Banner

Cseh világbajnoki ezüstérmest igazolt az Aluinvent DVTK

Szerző: amigeleken.hu | 2017-06-01 08:53:00

Tereza Pecková személyében cseh világbajnoki ezüstérmes, 4-es és 3-as poszton is használható tapasztalt játékost igazolt az Aluinvent DVTK, aki a legutóbbi idényt a cseh bajnokság 3. legeredményesebb pontszerzőjeként és a 6. legjobb labdaszerzőjeként zárta.


A magyar válogatott irányító Nagy Dóra, a lett válogatott center Zenta Melnika, és a tavaly Zalaegerszegen remekelő amerikai bedobó, Kirby Burkholder után a 4-es és 3-as poszton is használható cseh Tereza Pecková csatlakozott az Aluinvent DVTK-hoz.

A 29 éves Tereza Pecková 2003-tól rendszeresen szerepel a cseh nemzeti csapatban, először a kadet Eb-n, 2005-ben az U18-as Európa-, 2006-ban és 2007-ben az U20-as világbajnokságon vett részt. A felnőttek között 2009-ben, Lettországban szerepelt először világbajnokságon, amit további három alkalom követett még. Ezek közül a legsikeresebb a 2010. évi hazai rendezésű vb, ahol ezüstérmet akasztottak a nyakába. 2012-ben tagja volt a londoni olimpián 7. helyen végző cseh csapatnak.

Klubcsapataiban is hasonlóan sikeres karrier áll a háta mögött. Már 18 évesen bemutatkozott a cseh élvonalban, ahol az USK Praha színeiben két bajnoki címet nyert, a Sparta Praha és a BK IMOS Brno mezében pedig összesen hét alkalommal jutott el a döntőig. Légiósként kipróbálta magát Lengyelországban és Franciaországban, a DVTK-hoz ismét Brünnből - friss Közép-európai Női Liga-győztesként - érkezik. A legutóbbi idényt a cseh bajnokság 3. legeredményesebb pontszerzőjeként és a 6. legjobb labdaszerzőjeként zárta.

"Tereza rendkívül tapasztalt, sokéves Euroleague rutinnal rendelkező játékos, akinek nagy szerepe lesz abban, hogy megnyerjük a szoros mérkőzéseket. A fiatal játékosaink fejlődését is nagymértékben elősegíti, ha ilyen szintű játékostól tanulhatnak mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken" - nyilatkozta Maikel López.


