Boros Gábor profi szerződést kapott

Szerző: Jáborcsik András | 2016.10.11 18:24

Hiába játszik már 4 éve a Diósgyőr színeiben, hiába lövi sorra a gólokat az NB3-as csapatban, 10 mérkőzésen szerzett 7 góljával 3. helyen áll a góllövőlistán, az idei bajnokságban nem léphetett még pályára a felnőtt csapatban Boros Gábor. Hiába lőtt emlékezetes győztes gólt Nyíregyházán a 2014/15-ös bajnokság utolsó fordulójában a 90. percben, miután Vitya a pályára küldte a találkozó 87. percében, mégsem bizonyíthatott újra, hiszen nem rendelkezett profi szerződéssel. A 2016/17-es bajnokságban ugyanis már csak profi szerződéssel bíró játékosok léphetnek pályára az OTP Bank Ligában. A hírek szerint az állt Boros szerződtetésének útjában, hogy szlovákiai nevelőegyesülete költségtérítést kért érte.

A dvtk.eu-n olvasható hír szerint végre lezárult a történet és Gábor profi szerződést kapott.

"Nagyon örülök, hogy végül profi szerződést tudunk adni Boros Gábornak - nyilatkozta Benczés Miklós sportigazgató. - Azzal eddig is tisztában voltunk, hogy tehetséges labdarúgó, aki egy emlékezetes győztes góllal mutatkozott be Nyíregyházán az élvonalban, és a tartalékcsapatban is ontja a gólokat, azonban az OTP Bank Liga idei kiírására megváltoztak a szabályok. Megszűnt az amatőr szerződés, csak profi szerződéssel lehet pályára lépni az NB I.-ben. Gabi felvidéki magyarként már négy éve Diósgyőrben nevelkedik, de hiába próbáltak korábban elődeim is profi szerződést kötni vele, képzési kártalanítás címén hatalmas összeget kellett volna fizetni szlovákiai klubjainak. Nagy köszönettel tartozunk Boros Gábor édesapjának, aki végül segített egy minden fél számára előnyös megegyezést aláírni, így Horváth Ferenc választási lehetősége nem csak támadó poszton bővül, hanem a bevethető, MLSZ által támogatott korú fiatal játékosok számában is."

Nagyon boldog vagyok, hiszen régóta húzódott az ügyem - mondta el Boros Gábor. - Nem volt könnyű időszak, hiszen már többször közel voltunk a megegyezéshez, de ezzel már nem szeretnék foglalkozni, előre tekintek, és még egyszer mondom, most nagyon boldog vagyok. Egyelőre apróbb célokat tűztem ki, amennyiben a szakmai stáb számít rám, minél több mérkőzésen szeretnék pályára lépni a felnőtt csapatban. Tervem minél több gólt rúgni az első osztályban, és mivel a tartalék csapatban is jól megy a játék, van önbizalmam, érzem, hogy jó formában vagyok. A 14-es számot választottam magamnak, hiszen ez nálunk családi kabala, édesapám is ezt a számot viselte.


A Nyíregyháza elleni mérkőzés összefoglalója:


forrás: dvtk.eu

SEGÍTS MINKET!

Az amigeleken.hu ingyenes, de sok munkával készül.
Támogass, hogy növekedni és fejlődni tudjunk!

www.amigeleken.hu/segits-minket

És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 3 > 

29. vebgy
2016-10-15 00:06:21
Hat év után is tombol a profizmus a klubnál...röhej.
28. dudik-attila |Válasz erre: 15. tabak
2016-10-13 07:23:14
Több alkalommal is bizonyította "főorvosunk" - hadd ne nevezzem nevén -, hogy nem a magas hozzáértése miatt van a csapatnál....

