Banner

Az Aluinvent DVTK számára is véget ért a bajnokság

Szerző: Jáborcsik András | 2020-03-17 19:21:00

A koronavírus terjedése miatt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége március 13-án felfüggesztette valamennyi versenysorozatát az utánpótlás korosztályokkal bezárólag. A továbbiakról március 17-én tartott értekezletet az elnökség, a veszélyhelyzetre való tekintettel internetes kapcsolat segítségével.

A szövetség előzetesen megkérdezte az első és második vonal klubjait arról, hogy miként állnak a bajnokság folytatásához.

A beérkezett vélemények alapján döntő többséget kapott az a javaslat, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján fejezzék be. Ezt elfogadva az elnökség úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Bajnokot nem hirdetnek, mint ahogyan kieső sem lesz idén. A nemzetközi kupás szerepléssel kapcsolatban nem hoztak most határozatot.



Fontos kérdés a játékosok szerződésének lezárása. A szövetség arra ösztönzi a klubokat, hogy a sportolói szerződéseket lehetőleg közös megegyezéssel zárják le.

A férfi magyar kupát ebben az idényben nem rendezik meg, emellett valamennyi szövetségi szakmai és válogatott programot május 31-ig felfüggesztenek.

A következő támogatási időszak sportfejlesztési programjainak bírálati előkészítése folyamatban van, a jelenlegi helyzetben felmerülő, TAO elszámolásokkal kapcsolatos kérdésekről az MKOSZ hamarosan tájékoztatja a sportszervezeteket!


forrás: hunbasket.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
8. burritos
2020-03-24 14:34:50 Zöld öves, Fanatikus tag
Most hogy hivatalosan is elhalasztották az Olimpiát, vélhetően jövő nyárra, ha addig minden Ok lesz, remélem újabb idény nem fog rámenni a 3x3 töketlenkedésre.
7. grosser |Válasz erre: 6. burritos
2020-03-18 15:54:33 Piros öves, Veterán
Egyetértek a hozzászólásoddal. De az olimpia nem fog elmaradni, attól függetlenül, hogy eddig nem egy-két világversenyt töröltek, vagy halasztottak.
Most azt mondom, hogy ez a járvány legkésőbb április végére vagy május elejére le fog csengeni, persze ez nem azt jelenti majd, hogy kishazánkban is minden rendben lesz, ahhoz még számoljunk kb. két hónapot....
6. burritos
2020-03-18 08:24:57 Zöld öves, Fanatikus tag
Ez nem döntés! Köztudomású tény! Megállapították, hogy az ég színe kék!
Mindenesetre érmesek és kiesők nélkül lehet kezdeni jövőre! De úgy, hogy nem tudjuk a kupaindulást? Talán a szekszárdi lobbi miatt, biztos nagyon akarnak EL selejtezni.
Ennek alapján MKOSZ az első négy csapatot elő-, előselejtezni akarja az EL-re. Na az érdekes lesz, nyár végén, komplett csapatok nélkül!
Jövőre a csapat erősségeit meg kell tartani, a gyengébbek helyett jobb játékosokat kell szerződtetni, bővebb rotációval tudjunk játszani. Lehet elmarad az olimpia, halasztják, nem lenne jó átélni még egy 3x3-as felkészüléssel megosztott szezont.
Összességében nem volt rossz a szezon, főleg, hogy a végén közelebb kerültünk a Sopronhoz! Találkozzunk jövőre!
5. vebgy* |Válasz erre: 3. korxi
2020-03-17 23:40:20 Fekete öves, Veterán
Ez bejött....de mi sem érmesek sajnos.
4. piros79
2020-03-17 23:04:42 Lila öves, Fanatikus tag
Sajnálom. Nagyon jó csapatunk van, kár, hogy pont most szakadt félbe a bajnokság.
Én egy bravúrt sem tartottam volna kizártnak a döntőben, bár nem ez volt a realitás. Ami szépen látszott: közelebb jött a csapat a Sopronhoz. Volt hullámvölgy a szezonban, de mikor nincs. Volt több nagyon élvezetes, szép játék és persze kevésbé szép is. Összességében köszönjük a klubnak, a vezetőknek, a játékosoknak, az Ultráknak ezt a szép szezont!

A jövőre nézve, szerintem: Cicát meg kell tartani! Völgyit is. Minden játékos maradjon, aki szeretne itt játszani. Ugyanakkor némi erősítés elférne, ha még tovább akar a klub fejlődni, vagyis a közvetlen elithez akar csatlakozni. Irányító poszton elkél a segítség, itt bővíteni kéne a keretet, szerintem. Amikor Megyó megsérült, az egész csapat hullámvölgybe került.
Új igazolásnál (ha lesz), legyen szempont, hogy ne legyen 3x3 játékos. Nagyon hasznos a 3x3, edzésen. De két lovon nem lehet ülni egyszerre. Nem lehet és kész. Még senkinek nem jött össze.
Ha lesz EL selejtező, kész csapattal kellene menni. Mert nagyon jó lenne végre egy izgalmas szezon, bejutni az EL-be. Ez a langyi húsz meccses szezon senkit nem hoz lázba. Ez MKOSZ feladat, de emelni kell a meccsszámot, mert ez így nudli.

Jó egészséget, jó pihenést mindenkinek! Ősszel találkozunk és irány a bajnoki cím! :) Hajrá Diósgyőr!
3. korxi
2020-03-17 22:47:24 Piros öves, Veterán
Megmondtam én hogy az idén nem lesz bajnok a Sopron.
2. Karpfen |Válasz erre: 1. grosser
2020-03-17 20:15:31 Barna öves, Veterán
Az még hagyján, de a kupaindulásról sem döntöttek. Akkor meg minek ültek össze? Ezt eddig is tudtuk. Járvány idején ezért kár volt.
1. grosser
2020-03-17 19:33:08 Piros öves, Veterán
"Bajnokot nem hirdetnek, mint ahogyan kieső sem lesz idén."
Így ugrott a mi jól megérdemelt ezüstérmünk is. :(
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...