Banner

A Tipsport Ligában átrendeződés várható

Szerző: Jáborcsik András | 2020-04-21 19:55:00

A koronavírus-járvány az elsők között ütötte ki a jégkorongot. A hazai és külföldi alapú pontvadászatokat és bajnokságokat berekesztették, a jégfagyasztást abbahagyták, a vizet leengedték. A szlovákiai üzemeltetésű Tipsport Ligát sem folytatták, így a DVTK Jegesmedvék csapatának tagjai is kényszerpihenőre mentek. A boon.hu a járvány várható következményekről ír, melyben megszólal a HC Kosice elnöke, valamint a MAC Újbuda vezetőedzője is.


Aztán egyenesen rémes, a műfajban korábban soha nem hallott hírek érkeztek északi szomszédunktól. A felfüggesztéskor második helyen állt, az orosz szervezésű KHL-ből visszatért Slovan Bratislava összes játékosát és alkalmazottját elküldték, a pozsonyiak – akik 16 ezres csarnokkal rendelkeznek – anyagi gondjaik miatt pillanatnyilag el sem tudják képzelni, hogy milyen jövő vár rájuk. A Slovannál a szezon kényszerű zárása hatalmas gazdasági problémákat vetett fel: több mint egymillió euró (mintegy 350 millió forint – a szerk.) kárral számolnak, most éppen ennek „csillapításánál” tartanak, de hasonló problémákat kell megoldaniuk a kelet-szlovákiai nagyvárosok klubjainál is.

Mindenhol nagyon ­rossz a helyzet, a ligaküzdelem vége óriási problémákat okozott – nyilatkozta a Szlovák Jégkorong Szövetség honlapjának Julius Lang, a HC Kosice elnöke. – A veszteséget mi is sok százezer euróban mérjük. Ami történt, összességében az egész sportélet hatalmas problémája.

A HC Kosice működése szorosan kapcsolódik szponzorainak termeléséhez, gazdasági mutatóihoz. Az acél- és az autógyártás leállítása számukra kiütéssel ért fel, ennek következtében március 31-i hatállyal mindenkinek felmondtak.


Most minimalizáljuk a költségeket, a célunk a HC Kosice megmentése – folytatta Julius Lang. – Márciusra még kifizettük a fiúkat, és ezzel véget vetettünk az évadra vonatkozó együttműködésünknek. Amennyiben a kormány segít nekünk, akkor áprilisra az alkalmazottak megkaphatnák a fizetésük nyolcvan százalékát, de most napirendre sem kerül az új idényre szóló szerződések témája, annak viszont örülnénk, ha volt játékosaink nálunk folytatnák pályafutásukat. Jelenleg nem tudjuk megmondani, hogy mit tudunk majd ajánlani, hiszen nem vagyunk tisztában azzal, milyen bevételekkel számolhatunk. Számítunk vezetőedzőnk, Peter Draisaitl és a játékosok kitartására, de azt tudniuk kell, hogy a jövedelmező szerződések ideje lejárt.


Ide kattintva elolvashatod a teljes cikket a boon.hu-n >>>>>>>>


forrás: boon.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. vebgy*
2020-04-22 20:15:10 Fekete öves, Veterán
Egy "háború" utáni kikászálódás következik most...ilyen leállás a sportoknál nem volt a világháború óta.
1. dwm
2020-04-22 10:34:14 Barna öves, Fanatikus tag
Érdekes helyzetben van a világ sportjának egésze.
Kíváncsian várom, hogy a Dvtk az átalakulásokból tud-e esetleg profitálni.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...