Banner

A szlovákok várják a Jegesmedvéket a Tipsport Ligába

Szerző: Jáborcsik András | 2020-06-15 19:56:00

A sportdomper.hu oldalon ismét egy olyan hírre bukkantunk, amely érdeklődésre tarthat számot a DVTK Jegesmedvék szurkolói körében.

A portál a szlovák állami hírügynökségre, a TASR-ra hivatkozva tette közzé, hogy Richard Lintner, a Pro-hokej elnöke szerint aktív tárgyalásokat folynak a Magyar Jégkorong Szövetséggel a DVTK Jegesmedvék indulásáról és hiszi, hogy a megbeszélések eredménye pozitív lesz.


A Szlovák Jégkorong Szövetség pénteki közgyűlésén arról határozott, hogy a 2020/21-es idény végén nem lesz kieső az Extraligából. Egy újabb érdekesség az, hogy a 2. vonal első helyezettje feljut egyenes ágon az elit csapatok közé. Mint tudjuk, az elmúlt idények során a feljutást egy selejtező-rendszeren kellett kiharcolnia a második liga bajnokának.

Ez azt jelentené, hogy a bajnokság kapacitása 11-re bővülne, azonban a sportban páratlan számú versenyek nem tartoznak a megszokottak közé, így már majdnem biztos, hogy az a hely a Miskolci Jegesmedvék számára lesz fenntartva. Ezt erősíti meg Richard Lintner, a Pro-hokej elnökének kijelentése: ” A tárgyalások a Magyar Jégkorong Szövetséggel nagyon aktívak. Hisszük, hogy a megbeszélések eredménye pozitív lesz és a következő szezonban is magunk között üdvözölhetjük a Miskolci Jegesmedvéket, mint 12. résztvevőt.

Úgy legyen!


Tovább a sportdomper.hu -ra >>>>>>>>

Keresd fel a Sportdömper facebook oldalát, ahonnan értesülhetsz a hírekről >>>>>


forrás: sportdomper.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. korxi
2020-06-16 18:22:14 Piros öves, Veterán
Dehogyis, most hogy eltűnt a MAC, pont most kéne ottmaradni. Ez a DVTK Jegesmedvéknek + 10 pont egy szezonban.
3. zeetoth
2020-06-16 10:26:33 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Szerintem Erste Ligiát kellene erőltetni a saját nevelésű fiatalokkal (ami van bőven) néhány rutinos magyar válogatottal amíg tart ez a COVID-os szarakodás!Természetesen minden eredmény kényszer nélkül!Hosszú távon még jól elsülhetne ez az opció!Anyagilag is vállalhatóbb lenne a klubnak!
2. Geotic
2020-06-15 23:14:19 Piros öves, Őstag
Továbbra sem érzem azt, hogy feltétlenül ragaszkodnunk kellene a szlovák ligához.
1. korxi
2020-06-15 20:57:30 Piros öves, Veterán
Szerintem ezek a tárgyalások arról szólnak, hogy ha most elindul a Jegesmedvék, akkor a három évre leszerződött pénz magában fogja foglalni a következő negyedik évet is. Hiszen ez a szezon (ha lesz is) valószínűleg nem lesz teljesértékű, és három teljes értékű szezonre lettünk befizetve, ugyanakkor a szlovák kluboknak most még jobban szükségük van arra a pénzre mint bármikor. Pláne akkor ha most csak egyetlen magyar csapatként indulunk.

Ami teljesen bizonytalanná teszi az egészet, az hogy nem tudni hogy lesz a koronavírushisztinek második hulláma, és újra lezárják-e a határt. Mert ha igen, akkor nem fogjuk tudni továbbfolytatni a szezont, ha ott kezdtük el, az Erste Liga meg már elindult nélkülünk. És erről most hiába folytatnak intenzív tárgyalásokat.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...