Banner

Aluinvent DVTK - Ludovika-FCSM Csata 73-79

Szerző: Jáborcsik András | 2020-10-10 19:00:00


Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 3. forduló

Aluinvent DVTK - Ludovika-FCSM Csata 73-79 (23-18, 17-26, 15-16, 18-19)

Miskolc, Generali Aréna, 600 néző. Játékvezetők: Goda László, Balogh Gyula, Dr. Oláh Márk.

DVTK: Medgyessy, Aho, Pusztai, Kiss A., Vitola. Csere: Mokango, Vukov, Kányási, Frindt. Vezetőedző: Földi Attila.

Csata: Böröndy V., Lelik, Mányoky R., Hayes, Zempare. Csere: Horváth B., Toman, Hegedűs. Vezetőedző: Tursics Krisztián.


Edzői értékelések

Földi Attila: - Nem így terveztük a mai mérkőzést, szerettünk volna ma is győzni. Gyengén védekeztünk ma, így az ellenfél kreatív játékosai kedvükre játszhattak. Ettől támadásban mi lettünk görcsösebbek, és a hibáink abból fakadtak, hogy rohantunk az eredmény után. A nagy akarásnak nyögés lett a vége.

Tursics Krisztián: - Gratulálok a csapatomnak, kimagasló teljesítményt nyújtottunk ma is. A lepattanó harcot egál körülire hoztuk, és tíz alatt volt az eladott labdáink száma, ezzel tudtunk ma nyerni. Nagyon örülök, hogy hétről hétre magyar játékost tudok magam mellé állítani a sajtótájékoztatón, akik kiváló teljesítményt nyújtanak.


Az Aluinvent DVTK legközelebb idegenben lép pályára. A Győr csapatának hatósági karanténja miatt a Szekszárd elleni idegenbeli meccs lesz a következő.


Kattints ide és a hunbasket.hu oldalon nyomon követheted az eredmény alakulását >>>>>


A 3. forduló programja

2020. október 10. szombat
18:00 TFSE-MTK - PINKK-Pécsi 424
18:00 PEAC-Pécs - ELTE BEAC Újbuda
18:30 Aluinvent DVTK - Ludovika-FCSM Csata

2020. október 11. vasárnap
18:00 VBW CEKK Cegléd - Vasas Akadémia


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

22. korxi |Válasz erre: 16. piros79
2020-10-13 20:21:00 Piros öves, Veterán
De azért alaposan kifejtetted:)
És nem parttalan a vita, mert így kifejtve sok mindenben egyetértek veled is. Nem szándékozom úgy tenni, mintha nem érteném amit írsz, és ezért azt direkt félreérteni és félremagyarázni.
Amikor írtam, én is belegondoltam hogy azért nem olyan teljesen fiatal ez a csapat, mint ami be lett harangozva a tavalyi szezon után (már bánom hogy nem írtam le).
Azt viszont még a szezon elején leírtam, hogy nagy kérdés hogy fogják használni az így összeállt keretet, mit fognak kezdeni vele. Ha az lesz, hogy Medgyessy - Mokango - Vitola a nagycsapatok ellen játszanak 35+ perceket, azért mert azok nagycsapatok, a kiscsapatok ellen pedig azért játszanak ugyanezek 35 + perceket, mert azok az edző szerint nyerhető meccsek (és az edző valamiféle eredménykényszerben érzi magát), a fiatalok meg osztoznak a maradékon, mert hátha így majd valahogy elevickélünk mondjuk az elődöntőig, akkor ez egy sehonnan sehova vezető elvesztegetett szezon lesz.

