Banner

Aluinvent DVTK - TFSE-MTK 85-74

Szerző: Jáborcsik András | 2019-12-21 19:57:00


Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 12. forduló

Aluinvent DVTK - TFSE-MTK 85-74 (30-12, 18-19, 14-25, 23-18)

Miskolc, Generali Aréna, 600 néző. Játékvezetők: Nagy Viktor, Fodor Attila, Hervay Tibor.

DVTK: Medgyessy 10/6, Pusztai 5, Walker-Kimbrough 14/6, Goree 17/6, Morrison 23/3. Csere: Kiss A. 5, Kányási 5/3, Škorić 2, Katona 4, Zele, Szücs R. Vezetőedző: Cziczás László.

TFSE-MTK: C. Jenkins 29/18, Bernáth 9/3, Miháczi, A. Jenkins 20/3, Arsenić 7. Csere: Németh, Doktor 3/3, Kováts 2, Süle 4/3, Boros. Vezetőedző: Magyar Bianka.


Edzői értékelések

Cziczás László: - Vegyes érzelmeim vannak, ugyanis az első negyed után úgy tűnt, eldöntöttük a mérkőzést. Működtek a támadásainak és jól is védekeztünk. Aztán hiába kértem, a második félidőt nem úgy kezdtük, ahogy kellett volna, döcögőssé vált a támadójátékunk. Azért azt ne felejtsük el, hogy kellemetlen stílusú ellenfelünk ma sem adta olcsón a bőrét. Három negyeden keresztül gyakorlatilag ritmustalanul játszottunk, és így is hoztuk a mérkőzést. Ebben rejlik a csapat ereje, hogy nem kimondottan jó játékkal is tudunk mecseket nyerni. Karácsony után azon fogunk dolgozni, hogy a játékunk is javuljon.

Magyar Bianka: - Gratulálok a csapatomnak, hiszen sikerült szoros meccset játszanunk a nagyszerű játékosokat felvonultató DVTK ellen. Büszke vagyok a játékosaimra, felkészültünk a mérkőzésre és tartottunk magunkat a tervhez. A szünetben megbeszéltük a hibáinkat, és megbeszéltük, hogy mi nem az a csapat vagyunk, aki kijött az első negyedben. Fokozatosan feljöttünk és a végjátékban három pontra megközelítettük ellenfelünket. A rutintalanságnak köszönhetően lett a végére tíz pont fölötti a különbség.


Az újévben először január 4-én szombaton lép pályára az Aluinvent DVTK mégpedig hazai környezetben. Az UNI Győr Mély-Út elleni mérkőzés 18 órakor kezdődik a Generali Arénában.



A Női kosárlabda NB I. A-csoport 12. fordulójában a TFSE-MTK együttesét fogadja az Aluinvent DVTK. A naptári év utolsó mérkőzése vasárnap 15 óra 45 perckor kezdődik a Generali Arénában.


Cziczás László:

Csütörtökön egy nemzetközileg is jegyzett csapat ellen játszottunk, és bár nem a legjobb formánkat mutattuk, de volt tartásunk és a védekezésünknek köszönhetően megnyertük azt az összecsapást. A légiósaink magasabb játékpercet kaptak, el is fáradtak a végére. Így is edzettünk azonban pénteken, hogy minél jobban felkészüljünk a TFSE-MTK ellen. A bajnokság meglepetéscsapata érkezik vasárnap, nagy potenciál rejlik bennük és jó légiósaik vannak. Ismerjük a sebezhető pontjaikat, győzelemmel a hátunk mögött szeretnénk a rövid karácsonyi pihenőre vonulni.


