Banner

A rájátszás a DVTK Jegesmedvék minimális célja

Szerző: Jáborcsik András | 2018-09-12 21:53:00

A pénteken induló Tipsport Extraliga-szezon felvezetéseként sajtótájékoztatót és szurkolói ankétot tartott a DVTK Jegesmedvék csapata szerdán este a jégpálya melletti Vigadó étterem kerthelyiségében, ahol a klub vezetői, a tulajdonosi képviselők, támogatók mondták el várakozásaikat a szlovák topligával kapcsolatban - adta hírül a jegkorongblog.hu.

A szurkolók megtudhatták, hogy a miskolci jégkorong az idén negyvenéves, hiszen 1978-ban, az első jégpálya átadásával indulhatott meg a hokiélet a városban. Ez volt az első nagy lépés, amelyet még három követett: 2006-ban a fedett csarnok felépítése, 2015-ben az első bajnoki aranyérem, majd 2018-ban a sokáig csak álomnak gondolt Extraliga-indulás.

A klub kiegyensúlyozottan gazdálkodhat, a Tipsport Liga-szereplés anyagi háttere biztosított, köszönhetően a szponzorok megemelt támogatásának. Az előző évhez képest 150 bérlettel többet adott el a klub, így a csarnok kapacitásának harmadát az állandó nézők foglalják majd el. A hokiban az EBEL-es Fehérvár mögött a miskolciaké volt a második legmagasabb nézőszám eddig is, és bíznak abban, hogy ezt a számot feljebb tudják tornászni, és sok telt házas meccsük lesz.

Többen is említették: óriási fegyvertény, hogy két magyar csapat is indulhat a szlovák elitbajnokságban. Az eleinte komoly ellenállás megváltoztatásán sokan és keményen dolgoztak, és most már a DVTK Jegesmedvéken és a MAC Újbudán múlik, hogy teljesítményükkel bizonyítsák: ott a helyük az Extraligában.

A csapat sokat fejlődött a felkészülés alatt, és a bajnokság elején is azon lesz a hangsúly, hogy mérkőzésről mérkőzésre javuljon a teljesítményük. A legtöbbször elhangzott elvárás a rájátszásba kerülés volt.

A legérdekesebb kérdés a játékoskerettel kapcsolatban hangzott el. Az egyik törzsszurkoló felvetette, hogy a szlovák csapatok 25-30 fős – vagy esetenként ennél is nagyobb – kerettel dolgoznak, míg a Jegesmedvék jelenleg 22 játékossal rendelkeznek. Mi lesz sérülések, betegségek, esetleges eltiltások esetén, hogyan tudják pótolni a kieső játékosokat? A válaszból kiderült, hogy a Hokiklub Budapesttel kötött szerződés szerint onnan bármikor felrendelhetik a kölcsönadott játékosokat, korlátlan fel- és lejátszásra lesz mód.



A játékosok elmondták, hogy már alig várják a rajtot, hiszen számukra is óriási kihívás ilyen magas szintű bajnokságban játszani. A szurkolók örömmel nyugtázhatták, hogy Vas János és Ryan Harrison felépült sérüléséből, és ott lesznek a jégen a nyitrai nyitómérkőzésen szeptember 14-én.

A DVTK Jegesmedvék első hazai találkozójára két nappal később, vasárnap este 6 órától kerül, amikor is a Zsolna teszi tiszteletét Miskolcon.


