Banner

A szövetségi kapitány ülhet le a DVTK kispadjára

Szerző: amigeleken.hu | 2017-06-07 10:26:00

Szűkszavú híradás látott napvilágot ma a boon.hu-n, mely szerint az Aluinvent DVTK kosárlabda csapatának egyelőre nincs kinevezett vezetőedzője, bár a sportág berkeiből származó információk szerint a sportigazgatóvá lett spanyol Miguel de Jesus Lopez Alonsót vélhetően a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Stefan Svitek követi a kispadon.

Az egyelőre edző nélküli csapat kerete kezd összeállni. A legfrissebb érkező a 25 éves Zele Dorina, aki legutóbb a PEAC-Pécs együttesében dobálta a pontokat. Az elsősorban 4-es poszton bevethető játékos immár az ötödik olyan kosaras a sorban (a lett Zenta Melnika, a cseh Tereza Peckova, az amerikai Kirby Burkholder és Nagy Dóra után), akinek a jövetelét bejelentették Diósgyőrben.


Ez a hír egybecsenghet azzal, amiről fórumozó szurkolótársaink is véleményt cseréltek már az amigeleken.hu-n.

A kérdés csak az, hogy a bejelentéssel megvárják-e, hogy a magyar válogatott befejezi a szereplését a Csehországban megrendezésre kerülő Európa bajnokságon? Válogatottunk Hradec Kralovéban kezdi meg a csoportküzdelmeket jövő hét pénteken. Együttesünk a házigazda csehekkel, a spanyol és az ukrán válogatottal szemben kisérli meg a továbbjutást a csoportból. A keretben három diósgyőri kosaras található, Horváth Bernadetten kívül a két frissen igazolt játékos, Zele Dorina és Nagy Dóra tagja Stefan Svitek keretének.


forrás:boon.hu és nemzetisport.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

