Cziczás László: A mai napon hivatalosan is elkezdtük a felkészülést az előttünk álló szezonra

Szerző: Jáborcsik András | 2019-08-21 22:08:00

Hétfőn két edzéssel az Aluinvent DVTK NB I.-es női kosárlabda csapata is megkezdte a felkészülését a 2019/20-as szezonra. Ennek kapcsán Cziczás László, a gárda vezetőedzője osztotta meg gondolatait a szurkolókkal a dvtk.eu-n.

A mai napon hivatalosan is elkezdtük a felkészülést az előttünk álló szezonra. Ez elég speciális, hiszen jelenleg három játékosunk sincs itt. Shatori Walker-Kimbrough még a WNBA-ben játszik, úgy néz ki, még jó ideig. Chanel Mokango pár napja még az Afrika Kupán játszott, míg Pusztai Petra gyakorlatilag végigdolgozta az egész nyarat, először a felnőtt, majd pedig U20-as válogatottal, ezért ő kapott még egy hét pihenőt. Sajnálatos módon Kányási Veronika a nyáron megsérült, úgyhogy rá még egy hónapig nem számíthatok. Katona Szidóniának tart a rehabilitációja, és örömteli, hogy Frindt Niki is teljesen felépült a térdsérüléséből, ő már száz százalékos edzésmunkát tud végezni. Jövő hét elején viszont Cyesha Goree és Medgyessy Dóra elmennek 3x3-azni. A fentiek következtében öt utánpótlás korú játékos is lehetőséget kapott, hogy a felnőttek között mutassák meg oroszlánkörmeiket. Ez nekik és nekünk is gyümölcsöző, hiszen megfelelő létszámmal tudunk gyakorolni az edzéseken, a fiatalok pedig olyan tapasztalatokat szereznek, amelyek a későbbiekben hasznukra fognak válni. Ezért nagyon speciális a helyzet, de azon vagyunk, hogy minél több tartalommal töltsük meg ezt az előttünk álló öt hetet, és akkor egy hasonlóan szép és sikeres szezonunk lesz, mint a legutóbbi. Ennek érdekében négy felkészülési mérkőzést is fogunk játszani erős ellenfelek ellen, de ez még odébb van. Egyelőre a szorgos hétköznapok következnek, ami nagyon nehéz lesz a lányoknak.


Az augusztus 19-én kezdődő felkészülésen az alapkerethez tartozó játékosok - Maja Škorić, Medgyessy Dóra, Zele Dorina, Szűcs Réka, Kiss Angelika, Cyesha Goree, Frindt Nikolett - mellé a DVTK Akadémia fiataljai közül Bacsó Zsófia, Kecskés Karina, Szegeczki Nóra és Vég-Dudás Anna is csatlakozott.

Katona Szidónia, Kányási Veronika és a junior korosztály tagjaként Kababik Bianka bár jelen voltak a kezdésen, nem gyakoroltak együtt a többiekkel, ugyanis rehabilitációs kezeléseken vesznek részt az elkövetkezendő hetekben, hónapokban.

Pusztai Petra két hét pihenőt kapott a felnőtt és az U20 válogatottbeli szereplése után, így ő 26-án csatlakozik a többiekhez.

Chanel Mokangonak augusztus 20-án ér véget a hivatalos válogatott programja, így ő az afrikai kontinens bajnokság után mérkőzései után 29-én érkezik Miskolcra.

Viszont augusztus 24. és szeptember 2. között Medgyessy Dóra és Cyesha Goree a 3x3 Európa-bajnokságon vesz majd részt Debrecenben.

Shatori Walker-Kimbrough jelenleg az amerikai női bajnokság, a WNBA legjobb formájában lévő csapatában, a Washington Mystics-ben játszik, legutóbb az Indina ellen új WNBA rekordot jelentő 18 bedobott hárompontost jegyeztek.


A felkészülési mérkőzések dátumai adottak, a kezdési időpontok állnak egyeztetés alatt, hiszen a magyar bajnokság sok mérkőzéséhez hasonlóan dátum egyezések vannak a DVTK Jegesmedvék programjával.


A felkészülési mérkőzések menetrendje

2019. szeptember 6., péntek (Miskolc, Generali Aréna)
Aluinvent DVTK - MBK Ružomberok (Szaniszló Sándor emléktorna)

2019. szeptember 13., péntek (Miskolc, Generali Aréna)
18.30 Aluinvent DVTK - Olympiacos

2019. szeptember 14., szombat (Miskolc, Generali Aréna)
17.00 Aluinvent DVTK - Olympiacos

2019. szeptember 18., szerda (Rózsahegy)
MBK Ružomberok - Aluinvent DVTK


Euroliga-selejtező 1. mérkőzés

2019. szeptember 25., szerda (Miskolc, Generali Aréna - tv: DigiSport)
Aluinvent DVTK - Umana Reyer Venezia


Női Kosárlabda NB I. A-csoport 2019/2020, alapszakasz

1. forduló

2019. szeptember 28., szombat
TFSE-MTK - Aluinvent DVTK


forrás: dvtk.eu
Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
Hozzászólások
2. benji |Válasz erre: 1. korxi
2019-08-22 17:02:19
Igen, kb. 1 héttel az EB előtt sérült meg, ha jól emlékszem, az utolsó 2 vagy 3 edzőmérkőzésen már nem játszhatott és sajnos az EB-t is ki kellett hagynia.
1. korxi
2019-08-22 14:51:34
Kányási Veronika sérüléséről nem tudtam. Az U20 válogattotnál sérült meg úgy, hogy rehabilitációs kezeléseken kell részt vennie az elkövetkezendő hetekben, hónapokban?
Mégsem


Üzenet küldése...