Én az első három meccs után még nem tudom megítélni, mi az irány.
Engem, mint diósgyőr szurkolót nem igazán érdekel hogy most ebben a szezonban meglesz az elődöntő vagy nem lesz meg. Ha távlatban nézem a diósgyőri kosárlabdát, (a klub azt kéri tőlem hogy most így nézzem) azt szeretném hogy akkor legyen ez a szezon az alap lerakása, még ha kényszerűségből is alakult így, fejlődjenek a fiatalok hogy majd ütőképes csapat legyen belőlük, és ne kelljen 2-3 éven belül immár n-edik alkalommal nulláról kezdeni a csapatépítést.
Ha nagyobb időtávban kell sikeresnek várnom a csapatot (mert ezt azért belengették), akkor semmilyen szinten nem érdekel, hogy az idén a 3-4 -ben, vagy az 5-8 -ban leszünk benne.
21. korxi |Válasz erre: 17. vebgy
2020-10-13 20:11:03 Piros öves, Veterán
Egy kommentel féleronyomtam
20. burritos
2020-10-12 09:01:01 Zöld öves, Fanatikus tag
Korábban Cica személyét érintően voltak viták piros79-el, de most élvezettel olvasom a hozzászólásait.
19. johny* |Válasz erre: 16. piros79
2020-10-12 07:57:45 Fekete öves, Veterán
Szóval az se jó, ha NER-es klub vagyunk, és az se jó ha NER-en kívüli. A fene se érti ezt. :)
18. Peti74 |Válasz erre: 16. piros79
2020-10-12 07:18:58 Fehér öves, Újonc
Meglepően egyformán látom a helyzetet veled. És még egy két gondolat eszembe jutott.
Ha az általad említett két reménységnek ennyi ideje, feladata, labdája lesz akkor nem sok jövőt jósolok ITT nekik. Pl Kiss sokkal jobb volt mint az eddig beharangozott Vitola, aki még nem mutatott semmit mégis őt nyomatjuk, vagy Pusztai akinek annyi volt a feladata, hogy a meccs nagy részében a sarokban álldogáljon, ha lett nála labda akkor vagy kialakitotta a saját helyzetét vagy gól paszt adott.
Nézzük meg, hogy a túl oldalon szintén nagyon tehetséges Leliknek hány labdája volt, hány figura rá volt felépítve. Vagy Bernáth aki eddig szinte sehol nem volt, most mit tud kezdeni a bizalommal és a labdákkal, vagy hol volt Dombai a Vasasban a sok labdával és tavaly hova lett a Győrben, és még sorolhatnám a játékosokat.
17. vebgy* |Válasz erre: 7. piros79
2020-10-12 01:50:53 Fekete öves, Veterán
A leépülés mindenütt bekövetkezik...pláne, ha már ide is begyűrűzött a maszkabál... ugyebár szurkolni így nem megy. De az is lehet, hogy ez a szezon is egy befejezetlen szimfónia lesz.
16. piros79 |Válasz erre: 10. korxi
2020-10-11 22:38:14 Lila öves, Fanatikus tag
Nincs értelme a fórumokon parttalan vitákat folytatni, nem is szoktam reagálni, egyébként is mindenki azt gondol amit akar, de néhány kiegészítés talán elfér.
Ha egy fórumon valaki ír egy pár mondatos bejegyzést, nyilván nem fogja a mondandóját a legapróbb részletekbe menően kifejteni és a történetet teljes széltében és hosszában feldolgozni, mert ez nem szakdolgozat. Így aztán bizonyosan bele lehet majd kötni olyan egyszerűsítésekbe amelyek lényegét mindenki érti, aki érteni akarja, de persze tárgyilagos pontatlanságokat tartalmaz. Konkrétan: észrevettem, hogy milyen eredmények születtek.
Bejegyzésem gondolata nem arra irányult, hogy nem fog a csapat egyetlen győzelmet sem aratni, hanem arra, hogy ennek a sánta koncepciónak kevés haszna lesz.

Azt írod: fiatal a csapat. OK, tiszteletben tartom a véleményed. Szerintem: fiatal csapata a Vasasnak van, meg a PINKK-nek. A mi kezdőnk minden volt csak nem fiatal. Persze vannak ilyen játékosaink és játszanak is, csak ez a kémia így nem működik. Én ezt írtam le és aki akarja megérti, aki nem akarja érteni az nem érti.

