Banner

Agyrém! Maszkban játszották le a spanyol kézimeccset

Szerző: Jáborcsik András | 2020-10-11 17:06:00

Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy zárt terekben maszkot kell hordani, ám eddig a sportolók – játék közben – mellőzhették a védőeszköz használatát. Azonban a helyi szabályozások miatt egy spanyol élvonalbeli kézilabdameccsen a játékosok kénytelenek voltak maszkban pályára lépni – ilyet eddig még nem láttunk.


A nemzetisport.hu számolt be róla, hogy Spanyolország Castilla y León autonóm közösségében úgy döntöttek, hogy minden testi kontakttal járó, zárt térben megrendezett sportesemény során szombattól a sportolóknak is viselnie kell a maszkot mérkőzés közben is. Így a szombati Ademar León–Sinfín bajnoki meccsen sem volt más választás.



Habár mindkét csapat edzője tiltakozott a szabály ellen, nem volt mit tenni. A kézilabdázók maszkban léptek pályára, a játékvezetőnek a maszk alatt kellett fújnia a sípot – írja az El Mundo.

A hazaiak mestere, Manolo Cadenas abszurdnak és furcsának nevezte a döntést.

„Túlterhelt vagy, nem úgy veszed a levegőt, mint máskor, éppen ezért ajánlott eltávolítani a maszkot sportoláskor. Nem normális, hogy a Barcelona–Valladolid meccset maszk nélkül játszották le (ezt a mérkőzést a szabályozás alá eső területen kívül játszották le – a szerk.), nekünk meg fel kellett venni.”

A vendégek edzője, Víctor Montesinos sem örült az új rendszernek.

„Szürreális ez a helyzet, a játékosok össze vannak ragadva hatvan percen át, közvetlen kontaktban vannak egymással, a maszk aligha állít meg bármit ilyen helyzetben. Talán más intézkedéseket kellene bevezetni, vagy hagyni egy kis teret ahhoz, hogy hozzászokjunk.”


Az Ademar 31–23-re megnyerte a meglehetősen szokatlan meccset.


