Banner

A Valencia ellen játszunk az Európa Kupában a legjobb 8 közé jutásért

Szerző: Jáborcsik András | 2021-01-23 10:29:00

Megvannak a magyar csapatok ellenfelei az Európa Kupa rájátszásában - a wbasket.hu tette közzé a legjobb 8 közé jutásért sorra kerülő mérkőzések párosításait.


Pénteken lezárult az Európa Kupa csoportköre. Nyolc csoportban zajlottak a küzdelmek és mindegyikből az első két helyezett jutott tovább a legjobb 16 közé. A továbbjutókat a héten elért eredményeik alapján összevont táblázaton rangsorolták.


Három magyar együttes kvalifikálta magát a legjobb 16 csapat közé. A veretlen Atomerőmű KSC Szekszárd a 4. helyen került rangsorolásra, a VBW CEKK Cegléd a 10. pozícióban található, míg az Aluinvent DVTK a 14. helyen szerepel.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd ellenfele a Hainaut Basket (francia) lesz. Továbbjutás esetén pedig az Elazig (török) – Kayseri (török) párharc győztese érkezhet riválisként. A VBW CEKK Cegléd Yvonne Turner-t is soraiban tudó Carolo Basket (francia) gárdájával mérkőzik. Ezen az ágon továbbjutás esetén a Ramla (izraeli) – Fribourg (svájci) csatából továbblépő gárda lenne az ellenfél a négy közé jutásért.

Az Aluinvent DVTK-ra a Valencial (spanyol) vár. Ezen az ágon a másik nyolcaddöntőben Szpartak Moszkva (orosz) – Villeneuve-d’Ascq (francia) összecsapás lesz.


Az ágrajz minden negyede egy-egy négycsapatos buborékos tornán küzd meg egymással. A tervek szerint március 16-án bonyolítják le a nyolcaddöntőket. Ugyanazon a helyszínen az ezekből a párokból továbbjutó gárdák március 18-án megvívják a negyeddöntőket, melyek győztesei az április 9-11-re tervezett Final Four-ban küzdenek meg a trófeáért.


A csapatok rangsora:

1) Reyer Venezia (ITA)
(2) Ramla (ISR)
(3) Valencia Basket (ESP)
(4) KSC Szekszard (HUN)
(5) Elazig Il Ozel Idare (TUR)
(6) Sparta&K M.R. Vidnoje (RUS)
(7) Carolo Basket (FRA)
(8) Lointek Gernika Bizkaia (ESP)
(9) ACS Sepsi-SIC (ROU)
(10) VBW CEKK Cegled (HUN)
(11) ESBVA-LM (FRA)
(12) Bellona Kayseri Basketbol (TUR)
(13) Saint-Amand Hainaut Basket (FRA)
(14) Aluinvent DVTK Miskolc (HUN)
(15) BCF Elfic Fribourg (SUI)
(16) InvestInTheWest ENEA Gorzow (POL)


Az ágrajz:


Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>


forrás: wbasket.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. Karpfen
2021-01-28 08:56:35 Barna öves, Veterán
https://boon.hu/sport/helyi-sport/felnottek-a-nemzetkozihez-5149693/
https://wbasket.hu/europa-kupa-visszatekintes-aluinvent-dvtk/
1. korxi
2021-01-23 11:47:21 Piros öves, Veterán
Gratulálok a csajoknak, ez óriási eredmény volt, és itt gratulálni kell természetesen az edzőnek is.
Természetesen én is úgy gondoltam a svéd csapat kiesése után, hogy ha itt lesz valaki aki mindkét másiktól kikap, akkor azok mi leszünk, nem a törökök. A csajok is tudták hogy mindenki így gondolja, mégis megmutatták. A Valencia elleni párharc nyilván jutalomjáték.

Érdekes, hogy az eddigi év elég pocsékra sikerült eddig minden fronton, még diósgyőri mércével is :) de míg egyedül a kosarasok voltak azok, akik már a szezon előtt leszögezték hogy az idén az eredmények tekintetében senki ne várjon semmit, ők azok, akik mégis a legjobb eredményeket érték el eddig az összes csapatsport közül.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...