Banner

Andrusch József a DVTK új kapusedzője

Szerző: dfcwolf | 2017-06-21 18:19:00

Bódog Tamás tapasztalt szakemberrel erősítette meg stábját. Andrusch József kapusként tagja volt a legutolsó, felnőtt világbajnokságra kijutó magyar válogatott keretének, és kapusedzőként is éveken keresztül dolgozott a nemzeti csapat kapusaival, illetve irányítja a magyarországi kapusedző-képzést. Szalma Pál a jövőben a DVTK utánpótlásában dolgozik tovább.

Andrusch József háromszoros bajnokként, egyszeres kupagyőztesként vonult vissza a kapuból. Alacsony termete ellenére több, mint kétszáz élvonalbeli mérkőzésen védett, és öt alkalommal magára húzta a nemzeti mezt is. Oroszlánrészt vállalt 1984-ben a világbajnoki selejtezőcsoport megnyerésében, három fontos találkozón védte a nemzeti csapat kapuját ebben a sorozatban (Ausztria ellen 3-1 itthon, Hollandia és Ciprus ellen idegenben mindkétszer 2-1). A mexikói világbajnokságra tartalék kapusként utazott, pályára nem lépett.

Ezt követően a civil életben is kipróbálta magát (végzettségét tekintve kertészmérnök), de soha nem szakadt el a labdarúgástól. A II. kerületi Labdarúgó Utánpótlás Egyesületben játékosa volt az egykori diósgyőri, akkor még pályafutása legelején járó Futács Márkó és Debreceni András. Vezetőedzőként dolgozott az újpesti utánpótlásban, majd 2010-től kezdve hat éven keresztül az A-válogatott kapusedzői feladatát látta el Egervári Sándor és Dárdai Pál segítőjeként. Bernd Storck érkezése után az U21-es válogatott mellett kezdett el dolgozni, ő szavazott bizalmat néhány hete Bukrán Eriknek, aki Lengyelországban debütált az U21-es válogatott kapujában. A legutóbbi bajnokságban az MTK kapusedzőjeként büszke lehet arra, hogy csapata a harmadik legkevesebb gólt kapta, illetve Danijel Petković a montenegrói válogatott első számú kapusává nőtte ki magát. Eközben a mai napig vezeti a magyarországi UEFA-rendszerű kapusedző-képzést.


Nagy örömmel jöttem Diósgyőrbe, mert amikor felálltam az első, Bódog Tamással folytatott beszélgetés után, olyan érzés kerített hatalmába, mintha Dárdai Palival váltottam volna szót - nyilatkozta Andrusch József. - Ezek után egy pillanatig nem volt számomra kérdés, hogy elfogadom a DVTK ajánlatát. Ismerem a diósgyőri kapusokat, így a meglévő értékeik mellett azt is tudom, hogy mit kell fejleszteni. Igyekszünk olyan munkát végezni, hogy az egész ország felkapja a fejét az eredményekre.

- A kapusedzői poszton átszervezés történt a klubon belül, Veréb György továbbra is segíti a munkánkat, Szalma Pál pedig az utánpótláskorú kapusok képzéséért lesz felelős, az első csapat melletti napi teendőket pedig Andrusch József veszi át a pályán - tájékoztatott Bódog Tamás szakmai igazgató. - Józsi emberileg és szakmailag is illeszkedik a csapathoz, emellett magasan képzett kapusedző, aki a korosztályos és a felnőtt válogatott mellett is dolgozott. Tőle azt várjuk, hogy a Veréb-Szalma kettős munkáját folytatva, egy lépcsőfokkal magasabb szintre lépjenek a kapusaink.


