Banner

Atomerőmű KSC Szekszárd - Aluinvent DVTK 67-57

Szerző: Jáborcsik András | 2020-10-18 16:47:00

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 5. forduló

Atomerőmű KSC Szekszárd - Aluinvent DVTK 67-57 (19-19, 18-10, 19-12, 11-16)

Szekszárd, Városi Sportcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Kapitány Gellért, Minár László, Tóth Cecília.

Szekszárd: Studer 10/6, Miklós 3/3, Škorić 8, Krnjics 4, Goree 16/3. Csere: McCall 21, Zele, Theodoreán 3/3, Szabó F. 2, Holcz, Bálint. Edző: Djokics Zseljko.

DVTK: Medgyessy 7, Kányási 9/3, Vitola 5, Kiss A.14, Mokango 10/6. Csere: Pusztai 7, Aho 5/3, Vukov, Tóth F. Vezetőedző: Földi Attila.


Edzői értékelések

Völgyi Péter: - Nagyon sok támadó lepattanót engedélyeztünk ellenfelünknek, akik emellett számos eladott labdánkból szereztek könnyū kosarakat. A kapott pontok számával elégedett lehetek, a támadásaink akadoztak. Több extra teljesítménnyel szorosabb lehetett volna a meccs.



Pénteken átesett a csapat az Euroligát megelőző COVID-teszten és Földi Attilán kívül az egész csapatnak negatív lett a teszteredménye. Ennek megfelelően a Szekszárd elleni mérkőzésen nem ülhet le a kispadra. A vezetőedzői teendőket ezen a mérkőzésen Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója látja el.


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

32. Csabi K
2020-10-21 14:29:49 Kék öves, Tag
Rosszabb esetben ezt is jelentheti, volt erre több példa sajnos nálunk is mostanában.
Azoknál a játékosoknál akik nehezebben tolerálják a kontaktot ez gyakrabban előfordul, hiába vannak meg az adottságaik hozzá, nem jó pattanózók, de vannak akik szinte keresik ezeket a szituációkat ahol az erő és a küzdelem dominál és hiába alul méretezettek - magasságukat tekintve - mégis a legjobb pattanózók között említhetőek.
Ilyen volt pl. a közelmúltban pécsen játszó Imovbioh és Williams vagy legutóbb a Győrben szereplő Gray.
Visszatérve az alap kérdésre, összetettebb dolog ez ennél, de nem vagyok szakember hogy ebbe komolyabban belemenjek - és talán itt ez nem is sok embert érdekelne.
Röviden a lényeg az az hogy a lehető legjobb helyzetbe hozd magad illetve a csapattársaidat a lepattanó megszerzéséhez.
Tehát ne hagyd hogy belépjenek eléd vagy betoljanak a gyűrű alá.
Persze a feletted átpattanó labdákkal nehéz mit kezdeni - ezért is szokták mondani hogy pl. a zóna védekezés egyik hátránya ez - de ha mindenki odafigyel az emberére a gyűrűtől távolabb is akkor ezek messzebbre pattanók is kontrollálhatóak.
31. korxi |Válasz erre: 30. Csabi K
2020-10-21 12:51:43 Piros öves, Veterán
Ha nem csináljuk meg rendesen a kizárásokat, ez azt jelenti, hogy ha megy a gyűrűre egy elengedett labda, akkor a pályán levő játékos is csak nézi és drukkol hogy bemenjen vagy ne menjen be, és lepattanó esetére reméli a legjobbakat?

A lepattanókérdés azért foglalkoztat annyira, mert épphogy a Szekszárd sem dobott valami kiemelkedően jól, csak ők mindig összeszedték a támadókat, mi meg nem.
30. Csabi K |Válasz erre: 29. korxi
2020-10-20 20:46:56 Kék öves, Tag
Ha nem csináljuk meg rendesen a kizárásokat a palánk alatt akkor nem fogunk több pattanót szedni az ellenfélnél, hiába vagyunk magasabbak.
A több magas embernek azért sincs akkora szerepe egy lepattanónál mert törvényszerűen legalább az egyikük a periméteren védekezik, tehát távolabb helyezkedik el a gyűrűtől.
29. korxi |Válasz erre: 17. Csabi K
2020-10-20 19:51:29 Piros öves, Veterán
A (túl) magas szerkezetet nem először teszed szóvá.
Ha sok játékperccel sok a magas játékos, akkor tudja az ember hogy ennek vannak hátrányai is, de úgy van vele, hogy legalább a lepattanózásban biztosan jók leszünk. Ehhez képest még a saját palánkunk alatt is egészen pocsékul szedtük őket, szinte mind az övéké lett támadólepattanóként. Ennek mi lehet az oka, van-e valami konkrét oka?