Szerk: Amúgy én is nagyon örülök az igazolásnak. Reméljük minimum a Nemes szintet tudja hozni. Egy fiatal csatár esetében ez nálam 3-4 meccsenként 1 gól. Persze hullámvölgyekkel - mint most Milánnak is. De meggyőződésem, hogy ő is ki fog mászni belőle. A csapattal együtt.
27. dio |Válasz erre: 25. korxi
2016-10-12 20:02:49
És mi van akkor,ha a szerződését úgy köti a csapat egy rizikós játékossal,hogy fél év sérülés után fele fizetés,egy év sérülés után,szerződés bontás.
Már igy sokat lehetne spórolni !!!
26. zorba |Válasz erre: 25. korxi
2016-10-12 19:36:49
Ezt èn is így làtom.
25. korxi |Válasz erre: 17. zorba
2016-10-12 15:28:17
Az lehet hogy a Borsod Megyei Kórház az igazolások előtti orvosi vizsgálathoz kevés. De ha a bárki számára hozzáférhető interneten fent volt az az áprilisi videó, amin Karan arról beszél hogy most sérült, de egy év múlva vissza szeretne térni, akkor már a Borsod Megyei Kórház közelébe sem szabadott volna eljutnia.
24. isten |Válasz erre: 22. zorba
2016-10-12 15:13:53
Ez a része oké, csak azt nem értem minek van akkor a sportigazgató, minek van az ügyvezető igazgató, és minek van a tulajdonos? Tehát elég szégyen a klubra nézve, hogy egy édesapának kell mindent megtennie a fia érdekében, holott egy tehetségről van szó. Ebből is látszik mennyire amatőr ez a klub és mennyire csak a pénz számit. Na ezért nincs normális UP-nk.
23. tabak |Válasz erre: 21. zorba
2016-10-12 10:41:18
Ja persze igazad van, de pont ez hiányzik a klubnál...a jelek szerint...nem tudhatjuk pontosan...de így hírlik...na nem akarom baszogatni a klubot, de régebben is ezt mondtam, sok látszólag apróságon múlik az, hogy valaki profin, mondjuk úgy, jól csinálja a dolgát, vagy rosszul. Hajrá Diósgyőr! :)
22. zorba
2016-10-12 09:44:23
A cikk témájához visszatérve: Nagyon örülök Boros Gabi profi szerződésének. Mindenkinek olyan édesapát kívánok, mint az ővé. Addig ment a fia érdekében, amíg el nem érte, hogy bekerülhessen az a magyar profi futball vérkeringésébe. Le a kalappal az édesapja előtt!!!

(Biztos vagyok benne, hogy Boros Gabi nem kölcsön futball cipőben játszik, vett sajátot magának, pedig nem volt milliós havi fizetése.)
21. zorba |Válasz erre: 18. tabak
2016-10-12 09:26:44
Szerintem meg csak akarás kérdése. Miért, játékjog használat megvásárlására volt 200,000 EUR (62 millió Ft)? Ez most jelenleg egy feleslegesen kidobott pénz.

Nem hiszem, hogy még a legdrágább orvos is (Reinhard Mörz) egy részletes orvosi vizsgálatért 200,000 EUR-t kérne el. De már az is nagy előre lépés lenne, ha pl. bevonnák Dr. Pánics Gergő és Dr.Pák Péter orvosi stábját. Ők biztosan megfizethetőek lennének a DVTK-nak.
20. zorba |Válasz erre: 12. Bobák Kornél
2016-10-12 09:12:21
Kerestem Dejan Karan játkosügynök cégét. (Kíváncsi voltam, ki tudta ilyen jól elsózni a sérült játékost.)

A transfermarkt-on a balkáni "Friends&Football; International LCC" céget találtam.

http://www.transfermarkt.com/dejan-karan/profil/spieler/61063

Rámentem a cég honlapjára és azt láttam, hogy azon a saját játékosaik között (our players) már nem is szerepel Dejan Karan.

Mi lehet ennek az oka? Olyan játékos lenne, akit nem szívesen raknak ki a "kirakatba"? Vagy már nem látnak üzletet a játékjogával történő kereskedelemben? Vagy csak lusták frissíteni a website-jukat? Nem tudom, de érdekes.

http://www.friendsandfootball.org/our-players.html

1 2 3 > 

Mégsem


Üzenet küldése...