forrás: dvtk.eu

fotó: iSport.cz

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

15. Népkert
2017-06-06 15:49:47 Fehér öves, Tag
Bejelentették Zelét, lassan körvonalazódik a keret.
3-as poszton 3-an is tudnak játszani(Burkholder,Zele, Pecková) 4-esen ketten és van egy igazi 5-ös a lett lány személyében.
Ha Győri maradna, lenne 4 ember magas posztra úgy, hogy maradna egy légiós hely, ami az 1-2 posztra nagyon kellene, mert Nagy Dóri és Bach Bogi mellé kellenek még emberek és sokan leírták, hogy nincs minőségi szabad magyar ide..
14. grosser
2017-06-03 22:26:01 Piros öves, Veterán
Dodi szerintem már inkább az anyaság felé kacsingat, mintsem vissza a pályára. Volt egy riport pár hónapja vele és a férjével, aki z.egerszegen pattogtat, ott is élnek, és abból nálam ez jött le!
Nem akarom bántani Dodit, távol álljon ez tőlem, de mikor leigazoltuk, már akkor is volt rajta pici feles dekák, de.......
Az a hozzáállás, mindenáron győzniakarás, az példaértékű volt! Szerintem, amikor megnyertük a kupát, ő örült a csapatból a legjobban ennek!
Sokkal hamarabb kellett volna őt leigazolni, persze, ha 2007-ben nem üt be ide a ménkű és négy évig a fasorba se voltunk!
13. Karpfen |Válasz erre: 11. grosser
2017-06-03 21:32:09 Barna öves, Veterán
Persze, Ritára már nem tudnék haragudni, akármit is tesz. Egyetértek, én is centert hoznék, valaki olyasfélét, mint Peters a Sopronnál tavaly. Brewer sem lenne rossz, de ő nem klasszikus 5-ös. Viszont a kihagyásra és az EU-státusz hiányára való tekintettel olcsó lenne. Szerintem még Horti reaktiválása is benne lehet a pakliban, bár kérdés, hogy milyen erőállapotban van és akar-e szülni.
12. grosser
2017-06-03 21:16:55 Piros öves, Veterán
Mekkorát szólna már, ha visszahoznánk Brewert!
Több, mint egy év telt el a sérülése óta, szerintem már 100 %-ban rendbe jött.
11. grosser |Válasz erre: 9. Karpfen
2017-06-03 20:58:25 Piros öves, Veterán
Az a negyedik légiós hely nagyon remélem, hogy a tengeren túlról jön és egy kib.szott jó center lesz az!
Ritában ne reménykedj, külföld felé kacsingat ő is, ha csak nem az jön be, mint tavaly Orsival, hogy ment volna, de nem volt megfelelő ajánlata - esküszöm, hogy nem kívánom ezt Ritának, ha talál magának megfelelő csapatot, akkor fájó szívvel, de sok sikert fogok neki kívánni! Tett ő le már itt annyit az asztalra, hogy megérdemelné!
10. Karpfen
2017-06-03 20:33:13 Barna öves, Veterán
Úgy látom, ma Betti nem fért be a 12-es keretbe.
9. Karpfen
2017-06-03 20:31:16 Barna öves, Veterán
Ma Dorci nagyon jól játszhatott a statisztika alapján. Ha sikerülne idehozni Zelét (már szólt erről pletyka) és megtartani Ritát (amíg nincs bejelentés, reménykedem), nem is lenne olyan rossz. Több kulcsjátékos itthonról nem is kellene, úgysem játszana sokat a légiósok miatt. És még van egy légiós helyünk, ráadásul tengerentúli. Három jó magyarral és négy légióssal meglehet az alaprotáció. Ha megnézem a többi csapatnál a játékidőket (akár az Euroliga Final Fourban), max. hét játékos játszik 10 percnél többet. Betti megállt a fejlődésben. Még a hármasokat is ritkábban vállalta el, mint korábban. Csak Dorci cseréjeként tudnám elképzelni, bár teljesen más jellegű irányító. Nem sírnék utána, igaz, hogy mindenkinek, még Dorcinak is kell hogy legyen cseréje.
8. grosser |Válasz erre: 7. Népkert
2017-06-03 19:43:48 Piros öves, Veterán
A Vasas nem visszalépés lenne egy válogatott játékosnak? Egyébként onnan jött hozzánk Betti, Vasas-nevelés. A ZTE meg nem kicsit pikáns dolog lenne, ha így lenne, a két klub irányítót cserélt :)
7. Népkert |Válasz erre: 6. fezo.ferenczi
2017-06-03 17:49:28 Fehér öves, Tag
Horváth Betti egy érdekes kérdés. Egyrészt a most kezdődő szezonban már nem számít U20-as játékosnak, mivel a 97 után születettek lesznek ilyenek.
Másrészt Sviteknél válogatott, tehát ettől még maradhatna. Nagy szerintem jobb irányító, egyszerre nem nagyon lehetnek a pályán(alacsonyak), kérdés, hogy marad-e csereirányítónak? A helyében olyan helyre mennék, ahol 30 perc körül tud játszani(ZTE, Vasas)
2017-06-01 16:41:06 Citromsárga öves, Tag
A boon megírta hogy az alapszakaszban egyszerre csak 3 légiós lehetett a pályán és 1 u20 játékosnak is fent kellett lennie. A wbasketen azt olvastam hogy idén sem akarják eltörölni ezeket a szabályokat. Az U20 szabály azt jelenti 1996 után született játékosoknak kellett játszani. Kalocsai 1995-ben született. Tavaly megvoltak a normális magyar játékosaink. Idén is meglennének ha nem a szlovák jön. Jovanovic Rasheed Szécsi Czank. U20ként Horváth és Bach 3 normális légiós még hozzá az elejétől fogva. Az Adamecz Gorjanácz Győri trióból csak 1 kellett volna hogy ki legyen a 10 akit pályára kell tenni. Edzőpartnernek Sikora Arad Kalocsai akik már nem u20asok de tudnak segíteni. Vörösházi aki junior korú. Ez a keret döntős lett volna. De SzT belekontárkodott. Utána ráverte a balhét Lopezre meg a játékosokra akik egyébként már bizonyították hogy 3 jó légióssal kiegészülve le tudnak győzni bárkit és nyertek 1 magyar kupát. Most ezeket elüldözte de a helyükre nem tudta hozni csak Nagyot. És nem is nagyon van szabad normális magyar több.
Minden csapatnak az a rövid és hosszútávú érdeke is hogy játékost neveljen mert elkoptak az idősebbek vagy kiöregedtek. Csak ehhez kellene sok-sok elhivatott tehetséges pedagógiában és a kosárlabda tanításban is képzett nevelő edző. Az meg nincs. És kosárlabdázni akaró kislány se sok akikből mondjuk 2-3 évente kinevelődne bajnokságért hajtó csapatban is értékes játékos.
Az hogy a Cegléd 5 játékossal ért el 2 érmet az nem normális. Hosszú távon de szvsz 1-2 évre előre tervezve sem lehet ez stratégia. Minthogy Cegléden sem gondolják így mert idén Skoric helyére hoztak 1 légióst plussz a volt válogatott Zsovárt.
A BEAC-ból Lelik és Pusztai ügyesek de ugyanaz a poszt mint Bach.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...