Banner

Adorján Attila és Kiss Bence is hosszabbított

Szerző: objektív | 2017-05-19 13:17:00

Meghosszabbította szerződését a DVTK Jegesmedvék két kapusa, Adorján Attila és Kiss Bence. A játékosok mellett Farkas Tamás kapusedző is folytatja a megkezdett munkát.

A DVTK Jegesmedvék vezetésének eltökélt szándéka volt, hogy a bajnokcsapat két kiváló kapusát és kapusedzőjét megtartsa. Mivel mindhárman nyitottak voltak a folytatásra, rövid tárgyalásokat követően létre is jöttek a megállapodások. A csapat harmadik számú kapusa, Aleks Zakirov kiöregedett az U20-as korosztályból, így távozott klubunktól. A tavalyi szezonról és az előttük álló feladatokról Farkas Tamás kapusedzőt kérdeztük.

- Nagyon örülünk, hogy a folytatás mellett döntöttél. Volt benned bármilyen kétely a folytatással kapcsolatban?
- Jól éreztem magam az előző szezonban. Rengeteg munkával sikert értünk el, és igazából fel sem merült bennem a távozás gondolata. Továbbra is nagyon motiváltnak érzem magam, erőtől duzzadóan várom a következő szezont, mert vannak még olyan célok, amiket el szeretnénk érni.

- Két hónappal a bajnokság után, hogy gondolsz vissza az előző évre? Felnőtt csapat mellett most próbálhattad ki magad először a másodedzői szerepkörben.
- Utánpótlás szinten tevékenykedtem már másodedzőként korábban, de igen, felnőtt bajnokságban most voltam először. Meg kellett felelnem az elvárásoknak, hiszen egy váratlan szituációt követően, novemberben fel kellett lépnem ebbe a pozícióba. Próbáltam a legjobb tudásom szerint segíteni a csapatot és a vezetőedző munkáját. Úgy érzem, a csapat elfogadott és bízott bennem. Nagyon boldog vagyok, hogy minden jól alakult a végén, remek tapasztalatokkal lettem gazdagabb. Ha minden a terveknek megfelelően alakul, akkor a következő szezonban, ismét 100%-ig a kapusok képzésre koncentrálhatok, mind felnőtt, mind pedig utánpótlás szinten.

- Kérlek, értékeld a két kapust külön-külön, hiszen mindketten nagyszerű évet zártak és mindketten meghosszabbították szerződésüket. Kezdjük Adorján Attilával.
- Az elmúlt évben volt az első profi szezonja, amikor elsőszámú kapusként számított rá a szakvezetés, élete első playoff meccseit védte ebben az évben. Nagyon jó hozzáállású fiatalemberről van szó. Bízott az edzőiben, bízott abban a munkában, amit el kellett végezni ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Ennek lett az eredménye a bajnoki győzelem, és az év kapusa díj, a Vedres Mátyás vándorkupa. Természetesen ő még abban a korban van, hogy szinte mindenben fejlődnie kell, egy kapus attól lesz igazán jó kapus, ha minél több tapasztalatot és rutint szerez. Ezt pedig nem edzéseken, hanem a mérkőzéseken lehet elérni. Még az út elején jár, de bebizonyította, hogy lehet rá számítani. Képes tartást adni a csapatnak, nehéz helyzetekben tud kulcsszereplő lenni, és igazán fontos védéseket bemutatni.

Elolvasom a teljes cikket>>>

forrás: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...