ELOLVASOM AZ EGÉSZET>>>


forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

78. slózi |Válasz erre: 72. bohumil-stejskal
2017-06-23 06:56:19 Barna öves, Őstag
"..Boti is és Rados is hozza az nb1 átlagát, "
Ezt Ön "így" látja, más kicsit másként.Mindenesetre véleménye-meglátása--számomra legalábbis--szimpatikusan visszafogott. Mert:
1.) Ha úgy is van, vagy lenne, ahogyan T."bohumil...stb..stb" vélelmezi, "az" nem elég még a középcsapat mivolthoz sem. Egyrészt.
2.) Másrészt a sok kapott gól--ami persze nem írható kizárólag a kapusaink rovására, ez igaz--inkább "mást" sejtet, de lehet hogy bizonyít.MERT:
3.) Jelen sorok írója inkább azt vélelmezi, hogy sajnos:
i.) Rados nem üti meg az átlagot sem;
ii.) Antal képességei ugyan magasan átlag fölöttiek, ám Ő lassan évek óta--talán a sok mellőzés okán, vagy nem tudom mi miatt--FORMÁN KIVÜLI állapotban van. Igy Ő is effektíve átlag ALATT volt az elmúlr 2 évben. Gondolom-vélelmezem én.
AZUTÁN LEHET HOGY TÉVEDEK, SŐT: ÖRÜLNÉK ANNAK, HA KIDERÜLNE, HOGY TÉVEDEK.
Az az abszurd helyzet áll fönn--bennem--hogy olyannyira "nem esik, vagy esNE le az aranygyűrű az újamról" egy esetleges melléfogásomnál ez ügyben, hogy színte KIVÁNOM AZT, hogy tévesen lássam ezt az egész DVTK-s kapuskérdést. Lehet hogy ez hihetetlen, mégis így van...
77. dani1910
2017-06-22 20:40:48 Narancs öves, Lelkes újonc
Gólterápia Andrusch József @MaxiRádió

https://www.youtube.com/watch?v=K3lvq_SFZsE

Közzététel: 2016. okt. 1.

Gólterápia

Műsorvezető: Bíró Dávid
76. anszkord |Válasz erre: 34. gbacsi
2017-06-22 19:46:02 Piros öves, Őstag
De sok. Azért nem szerződtették.
75. gbacsi* |Válasz erre: 67. norbi
2017-06-22 19:27:36 Fekete öves, Veterán
S ki volt a kapusedző, aki értékelt?
74. usep |Válasz erre: 73. gbacsi
2017-06-22 19:02:58 Barna öves, Fanatikus tag
;)
73. gbacsi* |Válasz erre: 66. usep
2017-06-22 18:57:29 Fekete öves, Veterán
:)
2017-06-22 18:19:58 Fekete öves, Őstag
Én még most is azt mondom, hogy Boti is és Rados is hozza az nb1 átlagát, felfelé nem, de szerintem lefelé sem lógnak ki. Minden kapusnak az nb1-ben vannak rosszabb és jobb szériái ill. rá jellemző hibái, akik annyira kiemelkednek azok már nem idehaza védenek. Én egyáltalán nem tartom elhibázott döntésnek, hogy nem igazoltunk új kapust vagy hogy nem küldtük el őket. Sokkal inkább jó döntésnek tartom, hogy sikerült egy jó kapus edzőt igazolni aki stabilitást adhat a kapusainknak ill. fejleszteni tudja a srácok gyengeségeit. Mert az tény és való, hogy mindkét srác esetében elmondható, hogy nagyon sok esetben bizonytalanok.
71. mr-d |Válasz erre: 47. zorba
2017-06-22 18:00:10 Fekete öves, Őstag
A kapusaink fizikai felkészítésével eddig sem volt gond, ez látszik a bravúrokból, amit mindketten bemutattak. Fejben viszont szétesnek időnként, látványosan Rados. Ebben lehet javulás, ha az egész csapatra jellemző lesz az önbizalom. Ez majd kiderül. A harmadik dolog, hogy vannak jellemző helyzetek, amiben rossz döntéseket hoznak. Gondolok itt például Antal kijöveteleire, amikor nem éri el a labdát és mellé még rossz megoldást is választ. Na ezeket viszont nem lehet edzésen gyakorolni, nincs meg az a nyomás ilyenkor, mint éles meccseken, ezekre a hibákra továbbra is számítok. Annyiból kellemetlen ez, hogy feltolt védelem esetén ez gyakran előfordulhat. Összességében, ha az egész csapatra jellemző lesz a koncentráció, akkor az a kapusokra is átragad, kevesebb hiba lesz, de teljesen nem küszöbölhető ki náluk.
70. usep |Válasz erre: 69. norbi
2017-06-22 16:54:35 Barna öves, Fanatikus tag
Hm..nem rájuk tippeltem volna...
69. norbi |Válasz erre: 68. usep
2017-06-22 16:46:59 Kék öves, Tag
Kovácsik Ádám, Molnár Péter, Petkovic

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...