Tovább a jegkorongblog.hu-ra >>>>>


forrás: jegkorongblog.hu

fotó: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

12. szaky |Válasz erre: 9. abori
2018-09-14 12:21:23 Barna öves, Fanatikus tag
Tics-tics Buzi Miletics! :-)
Szép idő volt a 90-es évek eleje.
11. abori |Válasz erre: 10. jaborcsik-andras
2018-09-14 11:06:29 Lila öves, Fanatikus tag
Csárlsz Bronzon.:) Kevés vagy, mint vöröshagymában a proletár öntudat! :)))
10. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 9. abori
2018-09-14 10:54:54 Fekete öves, Veterán
emlékszel arra, hogy "Úgy mozogsz, mint két tál higany?"
ki kiabálta állandóan?
9. abori
2018-09-14 10:37:19 Lila öves, Fanatikus tag
A mai hoki műsor: Elindul a magyar Erste liga, az Ebelben a Volán és a két Extraligás újonc a Mac és a Macik! Ez annyira hihetetlen, pár éve álmodni se mertem volna. Ó, azok az idők amikor fent álltunk a sportcsarnok "tetején", ittuk a rumot, nem láttunk a ködtől (meg a rumtól) és szidtuk Mileticset, olykor meg Palla Antalt.:)
8. korxi |Válasz erre: 5. vebgy
2018-09-13 21:21:15 Piros öves, Veterán
Ez egy újra és újra visszatérő kérdés, kb. úgy van ahogy Geotic is mondja. Az EBEL jobban tele van kanadai légiósokkal és Észak-amerikában a fizikai játék, irtózatos sebesség dominál. A szlovákok ezzel szemben közelebb állnak az orosz hokihoz, ami szintén jégkorong nagyhatalom és az oroszok szeretik szépen és kombinatívan játszani a jégkorongot, kiemelve a technikai képességeket.
De ez kicsit mellébeszélés, mert azt kérdezted hogy melyik az erősebb, és persze a jégkorongot sem stílusra pontozzák hanem gólra játsszák:)
Mostanság kb. egál, figyelemmel arra is hogy a legerősebb szlovák csapat, a Slovan Bratislava a KHL-ben (orosz bajnokság) játszik, és a legjobb szlovák játékosok jelentős részben szintén ott és az NHL-ben vagy európai topligákban vannak.
Egy Alba Volán szurkertől olvastam nemrég hogy szerinte a szlovák Extraliga élmezőnye erősebb mint az EBEL élmezőnye, de a vége gyengébb mint az EBEL vége. De lehet hogy csak azért látja így mert a Volán az EBEL végében van:)
Az is ott van még hogy az EBEL nem lehet előszobája az NHL nek de az Extraliga egy kicsit - hangsúlyozom kicsit - igen. Ott is nagyon ritka hogy onnan ledraftol valakit egy NHL-es csapat, és amikor igen, az ott is nagyon nagy számnak minősül, de néha megtörténik. Az NHL-es klubok igen széles megfigyelőhálózatot működtetnek és nem csak az észak-amerikai alsóbb osztályokat nézik, hanem a tradicionális stabil A csoportos válogatottú országok elsőosztályú bajnokságait is, és a szlovák bajnokság az.
7. vebgy*
2018-09-13 15:42:31 Fekete öves, Veterán
Ez meg is lesz...
6. Geotic |Válasz erre: 5. vebgy
2018-09-13 13:44:26 Piros öves, Őstag
Kb egálra mondanám.
A játék stílusa között van eltérés. Az EBEL fizikálisabb, brusztolósabb, a Tipsport szebb, kombinativabb, kevesebb fizikai kontakttal.
5. vebgy* |Válasz erre: 3. korxi
2018-09-13 12:51:40 Fekete öves, Veterán
Nemcsak téged, hanem minden nálam szakértőbb jégkorong szurkolót kérdezek..: melyik a jobb a tipSport Liga, vagy az EBEL ? Vagy egál ?
4. abori
2018-09-13 10:08:52 Lila öves, Fanatikus tag
Természetesen én sem várok bajnoki döntőt, de megalkuvás nélküli, nagyon magas sebességű és színvonalú mérkőzéseket igen. Azt szeretném, ha a felvidéki csapatok vért izzadnának a velünk folytatott összecsapásokon. Biztos, hogy nem fogjuk olcsón adni a pontokat, főleg itthon. Erre az edzőnk személye garancia. Roppant örülnék a rájátszásnak, ott már minden lehet. Sérülés mentes szezont kívánok a játékosoknak és sok fejlődést, mert ez a célja az egésznek a jövő évi VB-re. Vasárnap mindenki a csarnokba! Hajrá Macik!
3. korxi
2018-09-13 09:28:57 Piros öves, Veterán
Igen a Visegrád Kupában valamiért csak egy lebutított mezben játszottunk, egyedül csak a döntőben a Nyitra ellen volt rendes mez. Nem tudom mi volt az oka ennek.

Most egy darabig nem leszünk bajnokok, illetve amíg ott játszunk addig valószínűleg soha, de abban is biztos vagyok hogy nem leszünk olyan pofozógépek mint a Fehérvár az EBEL-ben.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...