Banner

Cyesha Goree: Egyelőre nem döntöttem el, Miskolcon folytatom-e

Szerző: amigeleken.hu | 2020-05-04 13:17:00

A legutóbbi idényt a DVTK-nál töltő magyar-amerikai Goree Cyesha Arizonában vészeli át a koronavírus-járványt, és bár azt még nem döntötte el, Miskolcon folytatja-e pályafutását, hosszabb távon saját lakást szeretne vásárolni Magyarországon.

A nemzetisport.hu interjújából idézünk:


Mikor tudott hazautazni Magyarországról?

Mielőtt március tizenhetedikén, kedden a szövetség törölte az idényt, csütörtökön csapatmegbeszélésünk volt, amelyen már valószínűsítettük ezt a forgatókönyvet – felelte Goree Cyesha, 3x3-as válogatottunk amerikai-magyar kiválósága a Nemzeti Sportnak. – Aggódtam, mert Donald Trump elnök lezárta a határokat, s bár az amerikai állampolgárokat még beengedték, sok repülőjáratot töröltek, emiatt szombaton hazajöttem.

Amikor az interjút egyeztettük, azt írta, három műszakban dolgozik. Mit csinál?

Olyan cégnél dolgozom, amely állatokra specializálódott. A piac nagyjából ötmilliós, mert a koronavírus miatt mindenki karanténban van, és sokan sokféle dolgot rendelnek a háziállataiknak, például ennivalót és mást, amit nem tudnak most beszerezni az üzletekben. Online befut a megrendelés, én felveszem a raktárban a dobozokat, a csomagokat – és kiszállítom. Nagyon kemény meló, alaposan leterhel.

Tartja valakivel a kapcsolatot a csapattársai közül?

Igen, néhányukkal, leginkább Medgyessy Dórával, akivel a 3x3-as válogatottban is együtt játszom, ő fontos része a karrieremnek, az életemnek. Nagyon lelkesen tanít engem magyarul, sosem adja fel, noha nem könnyű velem…



A következő idényben is Miskolcon szeretne játszani?

Egyelőre nem döntöttem el, az ügynököm azon dolgozik, hogy megtalálja a legjobb megoldást. Nem kaptuk meg a teljes fizetésünket a csonka évad után, mert nem volt meg a rájátszás, noha teljesítettük a feladatunkat, a második helyen fejeztük be az alapszakaszt. A szponzoroknak meg kellett húzniuk a nadrágszíjat, így a jövőben nem lesz könnyű megfizetni a legjobb játékosokat. Ugyanakkor nagyon szeretem Magyarországot, ahol megismerkedtem a nemzetközi profi kosárlabdázással, és mindig mindenütt kedvesen fogadtak. Úgy számolok, van még hátra tíz év a karrieremből, ebből az utolsó három-négyet mindenképpen Magyarországon tölteném, szeretnék egy lakást is vásárolni ott.


Medgyessy Dóra egy érdekességet árult el a lapnak Goree-val kapcsolatban:

"Sokat beszéltem magyarul Cyhoz, ragadt is rá belőle valami. Korábbi edzőnk, Cziczás László azt gondolta, Cyesha mindent ért, ezért mindent magyarul mondott neki, Cy meg lelkesen bólogatott, hogy »aha, aha, értem«. Aztán mindig megkérdeztem tőle, valóban felfogta-e, mit kell csinálni, de fogalma sem volt… Ez így ment egész idényben, Cy elhitette Lacival, hogy tökéletesen ért mindent, aztán kérte, mondjuk el neki angolul, ami elhangzott.”


Olvasd el a teljes interjút a nemzetisport.hu-n >>>>>


forrás: nemzetisport.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
7. Geotic
2020-05-04 23:51:53 Piros öves, Őstag
Nyilvánvalóan nem szeretne ő már itt játszani.
Mindegy is, nagyon úgy tűnik, a valaha volt legszerethetőbb 6-8. helyezett csapatunk lesz.
6. vebgy*
2020-05-04 22:59:20 Fekete öves, Veterán
A menedzsmentünknek fel van adva a lecke...
5. benji |Válasz erre: 4. Csabi K
2020-05-04 20:05:31 Lila öves, Őstag
Igen, ennek a hírnek én is nagyon örülök, mert attól tartottam, hogy ő is távozik.
Remélem, hogy tovább fejlődik, a szorgalmán biztosan nem fog múlni.
Ezt a várhatóan még több játékperc is segítheti - az idei 15 perces átlagot keveslem (tavaly 22,7 perc volt).
4. Csabi K
2020-05-04 19:38:45 Kék öves, Tag
Mondjuk védekezés szempontjából pont irreleváns hogy érti e mit mond Cziczás.. hehe
Ez viszont egy jó hír:
http://dvtk.eu/20029-Kanyasi_Veronika_szerzodest_hosszabbitott-cikk-kosarlabda
Nagyon reméltem hogy őt megtartjuk, nagyon jó szellemű játékos, hosszú távon is alapembere lehet ennek a csapatnak de akár a válogatottnak is - ha megfelelően fejlődik tovább.
3. Karpfen |Válasz erre: 2. benji
2020-05-04 19:29:24 Barna öves, Veterán
Az NSO fórumán én is olvastam, de hát amíg hivatalosan nem jelentik be reménykedem.
2. benji |Válasz erre: 1. Karpfen
2020-05-04 19:16:03 Lila öves, Őstag
Nekem ez kicsit furcsa, mert ha valaki nem érti, amit mondanak neki, és másokat kérdez, azért az csak feltűnik az edzőnek is, nem?

Illetve úgy emlékszem, az időkérések nagy részében magyarul beszélt Cziczás, és a külföldieknek valamelyik magyar játékos fordította.

A megtartandó légiós személyével nagyon egyetértenék, amíg nem jelentik be "az egyik riválisunknál" (hogy a Dorina távozását közlő hírből idézzek), addig reménykedek, hogy itt marad.
1. Karpfen
2020-05-04 19:06:02 Barna öves, Veterán
Hihetetlen, hogy eljátszotta egy idényen keresztül, hogy ért magyarul. Én előzetesen többet vártam tőle, mint amit kaptam. Egyéni védekezésben semmi extra, a besegítések hiányoztak, támadásban csak egyéni játék, figurákat nem nagyon láttam. A lepattanókat hozta és jó keze van. Talán mert nem értette az edzőt? Mindenesetre ha a tavalyi légiósok közül egyet tarthatnék meg, az nem ő lenne, hanem Skorics.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...