-01-12 18:30:35 Fekete öves, Veterán
Gratula, srácok! Jó lenne néhány játékost az első csapatban is látni.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...