Ha csak átlagos szinten hozzák a center(közeli)magasságúak azt a lepattanózást ami elvárható lenne tőlük, plusz Vitola tűrhetően dobott volna, ez simán lehetett volna az utolsó pillanatig is kétesélyes meccs.
28. grosser |Válasz erre: 27. achilleus68
2020-10-19 16:38:40 Piros öves, Veterán
Isten őrizz, hogy bajnok legyen a Szekszárd, a "kisrátgéber"-féle kosárlabda amit erőltet, minden csak nem szép kosárlabda.
Viszont kicsit kezdem már unni a Sopron egyeduralmát, egyben azért biztos vagyok, az ő királyságuk se fog örökre tartani, ahogy semmi se tart örökre.
Én 28 éve várok - 1992 októberében voltam először kosármeccsen, azóta, ha kihagytam 10 meccset, akkor sokat mondok - egy kibaszott bajnoki címre, nem tudom, hogy megélem-e egyáltalán, még be van nálam tervezve ezen a földön egy 25 év, meg pár év grátisz, de ennyi, hogy sikerül-e bajnokságot nyerni, csak a Jó Isten tudja.
Annyi javítás, hogy amikor megszűntünk (2007-2011) az elején kimentem a Fráter gimibe nézni a bohóckodást, de ráuntam, mikor már úgy látszott, hogy lesz ebből végre újra NB1/A - akkor már a Nagyváthy-ban játszottunk, na onnantól újra bekapcsolódtam.
Persze a feljutásunkhoz kellett a két legendánk, Csávás Szöszi és Ambrus Erzsó segítsége is, akik (bár hölgyeknél nem illik a korukat említeni), de már 40 felett is nagyon hasznosan játszottak.
2020-10-19 11:45:47 Piros öves, Őstag
Én ezt a vereséget nem tartom tragikusnak,sőt,sokkal rosszabbra számítottam. Máskor is kaptunk már ki Szekszárdon,amikor erősebbek voltunk. Most egy épülő csapatunk van, biztatóan játszottunk, van mire építkezni,az első hatot látatlanban aláírnám. A Szekszárd meg biztosan nem lesz bajnok, ha egy Zelét vagy Skoricot erősítésnek gondol.
26. burritos
2020-10-19 06:41:26 Zöld öves, Fanatikus tag
Vitolanak kontaktlencsére lenne szüksége vagy egy dioptriával erősebbre ha már használ.
De az is lehet, hogy Ő az ikertestvére, Katja!
25. vebgy* |Válasz erre: 16. Füles1
2020-10-19 00:00:17 Fekete öves, Veterán
Jaj csak azt ne...
24. piros79
2020-10-18 22:38:56 Lila öves, Fanatikus tag
A mérkőzés előtt azt gondoltam, hogy simán nyer a Szekszárd. Ehhez képest sokkal jobb az összkép! Gratulálok a csapatnak! Sok hibával játszottunk, de ha a bírók annyit tévednek a javunkra, mint amennyit tévedtek a kárunkra, akkor akár nyerhettünk is volna! Ezt nem gondoltam volna! Amit korábban írtam, azt fenntartom, de ezen belül jobb a helyzet, mint várni lehetett! Ez a csapat tud és fog is ennél jobban játszani és akkor meglehet akár a dobogó is! Ez a Szekszárd most olyan erős, mint a tavalyi Diósgyőr, ehhez képest nagyon gyengék támadásban. Djokic csak ezt a gusztustalan sérülésveszélyes verekedős kosárlabdát erőlteti. Ahogy írtátok is, van néhány kiváló teljesítmény a csapatban!
23. grosser |Válasz erre: 22. korxi
2020-10-18 22:36:12 Piros öves, Veterán
tudom és vettem a lapot, egyébként a mai meccsel kapcsolatban Angi mellett a másik fiatal játékosunk játéka is tetszett, mégpedig Veráé, gyerünk csajok, csak így tovább....

1 2 3 4 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...