Banner

Aluinvent DVTK - ZTE 90-57

Szerző: Jáborcsik András | 2020-11-25 20:23:00

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 22. forduló

Aluinvent DVTK - ZTE NKK 90-57 (26-15, 22-14, 24-16, 18-12)

Miskolc, Generali Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Pozsonyi László, Fodor Attila, Balogh Gyula.

DVTK: Medgyessy, Kányási, Vukov, Kiss A., Mokango. Csere: Tóth F., Aho, Frindt, Bacsó, Vég-Dudás, Oláh. Vezetőedző: Földi Attila.

ZTE: Dzombeta, Mányoky, Horváth Fru., Kulcsár, Szabó. Csere: Úr, Horváth Fa., Németh, Dömötör. Vezetőedző: Ambrus Péter.


A híres Fenerbahçe együtteséhez igazoló lett Kristine Vitola távozásával megüresedett egy hely a meccsre nevezhető keretben, így a Bacsó Zsófiához hasonlóan Ózdról induló Oláh Fruzsina ülhetett le a kispadra. Az érvényes kormányrendelet szerint a mérkőzés nem látogatható, azonban szurkolóinknak némi kárpótlást jelenthet, hogy a Miskolc Városi Televízió csütörtökön felvételről műsorra tűzi az összecsapást.

Jól kapta el a rajtot a magas szerkezettel kezdő Aluinvent DVTK, hiszen alig egy perc elteltével Mokango és Kiss centergóljaival magához ragadta a vezetést. Remekül elkapták a ritmust a piros-fehérek, akik elsősorban a palánk alatti dominanciájuknak köszönhetően folyamatosan növelni tudták előnyüket, miközben az ellenféltől csak Szabó Petra tudott betalálni (10-2). A korábban négy szezont is Diósgyőrben lehúzó erőcsatár vezérletével a negyed közepéhez közelítve magára talált a ZTE és két pontra felzárkózott, de aztán Mokango és Kányási dobásai után helyre állt a világ rendje (14-8). A vendégek időkérése rövidtávon hatásosnak bizonyult, ezt jelezte Dzombeta hárompontosa, azonban a folytatásban újra a diósgyőriek domináltak és Aho Nina 2+1-esével már tíz pont fölé duzzadt a különbség (24-13). A játékrész hajrájában Mokango kért cserét, miután megsérült a bokája. Szabó P. közelijére Tóth Franka reagált a büntetővonalról (26-15).

Az első negyed elején a centerek iparkodtak, ezúttal a fiatalok csipkedték magukat, és sorrendben Tóth Franka, Aho és Kányási kosaraival egy perc alatt időkérésre késztették Ambrus Pétert (32-15). Ha egy üzlet beindul alapon Frindt Niki is bevágott egy hármast, igaz, erre Mányoky hasonlóval válaszolt. Sasa Mokango folytatni tudta a játékot és a 14. percben visszatért a pályára, és ha már így történt két gyors találattal le is tette a névjegyét, majd Dzombeta és Kiss gyors kosárváltását jegyezhettük fel (41-20). A folytatás aztán kiegyenlítettebb játékot hozott, Bacsó Zsófi után Vég-Dudás Anna is megkapta a lehetőséget Földi Attilától. A 19. perc elején esett Tóth Fruzsina-dupla után már nem találtak a gyűrűbe a csapatok. Magabiztos diósgyőri előnyt mutatott az eredményjelző a szünetben (48-29).


Olvasd el a teljes tudósítást a dvtk.eu-n >>>>>>>


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2020-11-26 14:11:51 Piros öves, Őstag
Dzombetát simán leigazolnám a Zetéből.
2. benji
2020-11-25 21:50:38 Lila öves, Őstag
Gratulálok a 16 éves Oláh Fruzsinának, aki 3 percre pályára léphetett és megszerezte 1. pontját is a felnőtt csapatban.

A Miskolci Egyetem pedig a Nyíregyháza egyetemi csapatát verte simán az elmúlt években a DVTK utánpótlásában játszó irányító, Kecskés Karina 34 pontjával, amiből 30-at hárompontossal szerzett, 10/13 mutatóval (volt az 10/11 is, csak az utolsó kettőt elhibázta).
1. Karpfen
2020-11-25 21:10:19 Barna öves, Veterán
Egyetértek az edzői nyilatkozattal.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...