14. mbwun |Válasz erre: 12. fezo.ferenczi
2017-06-12 15:37:33 Fehér öves, Újonc
Köszi a felvilágosítást!
13. Népkert |Válasz erre: 11. fezo.ferenczi
2017-06-12 12:20:48 Fehér öves, Tag
Dubei 2-3as poszton is használható, de ez egy parttalan vita, mert ahogy írtam, szerintem is gyengébbek Dóránál, viszont én sem vinnék 3 irányítót.
Inkább azon izguljunk, hogy alakul az 1-2 poszt szeretett csapatunknál, mert ott Dórán kívül Bach Bogi van( ő biztos egyébként?), aki 5 perceket játszott tavaly..
12. fezo.ferenczi |Válasz erre: 10. mbwun
2017-06-11 20:18:30 Citromsárga öves, Tag
mbwun az a baj vele hogy miatta nem maradnak itt azok a normális játékosok akik több szezont Miskolcon játszottak. A Király érában pl. nem volt olyan meghatározó játékos aki a 2. szezonja után is maradt volna. Bajnoki címre vágyik minden szurkoló de az embert eltanácsolták a legutóbbi 2 klubjától szezon közben. A magyar válogatott az edzőségével kikapott Izlandon. Az kb akkora gáz mint a focisták Andorra elleni veresége. Honosítani kellett még 1 amerikait ahhoz hogy kijusson a válogatott 1 olyan csoportból amiből 2 csapat kvalifikálhatta magát az EB-re. Az amatőr Izland a női kosárlabdában félprofi Portugália és a szlovákok voltak a csoportellenfelek. A hazai rendezésű EB-n nem sikerült a továbbjutás a csoportkörből úgy hogy akkor rendelkezésére álltak a legtapasztaltabb és legjobb magyar játékosok mint pl. Horti, Vajda, Honti, Quigley. Viszont sem ezek sem más hasonló szintű magyarok nem jöttek ide miatta mint az látjuk is az igazolásoknál.
11. fezo.ferenczi |Válasz erre: 9. Népkert
2017-06-11 20:15:08 Citromsárga öves, Tag
1 tétmeccsen az EB-n szvsz 9 embernél több nem fog játszani. A wbasket oldalon meg lehet nézni a statisztikákat. de én követtem az élő statisztikát a szövetség oldalán is. Szvsz Vandersloot, Fegyverneky, Simon, Bujdosó és Krivacevic lesz a kezdőötös. Bejön még Raksányi, Medgyessy és Zele. Kb. 5-6 percre Határ. Licskai, Dubei és Varga normál esetben nem fognak felkerülni csak ha nagyon nagy különbség alakul ki az adott meccsen. Dubei 21 pontot gyűjtött a felkészülési meccseken Licskai 24-et Nagy 51-et. Dubei sem irányítani nem tud sem centert játszani szóval neki is csak 1 posztja van. Licskainak szintén.
10. mbwun
2017-06-11 18:20:24 Fehér öves, Újonc
Én már az idősebb korosztályhoz tartozom, ritkábban járok a kosármeccsekre, mint régebben (a Király korszakban mindig ott voltam). Írjátok már meg, miért ez az ellenszenv a Svitek iránt, nem ismerem a munkásságát. Több fórumozó is erősen kritizálja, mi ennek az oka?
Köszönöm a választ! Hajrá Diósgyőr!
9. Népkert |Válasz erre: 8. fezo.ferenczi
2017-06-11 17:50:27 Fehér öves, Tag
Egyetértek, Nagy Dóra jobb játékos Dubeinél és Licskainál is. Szerintem azért Bettit és Nagy Dórát tette ki, mert ők csak egy poszton tudnak játszani és
Vandersloot és Medgyessy mögött egyszerűen nem lenne játékpercük.(Vandersloot kb. 25-30 percet, Medgyessy 10-15 fog sztem játszani)
Az is lehetett még szempont, hogy Licskai posztja pl. problémásabb fault szempontból a palánk alatti harcban, ezért lesz oda több ember.
Vanderslootot pedig 173 cm-rel 2-es poszton játszatni luxus szerintem, ő echte point guard.
8. fezo.ferenczi |Válasz erre: 7. Népkert
2017-06-11 16:27:05 Citromsárga öves, Tag
Vandersloot klasszis az vitathatatlan. Medgyessy talán jobb mint Nagy bár a válogatottbeli statisztikái nem klasszisokkal jobbak. Viszont Dubei és Licskai nem jobbak klasszisokkal Nagynál. Sőt inkább sokkal rosszabbak. Dubei előtt van Fegyverneky, Simon, Raksányi és Varga. Bujdosó tud játszani bedobó poszton mivel eredetileg az. Vandersloot meg hátvédben. Licskai posztján van Krivacevic, Bujdósó, Zele és Határ. Plussz Varga játszott a Győrben 4-es poszton. .Valszeg se Dubei se Licskai nem kerül pályára mert vannak előttük a posztjukon az EB-n. Akkor a Diósgyőrbe bekéredzkedő és 1 éve onnan fizetést kapó szlovák miért nem a bajnokságban és a felkészülési meccseken is jobb miskolcit hagyja keretben?!
7. Népkert |Válasz erre: 6. tommasi
2017-06-11 14:16:57 Fehér öves, Tag
Medgyessy és Vandersloot a 2 irányító, teljesen logikus lépés, klasszisokkal jobbak.
6. tommasi
2017-06-10 17:46:18 Barna öves, Tag
Svitek áldozatai keretszűkítéskor: Nagy Dóra és Horváth Bernadett,mindketten itthon maradnak.

Én azért még reménykedem benne,hogy nem nem el mindenki esze a klubházban,és nem ez az ürge jön ide.
Ettől a döntéstől teljesen függetlenül,mondom ezt.
5. grosser |Válasz erre: 2. csakadiosgyor
2017-06-08 13:59:32 Piros öves, Veterán
Én sem örülök, de.........
A csapat alakul, elég szépen, ebből még bármi lehet! Nem a szívem csücske Svitek mester, de úgy gondolom, hogy nálam tiszta lappal indul itt, adjuk meg neki is a lehetőséget, hogy bizonyítson itt egy teljesen átalakult, mert átalakulunk bizony nem is kicsit - csapatnak!
Ha meg nem megy neki, akkor majd ráérünk bosszankodni!

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...