Banner

Diósgyőrieknek ismerős történet: Csatárként játszott a tiszaújvárosi cserekapus

Szerző: Jáborcsik András | 2020-10-12 21:40:00

A DVTK szurkolók számára nem ismeretlen, ami a tiszaújvárosi csapattal esett meg a hétvégén. Csatárként lépett pályára a gárda cserekapusa. Történt ugyanis, hogy a sok sérülés és eltiltott miatt már a hét elejétől csak 13 fős kerettel készült a csapat, csütörtökön reggel pedig jelezte az egyik játékos, hogy nem tud részt venni a délutáni edzésen, pénteken reggel pedig egy újabb, addig még hadra fogható csapattag dőlt ki a sorból, így 11 fősre csökkent a keret létszáma, melyből 9 fő volt mezőnyjátékos. A tiszaújvárosiak ezért azzal a kéréssel fordultak a BVSC vezetéséhez, hogy halasszák el az NB III. Keleti csoportjának 13. fordulójára kiírt találkozót. A budapesti vasutasok azonban sportszerűtlenül elutasították a kérést, a vendégek azonban nemes bosszút álltak és a cserekapussal a kezdőben fektették két vállra vendéglátóikat.

A tiszaújvárosiak "bosszújáról" a nemzetisport.hu számolt be.


A diósgyőri drukkerek élénken emlékeznek még arra a bizonyos, 2010. augusztusában lejátszott REAC - DVTK meccsre, amely a diósgyőri labdarúgás 100 éves történelmének egyik nagy mélypontja volt. A meccs előtti napokban ugyanis még az is kérdéses volt, hogy vasárnap ki tud-e állni az NB II Keleti csoportjának nyitányán a DVTK és az is csak a meccs előtti napon derült ki, hogy a csapat vezetőedzője Benczés Miklós lesz. A csapat kiállt, és ha már ott voltak, elhoztak egy pontot a feljutásra áhítozó REAC otthonából. A találkozó érdekessége volt, hogy Giák Tamás, a DVTK cserekapusa mezőnyjátékosnak lett nevezve. A találkozó 85. percében a sérülését követő közel egy éves kihagyás után az első tétmeccsét játszó Horváth Gábor jelezte, hogy nem tudja folytatni a játékot, így eljött Giák Tamás ideje. A hajrára beállt, hogy jó volt-e, arról pedig csak annyit, hogy villantott olyat, ami tűzbe hozta az egyébként az első perctől nagyon sokat segítő diósgyőri szurkolótábort.


Giák csak 5 percet játszott, a tiszaújvárosi cserekapus Herceg Péter viszont 92 percet töltött a pályán a BVSC ellen szombaton.

A borsodiak Pap Zsolt fejes góljával már a találkozó elején vezetést szereztek, majd végig hősiesen védekezve állták a BVSC rohamait, így 1–0-ra győztek. Gerliczki Máté vezetőedző a találkozón csupán egyet cserélt, a csatárként játszó 26 éves kapus, Herceg Péter helyett a 92. percben az egyik ifista, a 18 éves Kolompár Krisztián állt be.


A csatárként pályára lépő cserekapus Herceg Péter az első sor jobb szélén


A tiszaújvárosiak honlapján a csapat vezetőedzője így értékelte a meccset:

"Az első félidőt védekezésre berendezkedve kezdtük, nem siettünk el semmi sem. Sikerült két szögletig eljutnunk, s egy fantasztikus Pap fejessel a vezetést is megszereztük. A hazaiak bár nagyobb fordulatra kapcsoltak, de igazán a kapura veszélyt nem jelentettek.

A második játékrészben számtalan lövést eresztett a kapunkra ellenfelünk, de csak kapufáig jutottak. Hősiesen védekeztünk, gyakorlatilag nem is akartunk támadni, falat építettünk a 16-osra és az égbe rúgott labdába kívül másra nem is futotta az erőnkből.

Összességében ma túlélésre játszottunk, ami igencsak nagyon jól sikerült, sőt 3 pontot szereztünk, ami egy csoda, hiszen erre az esélyünk a meccs előtt a nullához konvergált.

Nincsenek szavak erre a sikerre és a pályára lépő játékosokra, illetve a stábtagokra. Sajnos a BVSC sportszerűtlen hozzáállására sincsenek szavak, de ez legyen az ő bajuk. Herceg Péter kapusunk centerben végig nagyot játszott, persze ezt azért még „ízlelgetnünk” kell egy kicsit. Fantasztikus játékosaink vannak, a betegeknek és sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánunk!


forrás: nemzetisport.hu, tiszaujvarosifc.hu, boon.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
5. adamme
2020-10-13 13:00:56 Barna öves, Tag
Uraim, ez férfimunka volt!
2020-10-13 08:13:29 Lila öves, Tag
És azt se feledjük, hogy Herceg Péter egyébként Diósgyőr nevelés, szerintem anno 3. számú kapus is volt az első csapatnál.
3. KáGábor*
2020-10-13 07:54:45 Fekete öves, Veterán
Gratula nekik! Szép volt. Hasonlóban reménykedtem, amikor a Fradi ugyanilyen sportszerűtlen volt a Pakssal.
2. toki*
2020-10-13 07:45:03 Fekete öves, Veterán
Maximális gratulációm nekik! Így kell ezt csinálni!
1. tamaskpt
2020-10-12 23:28:43 Piros öves, Őstag
Ez tényleg hősies volt, igazi férfimunka. Grat a tiszaújiaknak, a blaszkettő óta egyre hányingerkeltőbb irányba fejlődő BVSC-nek pedig ez egy abszolúte megérdemelt pofon volt a sportszerűtlenségükért.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...