Látni kell, hogy a klub nem dobta el az Euroligát és az értékes játékosait. Nagyon helyesen. Mert szurkolói részről és a székházból is igény van a győzelmekre és egyébként is nulláról borzasztóan nehéz és fölösleges is újrakezdeni. Völgyi arról beszélt, hogy továbbra is a cél az Euroliga, de most egy kicsit hátra kell lépni, hogy előre tudjanak majd menni. (Lásd: Miskolc TV Sportpercek, egyik nyári adás). Namost: Euroliga: ha nem akarsz pofozógép lenni akkor hazai válogatott gerince + jó légiósok. Ha a jövő csapatát akarják építeni, akkor Pusztai meg Kiss csak akkor jöhetne le, ha kipontozódtak. A többiek vagy nem lesznek ezen a szinten, vagy már nem fognak aktívan játszani. De ha ez lenne az őszinte koncepció, akkor ez a rotáció fölösleges.
Ami most van az félrebeszélés, téves út. A lecsökkent költségvetés miatt bedobták, hogy legyen fiatalítás, de ez nem valósult meg a teljes keret szintjén. Vannak tapasztalatlan, relatíve fiatalok, akik játszanak, de az igazán fiatalok, Tóth, Frindt, Bacsó, Dudás nem fognak sokat szóhoz jutni. Az El indulás, a megmaradó játékosok és az érkező légiósok, a belső elvárás (játékosok által kimondott 4 közé jutás) viszont nem a fiatalítás és a jövő építésének útja.
Most van egy egyveleg, néhány nagyon fiatal tapasztalatlan játékosokkal, két még nagyjából fiatal de tapasztalatlan játékossal (Kányási, Aho), két nagy jövő előtt álló (Pusztai, Kiss) fiatal játékossal, és tapasztalt jó játékosokkal. Mivel nagy többségük játszani fog valamennyit ezért ebből olyan meccsek fognak kijönni, mint a Csata ellen. Jó-jó, de nem jó. A rutinosak meccsben tartják a csapatot, de a nyeréshez ez kevés, mert a kevésbé jó fiatalok eladogatják azt a néhány lasztit, de a fiataloknak se igazán jó, mert a rutinosak mellett kevés lehetőséghez fognak jutni. Nem jó a kémia.
Persze, hogy fognak meccseket nyerni. Csak ez az út a rosszul elköltött költségvetés útja.

Mielőtt túlzott apátiába esnénk: örüljünk, hogy egyáltalán van csapat, mert évekig nem is volt, örüljünk amikor nyerünk, mert lesznek szép győzelmek is, örüljünk, hogy vannak szerethető, jó játékosok és örüljünk, ha egyáltalán lesznek megrendezett meccsek! És nosztalgiázzunk, mert az elmúlt két évben jópárszor nagyon magas színvonalú játékot láttunk az előző csapattól.

És bízzunk benne, hogy a jövő is szépen alakul!

Ami johny felhasználó kérdést illeti: nem szeretnék itt politikai témákat boncolgatni. Leisztinger (és kisebb részben Szabó) szerepéről a NER-ben és a DVTK-ban illetve a DVTK szerepéről a tágabb magyar sportéletben a focis hozzászólásokban már olvashattál. Bővebben az ellenzéki médiában tájékozódhatsz, de sok minden értelemszerűen ott sincs leírva, de nem bonyolult összerakni a képet. "Vajon mit keres itt Leisztinger??"
15. moderátor |Válasz erre: 14. Stevenstreet
2020-10-11 13:51:35 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Az meglehet, hogy csúnya szavakat nem írtál, de az edzőre nézve sértő és személyeskedőket annál inkább. Légy szives az ilyenektől tartózkodni.
2020-10-11 13:39:49 Piros öves, Őstag
Pedig szándékosan nem írtam csúnya szavakat, nem akartam az edzőnk szintjére csúszni, így nem értem az ikszeket...
13. johny* |Válasz erre: 7. piros79
2020-10-11 10:16:47 Fekete öves, Veterán
"Diósgyőr a NER politikai vezetésének megszállása alatt. "

Erről mesélhetnél bővebben. :)

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...