Banner

Deák-Bárdos Misi a Magyar Arany Nagydíjon

Szerző: | 2014-03-04 19:54:34

Szombathelyen az Aréna Savaria-ban rendezték meg a Kötöttfogású Magyar Arany Nagydíj Polyák Imre-emlékversenyt. Az első napon léptek szőnyegre a 130 kg-os súlycsoport versenyzői, köztük az elnyűhetetlen Deák-Bárdos Misivel.

Szombathelyen az Aréna Savaria-ban rendezték meg a Kötöttfogású Magyar Arany Nagydíj Polyák Imre-emlékversenyt. Az első napon léptek szőnyegre a 130 kg-os súlycsoport versenyzői, köztük az elnyűhetetlen Deák-Bárdos Misivel.

A selejtezőkben Kötöttfogás–Szabadfogás páros mérkőzések tanúi lehettek a nézők, melyeken az előbbiek nyertek. Deák-Bárdos rutinosan hozta a Csercsics elleni meccsét, 6-1 arányban nőtt ellenfele fölé.

A negyeddöntőben az iráni Rezaei nem állt ki Misi ellen, így elődöntőt vívhatott. Az iráni - aki a 96 kg-ban olimpiát nyert Londonban - most valamiért a 130 kg-ba mért be, és miközben megverte a grúz Kadzsaját, feltehetően megsérült.


A döntőért vívott csata nem hozott sikert bajnokunk számára, aki a Magyar Birkózó Szövetség honlapján olvasható tudósítás szerint a világ- és Európa-bajnok, török Kayaalp elleni találkozóján belelépett a szokásos csapdákba és 9-0 arányban alulmaradt.

A bronzcsatában kemény csatában maradt alul. A litván színekben versenyző Mindaugas Mizgaitis ellen izgalmas mérkőzésen 3-1 arányú vereséget szenvedett, így végül az 5. helyen zárta a versenyt.

Misi a következőképpen értékelte a tornán nyújtott teljesítményét:

„Egy nagyon erős mezőnyt felvonultató, színvonalas versenyen vettem részt Szombathelyen. Első ellenfelem nem állított különösebben nagy akadályt elém és mivel az iráni versenyző nem állt ki ellenem, mindjárt az elődöntőben találtam magam.

A 2011-es világbajnok, londoni olimpiai bronzérmes Kayaalp ellen sajnos nem sikerült meglepetést okoznom. A 24 éves török versenyző kirobbanó erőállapotban érkezett és azt tudni kell róla, hogy meglehetősen sajátos, ám számára felettébb eredményes stílusban versenyez. Folyamatosan az ellenfél kiszorítására törekszik, aminek csak a meccs elején tudtam ellenállni, de a későbbiekben felőrölte minden erőmet és meg kellett hajolnom előtte.

A bronzmeccsen izgalmas csatát vívtunk litván ellenfelemmel. Sajnos az egyik akciónál összefejeltünk és csúnyán felszakadt a szemöldököm. Igaz, hogy az ilyen gyakran előfordul a birkózásban, de a sérülés éreztette hatását a mérkőzés további menetében. A sebemet egyébként mindjárt a meccs után össze is varrták pár öltéssel.

Összességében nem lehetek elégedetlen, mert a negyvenhez közel még mindig én értem el a legjobb helyezést a magyar versenyzők közül. Nagy tanulság számomra, hogy mivel fizikálisan már nem tudom teljesen felvenni a versenyt a fiatalabbakkal, a rutinomra és tapasztalatomra kell erőteljesebben támaszkodnom”


Deák-Bárdos Mihály eredményei


Selejtező

Deák-Bárdos Mihály – Csercsics Richárd 6-1

Negyeddöntő
Deák-Bárdos Mihály – Gaszem Rezaei (iráni) mérkőzés nélkül

Elődöntő
Riza Kayaalp (török) – Deák-Bárdos Mihály 9-0

Bronzmérkőzés

Mindaugas Mizgajtisz (litván) – Deák-Bárdos Mihály3-1.

Végeredmény:

1. Riza Kayaalp (török)

2. Basir Babadzsanzade (iráni)

3. Mindaugas Mizgaitis (litván) és Johan Eurén (svéd)

5. Deák-Bárdos Mihály és Nunajev Juszup

forrás, képek: birkozoszov.hu

Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.