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

54. Zsolt70 |Válasz erre: 51. Karpfen
2019-12-29 12:36:33 Kék öves, Tag
Szerintem is öröm olvasni a hozzászólásaidat.
Azt gondolom, hogy senki nem várja el a bajnoki címet, mivel a sportban sok minden megtörténhet. Lásd Brewer és Horti sérülése. Az viszont elvárható - és szándékom szerint erről írtam korábban -, hogy eséllyel induljunk a bajnoki címért. Jelenleg nem ez a helyzet.
A cél meghatározás és a koncepció fontosságán azt értettem, hogy Szabó csapongó nyilatkozatai alapján nem egyértelmű, hogy milyen polcra helyezzük a csapatot. Ha ő nincs tisztában az erőviszonyokkal, akkor mi mit gondoljunk? Mi lett volna, ha bejutunk az EL-be, hiszen majdnem úgy alakult? Mostanra teljesen szétestünk volna, mivel a keret és a költségvetés arra alkalmatlan. Akkor mi a célkitűzés? És ha célkitűzés az EL , akkor mi a koncepció a keret alkalmassá tételére? Ahogy írod, kevés a kiforrott magyar játékos. Ha cél az EL, nem az lett volna a járható út, hogy Pusztai mellett még tehetséges fiatalokat igazolunk? Vagy másik út, ha folyamatosan jobbra cseréljük a légiósokat.
Pillanatnyilag úgy látom, hogy a Szabó által vízionáltak és az ezért megtett lépések nincsenek egyensúlyban, tehát hiányzik a profizmus.
Ebbe a kérdéskörbe beemelném az elmúlt hat évet. Megfontolt vezetés az, hogy elküldjük Lopezt, idehozzuk a megosztó Sviteket, lecseréljük a teljes csapatot, majd jön Cziczás és egy újabb csapatcsere? Építkezünk? Dettó futball, ott kilenc év alatt tíz edzőt fogyasztottunk...
A szűkös költségvetésre pedig - különösen ilyen fellengzős nyilatkozatok után - megmosolyogtató hivatkozni... Elkeserítő az előző polgármester országgyűlési képviselővel való kardoskodása, ugyanakkor egy 90 milliárd Ft feletti vagyonú tulajdonos nem hivatkozhat a városi támogatás hiányára miközben az államtól edzőközpontot, sportcsarnokot, egészségügyi centrumot, és 10 milliárd Ft-ot kapott regionális futballközpont kialakítására. Plusz megkapta a stadion üzemeltetői jogát. Ez azért nem az az időszak, mint például amikor szegény Tapodi Péter kinlódott a talponmaradásért. Akkor tényleg nem az eredményért jártunk meccsre, a jelen helyzetben viszont a tingli-tangli nem fér bele.
53. piros79 |Válasz erre: 44. burritos
2019-12-29 11:47:13 Lila öves, Fanatikus tag
http://hunbasket.hu/merkozes/x1819/whun_ply/whun_ply_69

