Banner

Boldog születésnapot Zoli!

Szerző: dfcwolf | 2016-09-13 07:53:00

Vitya 1990. augusztus 26-án, a Metripond elleni 1-0 arányú győzelemmel végződött NB2-es bajnokin mutatkozott be először a DVTK-ban és egy rövid kitérőtől eltekintve egészen 2008-ig szolgálta a klubot. A Győr ellen lejátszott 2008. május 31-i mérkőzésen viselte utoljára a DVTK szerelését. 146 első osztályú, illetve 176 másodosztályú mérkőzésen szerepelt a csapatban, összesen 322 bajnoki mérkőzésen öltötte magára a piros-fehér szerelést és 22-szer talált az ellenfelek hálójába.

Vityát úgy szeretnénk köszönteni születésnapján, hogy visszaidézzük azokat a gondolatokat, amelyeket vele kapcsolatban fogalmazott meg egykori csapattársa Varga Sándor és egykori edzőtársa Benczés Miklós.

Amikor Varga Sanyit arról kérdeztük egy korábbi interjúban, hogy a 96-97-es bajnokság végén a III. ker. TVE ellen osztályozó mérkőzésen - amelyen a csapat kiharcolta az első osztályba való felkerülést - kinek az ötletére festették ki valamennyien az arcukat piros-fehérre, Sanyi így emlékezett:

Vitya ötlete volt, hogy fessük ki magunkat. Nagyon jó ötletnek tartottuk, így meg is valósítottuk. Bükkszentkereszten készültünk a mérkőzésre, egymást is festettük, de a munkából egy miskolci fodrászhölgy vette ki a részét leginkább. Egészen bizonyos, hogy nagy hatással volt az ellenfél játékosaira, mert összefogást, elszántságot jelképezett.

José Luque szinvaparki búcsúztatója után – melyen a szurkolók nagy örömére megjelent a dobogón Benczés Miklós – egykori edzőtársa így vont párhuzamot José és Vitya között:

Úgy gondolom, hogy a diósgyőri szurkolótábor és Luque kölcsönös hatással volt egymásra. Mindkét félben szép emlékek maradnak. Jose pontrúgásai, góljai valamint a szurkolók Luque felé áradó szeretete, nem csak a DVTK rajongói számára jelentettek élményt. Csodálatos koreográfiát kapott, Ő pedig "megmozgatta" az Ultrákat, amit utoljára játékosként, kapitányként Vitya tudott megtenni!

Játékos pályafutása után az utánpótlásban kezdett el dolgozni. Nem túlzás azt mondani, hogy a gyerekek rajonganak érte és igazi példaképként tekintenek rá. 2015 áprilisában megkapta a lehetőséget, hogy az első csapatot vezesse. 5 mérkőzés alatt 13 pontot szerzett csapatával.

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.