Banner

Akinek 25 másodperc elég volt a gólhoz

Szerző: amigeleken.hu | 2019-05-21 12:01:00

Ahogy az elmúlt két évben, úgy hétfőn is az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában hosszabbította meg NB I.-es tagságát a Diósgyőri VTK csapata. A piros-fehérek több mint 12 ezer néző előtt 3–0-ra győzték le az Újpest FC gárdáját. A meccs második gólját, amivel a hazaiak bebiztosították a győzelmüket és ezzel egyidejűleg az első osztályú tagságukat, Korbély Kristóf szerezte.

Az egyik borsodi internetes portál a DVTK ifjú tehetségével, az Újpest ellen csereként beállva fontos gólt szerző Korbély Kristóffal készített interjút. Ebből idézünk:

Ez a nap, ez a gól, a mérkőzést követő ünneplés örökre megmarad bennem – mondta a 19. születésnapját ezen a héten szombaton ünneplő játékos, aki arra a kérdésre, hogy tudott-e a meccs után aludni, így felelt: – Azért csak sikerült. A mérkőzés után az évadzáró banketten, vacsorán részt vettem én is, és utána egyből hazamentem. Mivel nem volt túl késő, így azzal töltöttem az időt, hogy a mérkőzésről készült videókat nézegettem, köztük a saját gólomról készültet is. Egymás után többször, mert igyekeztem feldolgozni azt, hogy ez a hihetetlennek tűnő történet velem esett meg. Nagyon boldog voltam, és vagyok is, főleg azért, mert bennmaradt a csapat, ugyanis ezen a napon ez volt a legfontosabb. Az csak egy külön öröm az én számomra, hogy egy találattal én is hozzájárulhattam ehhez.

A portál munkatársa kíváncsi volt arra is, hogy milyen út vezetett eddig, hiszen csak egy hónapja mutatkozott be az NB I.-ben, az április 20-i, Paks elleni hazai meccsen (akkor a DVTK 1–0-ra nyert).

– Az előző félévem nem sikerült jól, bokaszalag-szakadást szenvedtem, a combfeszítőm is beszakadt, esélyem sem volt arra, hogy az első csapat keretéhez kerüljek – mondta Korbély Kristóf. – A téli felkészülés idején azon voltam, hogy minél hamarabb behozzam a lemaradásomat, és a tavaszi rajt után az U19-es csapatban és az NB III.-as együttesben is jól ment a játék, sikerült gólokat szereznem. Ez lehetett az ajánlólevelem az első csapat öltözőjébe, mert márciusban szóltak, hogy az NB I.-es együttesnél kellene edzésre jelentkeznem. Itt az edzői team, a csapat tagjai minden tekintetben igyekeztek segíteni a beilleszkedésemet, és nem is volt ezzel gond. Ettől függetlenül meglepett, hogy a Paks elleni bajnoki előtt szóltak, hogy mezszámot kellene választanom, mert keretben leszek. És még ettől is volt tovább, mert azt a meccset nemcsak hogy a kispadról nézhettem, de lehetőséget is kaptam a játékra!


Tovább a teljes interjúra >>>>>>


forrás: boon.hu

fotó: Max




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
9. vectra
2019-05-25 16:06:54 Lila öves, Tag
A labda kipattanr a kapusról.Ha Prosser,Hasani vagy Bacsa van ott,akkor elb...k volna cselezésel,vagy Proszi belelövi a kapusba ahogy szokta./a meccsen háromszor-négyszer/A gyerek meg ösztönösen bepasszolta.Ettől még nem sztár,de tehetséges gratula neki. Csak árt ,ha most elkezdjük sztárolni..Főleg hogy sokaknak Tamás és Tajti-két kitűnő focista-meg falábú...
8. vectra
2019-05-25 16:04:08 Lila öves, Tag
A labda kipattanr a kapusról.Ha Prosser,Hasani vagy Bacsa van ott,akkor elb...k volna cselezésel,vagy Proszi belelövi a kapusba ahogy szokta./a meccsen háromszor-négyszer/A gyerek meg ösztönösen bepasszolta.Ettől még nem sztár,de tehetséges gratula neki. Csak árt ,ha most elkezdjük sztárolni..Főleg hogy sokaknak Tamás és Tajti-két kitűnő focista-meg falábú...
7. pe-pe
2019-05-25 13:55:30 Lila öves, Tag
Szép volt! Nem több! Láttunk már rengeteg diósgyőri fiatalt aki bemutatkozott aztán most még az NB2-ben sem találni nagyon saját nevelésű diósgyőrit, az NB1-ben meg aztán tényleg nem, kivétel Eperjesi a Mezőkövesdnél.
A gólhoz természetesen gratulálok!
2019-05-21 19:11:23 Fekete öves, Veterán
Grat neki, ez a gyerek sem a tetkóival kerül majd be a hírekbe elsősorban. Jó volt olvasni minden sort, pláne, hogy tanul is normálisan, már az tetszett, hogy nyilatkozta a meccs után, örül, hogy idegen nyelven zajlanak az edzések. A 25 mp-t én meg 15-nek számolom, akkor rúgta ki a labdát a lila kapus. Higgadt, érett megoldást választott, még a semleges nézők is csak csettinthettek látván a gólt.
5. abori
2019-05-21 19:02:32 Lila öves, Fanatikus tag
Már megnéztem vagy 5 x az összefoglalót, nagyon szép látvány úgy en block. Közben az érlelődött meg bennem, hogy bárcsak ez a fiú lenne a mi "Szoboszlai Dominikunk".
2019-05-21 18:28:09 Piros öves, Tag
Ezt a tüzet szeretném látni minden meccsen! Gratulálok Kristóf! Megvan az új kedvencem! Sokáig Bacsa volt,de mára inkább Márkvárt és Te lettél a kedvenc játékosom!:) Ne okozzatok csalódást!:)))

Csak a Diósgyőr!
3. bred88
2019-05-21 15:50:39 Barna öves, Fanatikus tag
Szegény gyeteknek majd letépte a mezét
2. vebgy*
2019-05-21 14:36:01 Fekete öves, Veterán
Még vagy kétszáz ilyen gólt Kristóf és rendben is leszünk... :-)
2019-05-21 13:51:12 Fekete öves, Veterán
Profi szerződést ért.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...