Tovább a nemzetisport.hu-ra >>>>>>


forrás: nemzetisport.hu, youtube.com




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

134. toki* |Válasz erre: 133. KáGábor
2020-10-15 12:15:27 Fekete öves, Veterán
Szépen összefoglaltad Gáborom! Brávó!
133. KáGábor*
2020-10-15 10:12:09 Fekete öves, Veterán
A különböző összeesküvés elméletekben az a közös, hogy vagy féligazságokra, félinformációkra épít, melyekből csak azokat az infókat tartják relevánsnak, és vonnak le következtetéseket, amik az elméletet erősíti, vagy a másik, hogy minden realitást nélkülöző látszat tényeken alapul. Luc Montagnier professzor idecitálása az első kategóriába esik. Ő sohasem vizionált világméretű összeesküvést, sohasem mondta, hogy a vírus veszélytelen, és ne kellene védekezni. Ő azt állította, hogy FELTEHETŐEN a vírust egy kínai laborban állították elő, miközben AIDS vakcinán dolgozhattak. Ezt arra alapozza, hogy "az AIDS-t okozó HIV-vírus szekvenciáit tartalmazza a mostani világjárványt okozó koronavírus", és baleset következtében szabadulhatott ki. Hasonló véleményen van egyébként egy norvég virológus (Birger Sørensen) és egy brit tudós (Angus Dalgleish) is. Tanulmányukban azt állítják, hogy "a vírus tüskéjében olyan fehérjék találhatók, amelyek mesterséges úton kerülhettek oda". A tanulmány írói nem azt állítják, hogy direkt, „fegyverként” állították volna elő valamelyik kínai laboratóriumban az új koronavírust, azt azonban igen, hogy egy ilyen, kísérletezéshez továbbfejlesztett vírus szabadult ki véletlenül. "A tanulmányt még áprilisban, mielőtt Cambridge-i Egyetem honlapján megjelent volna a Nature és a Journal of Virology is elutasította, és a konklúziójával sem az Imperial College London sem a Francis Crick Institute nem értett egyet." Továbbá megszólaltatott kutatók egybehangzóan azt hangsúlyozták, hogy "egy nagyon rövid HIV-vírus szekvencia véletlenszerűen számos élő szervezetben fellelhető, az önmagában nem jelent semmit". Szóval fölösleges ezeket az urakat a nagy összeesküvés alátámasztására használni, mert teljes tévút, féligazságokon alapszik. Arról nem is bszélve,hogy Montagnier-t sajnos egyébként az utóbbi években többször kritizálták, mert többször is tudománytalannak minősített állásfoglalást tett.
"Sucharit Bhakdi az egyik nemzetközi szaktekintély, akire a hazai összeesküvés hívők gyakran utalnak. Ez a mikrobiológus egyik videójában azt állította, hogy a T-limfociták általi immunitás miatt a népesség 80-90 százaléka védettséget élvez a koronavírussal szemben, ami jóval meghaladja a nyájimmunitás szükséges szintjét, tehát járvány nincs és nem is volt (a YouTube közben törölte ezt a videót a megtévesztő tartalom miatt). Itt lényegében arról van szó, hogy az enyhe náthát okozó koronavírusok felületi antigénjei hasonlítanak a SARS-Cov-2-ére, ezért az ellenük képzett T-sejtek védőhatásúak a COVID-19 ellen is." Egyrészt egy alapos vizsgálat jóval alacsonyabb számot kapott erre (https://science.sciencemag.org/content/370/6512/89), másrészt a szerzők feltételes módban említik, hogy a lakosság egy része BIZONYOS FOKÚ védettséget élvez-e emiatt. "Az a kijelentés, hogy a keresztimmunitás meghaladja a nyájimmunitást, ezért nincs probléma egyáltalán, badarság, amit az azóta bekövetkezett járványügyi események egyébként cáfoltak is."
Hogy Lenkeivel meg mi a baj? Aki úgy gondolja, hogy "befekdühet egy kád koronavírusba, akkor sem lesz semmi baja"? Aki szerint járvány igazából nincs is? Aki szerint kár védekezni, mert a lakosság nagy része megszerezte a természetes védettséget (halkan kérdezem, hogy mire szereztünk immunitást, ha járvány nincs is)? Viszont ugyanakkor azt hirdeti, hogy van gyógymód (halkan kérdezem, hogy akkor mire is kell gyógymód...)? És érdekes módon a gyógymód nála pont elérhető? Ha ezekből nem jön le, mi a baj vele, arról nem tehetek.
Szóval összességében, röhöghetsz ezen bármennyire, de ha a fentiekből nem derült ki, akkor most leírom egyszerűen: Nem én állapítom meg, hogy ki hazudik, vagy téved.
132. vebgy* |Válasz erre: 46. KáGábor
2020-10-14 21:54:40 Fekete öves, Veterán
Dr. Sukcharit Bhakdi (egyébként prof.), Dr. Luc Montagnier (Nobel díj, prof.) stb. Dr. Lenkeivel egyébként mi a bánat bajod van...TE tudod megállapítani, hogy két orvos közül melyik hazudik, melyiknek van igaza, ne röhögtessél már...
131. vebgy* |Válasz erre: 52. KáGábor
2020-10-14 21:48:38 Fekete öves, Veterán
Nevezheted akárminek, de a világ pénzügyeinél, meg a világon erőszakos halált halt személyek elhalálozásának elég nagy százalékánál , ha eleget nyomoztál , rá fogsz találni egy bizonyos szűk elitre...
130. vebgy* |Válasz erre: 99. zaphod
2020-10-14 20:59:17 Fekete öves, Veterán
Bár a konspirációs teóriák 30 %-a később igaznak bizonyul..csak szólok. A maszkhordással egyet is értek, ahogy mondtad influenza időszakokban. DE itt ugye sejti mindenki, hogy nagyon nem egy influenzáról van szó. Nem dr. "Görény" , hanem sokkal fajsúlyosabb tudósok véleményének számítania kéne, de minden országban próbálják őket elhallgattatni, na ez a durva nagy gond...mert innentől senki nem tudja, hogy kinek higgyen. Nincs, és nem is volt értelmes párbeszéd, és ez nagyon nagy baj.
129. vebgy* |Válasz erre: 119. lokal
2020-10-14 20:50:13 Fekete öves, Veterán
Azzal a vakcinával meg épp az az "érdekes" hogy egy egyszerűbb kórság ellen is minimum 3-5 évre van szükség ( ugye az egyik amerikai óriás gyógyszercég épp most sült fel a saját készítményével ) ... Hogy a H1N1 nagyon hirtelen kifejlesztett, majd elfeledett "vakcinájának" történetére is emlékezzünk...
128. betyarok |Válasz erre: 127. dudik-attila
2020-10-14 19:08:29 Fekete öves, Őstag
Elgondolkoztattál...
127. dudik-attila |Válasz erre: 126. betyarok
2020-10-14 18:29:56 Piros öves, Őstag
Ezek szerint a feleséged így szeret. Csak nem merte megmondani, amikor sovány voltál. :)
126. betyarok |Válasz erre: 120. lokal
2020-10-14 15:17:10 Fekete öves, Őstag
Bizony igen hasznos lehet sokak, sokunk számára őszinte soraid. Napos oldal szurkolóknak főleg!
Én is szeretnék hozzájárulni tapasztalatommal ahhoz, hogy még sokáig járhassunk meccsre s ne gyarapitsuk az 50-es éveikben elhunytak sorát... főleg, hogy sokat iszunk....
Szóval én kb 10 napig nem fogyasztottam szénhidrátot, azaz nullát. Reggeli tojás, kefir, zabkorpa (nem zabpehely)
Hús csak sovány, zsiros leszedve. Csak olivaolaj, az is minimál, hisz' szénhidrát, tehát egy-két csepp, csikemell is enyhe citromos lében párolva.
Halat bőven, elektromos kemencében átsütve.
10 nap után ugyanez, de kiegészuitve barnarizzsel és bulgurral. Liszt, rizs, krumpli továbbra is nulla.
Eredmény: 10 kg fogyás, és ami érdekes, hogy nem kivántam, az étkezések utáni teljes jóllakottságot, azaz a megfekvést. Szóval nem is kivántam, elég volt, amit ettem. Ez volt a legmeglepőbb. Fél évig nyomtam, heti egyszer-kétszer belefért klasszikus tészta, nokedli, pörkölt. Étteremben csak grillezett hús és zöldség.
Viszont egyfolytában szomjas voltam.
Sört, kávét ittam, tej, cukor nulla.
Aztán ott lett vége az egésznek, hogy a párom konyhán kezdett dolgozni s nem birtam ellenállni a hagyományos ételeknek. De kb egy hónap után kezdtem igy is csak hizni. Most ronda kövér vagyok megint.
125. lokal |Válasz erre: 122. KáGábor
2020-10-14 11:20:50 Fekete öves, Őstag
Köszönöm! Jár az elismerés neked is. ;)

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...