http://hunbasket.hu/merkozes/x1819/whun_ply/whun_ply_70

http://hunbasket.hu/merkozes/x1819/whun_ply/whun_ply_71

https://www.youtube.com/watch?v=sZTn7FFl5WY
52. burritos |Válasz erre: 51. Karpfen
2019-12-29 11:33:58 Zöld öves, Fanatikus tag
Szeretem a mértékletes nyilatkozataid.
Ez teljesen helytálló is lenne egy olyan érában -amiből volt nem kevés - amikor úgy kellett összekalapozni a pénzt.
Most viszont a gazda különböző jogcímeken annyi állami pénzt kap, hogy a szűk és szoros költségvetésre hivatkozni finoman szólva is gyomorforgató. Sztem.
51. Karpfen
2019-12-28 23:18:00 Barna öves, Veterán
Úgy gondolom, hogy bajnoki címet nem lehet "elvárni". Ahhoz sok mindennek össze kell jönnie, nem elég a sok pénz, viszont szükséges. A keret összeállításakor szerintem előre léptünk, betöltöttük a lyukas 4. pozíciót Goreeval, Petra pedig minőségi igazolás Fannihoz képest. Szűcs Réka értékes játékkal helyettesítette több meccsen is Dórit. Mokango sérülésekor gyorsan kellett lépni, első látásra jól sikerült helyettesíteni. Viszont Morrison csapatjátékban (támadásban és védekezésben) egyelőre nem helyettesíti Mokangot. Nem működik (remélem, hogy csak még) a játékkapcsolata Dórival. Viszont még csak december van. Még van idő formába lendülni. Lásd a Győrt tavaly. Egy kuka alapszakasz után majdnem érmet nyert. A másik dolog, amit évek alatt megfigyeltem, hogy nem lehet hosszú hónapokon keresztül csúcsformában játszani. A Szekszárd tavaly szinte végig jó volt, csak a legfontosabb meccseken jött a formahanyatlás.
Én semmiképp sem mondanám koncepciótlannak, amit csinálunk, de szükséges lenne, hogy összeálljon a játékunk. Ha elkezdenénk lepattanó játékosokat igazolgatni, az lenne koncepció nélküli, tovább nehezítve a csapatépítést. Viszont ha tartósan Európa első 20 csapata közé akarunk tartozni, ami ugye célként elhangzott, akkor olyan keret kellene, mint a Velence, az Olympiacos, vagy a Landes kerete. Elsősorban arra gondolok, hogy az első és a második sor között sokkal kisebb legyen a különbség. Ez Magyarországon nehéz, mert kevés a minőségi magyar játékos. Nem egyszerű, na. Mondom ezt úgy, még egyszer hangsúlyozva, hogy az egész anyagi oldaláról semmit sem tudok. Lehet, hogy másképp látnék dolgokat, ha az én felelősségem lenne, hogy az éves költségvetést milyen hatékonysággal használom fel.
50. Zsolt70
2019-12-28 19:37:23 Kék öves, Tag
Így van, a női kosárra nem érvényes (igaz lassan a focira sem). Bár ha hozzávesszük, hogy vagy 28 éve várom az eredményt, talán nem vagyok türelmetlennek nevezhető. Igaz, a diósgyőri szurkolónak minden meccs ajándék szlogenből kiöregedtem. Talán lassan elvárhatom az eredményt is, nem csupán az örök vesztes szerepét. És félreértés ne essék, nem az azonnali eredmény érdekel, hanem a koncepció megléte, annak következetes végrehajtása, az elvárások egyértelmű lefektetése, valamint a követelmények betartatása. Ez tört meg, illetve úgy érzem, hogy a tulajdonos is arra épít, hogy jó ezeknek a másodhegedűs szerep is, elég beletolni vagy évi 50 milliót, miközben a hírek szerint csak a csarnokból 5 milliárd, az egészségügyi centrumból másfél milliárd forint közpénz gyarapítja a vagyonát.
49. Zsolt70 |Válasz erre: 45. lnorbi
2019-12-28 18:28:39 Kék öves, Tag
Így van. Bár ha hozzávesszük, hogy vagy 28 éve várom az eredményt, talán nem vagyok türelmetlennek nevezhető. Igaz, a diósgyőri szurkolónak minden meccs ajándék szlogenből kiöregedtem. Talán lassan elvárhatom az eredményt is, nem csupán az örök vesztes szerepét. És félreértés ne essék, nem az azonnali eredmény érdekel, hanem a koncepció megléte, annak következetes végrehajtása, az elvárások egyértelmű lefektetése, valamint a követelmények betartatása. Ez tört meg, illetve úgy érzem, hogy a tulajdonos is arra épít, hogy jó ezeknek a másodhegedűs szerep is, elég beletolni vagy évi 50 milliót, miközben a hírek szerint csak a csarnokból 5 milliárd, az egészségügyi centrumból másfél milliárd forint közpénz gyarapítja a vagyonát.
48. burritos
2019-12-28 17:06:45 Zöld öves, Fanatikus tag
Tavaly új impulzust kaptunk, új játékosok jöttek, új szakmai team, ez felkeltette a szurkolók érdeklődését, hogy jó irányba indultunk el. És ott a hangsúly az elindulason van! De ha nem folytatjuk a megkezdett utat, hanem egyhelyben kezdünk topogni, senki ne várja, hogy megmarad a hype!
47. lnorbi
2019-12-28 17:00:09 Kék öves, Fanatikus tag
A nézőszám meg azt hittem legalább a tavalyi lesz,ugyanolyan eredményesek vagyunk mint tavaly mégis az emberek azt hitték,hogy itt a bajnoki címért megyünk. Szabó Tamás nem először mondott nagyot az életében.
46. burritos
2019-12-28 16:58:22 Zöld öves, Fanatikus tag
Max. nem jár majd a többség a meccsekre!
45. lnorbi |Válasz erre: 43. Zsolt70
2019-12-28 16:56:31 Kék öves, Fanatikus tag
Azt hittem a Diósgyőr szurkolót nem az eredmény érdekli elsősorban de úgy látom a női kosárlabdára ez nem érvényes.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...