Banner

A mindenek felett álló MLSZ

Szerző: Jáborcsik András | 2019-12-16 16:46:00


A Semleges Térfél Közösség facebook oldalán posztolta ki Csibu, a Semleges Térfél csapatának debreceni tagja Szűcs Richárdnak, a Viadukt SE. U15-ös csapata edzőjének az MLSZ, PMLSZ - A gyermekek érdekei sokadlagosak című , a Futballgondolkodók facebook csoportban megjelent bejegyzését.

Ez a poszt mindent elmond a mai magyar labdarúgás kilátástalan helyzetéről, a bársonyfotelben üldögélő, a valósággal a legkevésbé sem tisztában levő szövetségi hivatalnokokról, akiknek a gyerekek érdekei, a játék tisztasága csak másodlagos szempont. Csoda, hogy ezek az utánpótlás edzők még kitartanak. MIben bízhatunk vajon? A csodában?

Egészen döbbenetes sorok,:

Utánpótlás futball - 2019

Budai Futball Club - Sportszerűségből jeles

Történt, hogy U15-ös korosztályunk Budai FC elleni bajnoki mérkőzésének jegyzőkönyvébe egy apró adminisztrációs tévedésből a 2001-es születésű játékosunk Garamvári Máté került be testvére, a 2005-ös Garamvári Bálint helyett. A játékvezető nem vette észre a hibát, és mi edzők is csak napokkal később. Ekkor természetesen jeleztük a szövetségnek, és kértük, hogy korrigálják a hibát.

A sztori innentől kezd érdekes lenni, hiszen a szövetség körülbelül egy hét elteltével hozott egy versenyügyi határozatot, miszerint jogosulatlan játék miatt (a jegyzőkönyv alapján a korosztálynál 4 évvel idősebb játékos lépett pályára) 4 büntető ponttal sújtja - az egyébként éremesélyes - U15-ös csapatunkat. Természetesen ezt a felháborító határozatot azonnal fellebbeztük.

A fellebezésbe belefoglaltuk, hogy csupán egy adminisztrációs tévedésről van szó, semmilyen csalás nem történt, elég abszurd is lenne, hogy egy 4 évvel idősebb játékost szerepeltessünk a korosztályban (ráadásul Bálint 3-0-ás vezetésünknél lépett pályára). Ezen felül fényképpel bizonyítottuk, hogy valóban Bálint játszott (készült fotó a mérkőzésről), illetve ellenfelünk a Budai FC rendkívül sportszerű módon írt egy nyilatkozatot, amiben megerősítette, hogy semmilyen jogosulatlan játék nem történt nálunk, teljesen tiszta mérkőzés volt.

A fellebbviteli bizottság mindezek ellenére - a fair play szellemét, a gyerekek érdekeit, és az ésszerűséget félretéve a betűkre, szabályokra hivatkozva - elutasította a fellebbezésünket, és megerősítette a pontlevonást.

Az ügyet a gyerekek érdekében tovább vittük az MLSZ Jogi bizottságához, ahol szintén ellenünk, pontosabban a gyerkek ellen döntöttek.

Borzasztóan elszomorító, hogy a megyei és az országos labdarúgó szövetség sem hozott olyan döntést, amely a - számukra (!!!) sokat jelentő, teljesen sportszerű körülmények között elért - eredményekért megdolgozó 13-14 éves gyermekek érdekeit tartaná szem előtt.

Bízunk benne, hogy még tovább lehet menni az ügyben, és végül gyermekcentrikus, ésszerű döntés születik!

Kovács Attila, Szűcs Richárd
Viadukt SE, U15 edzők


forrás: facebook.com




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
5. sch1910
2019-12-16 23:06:23 Lila öves, Tag
Nem tudom elhinni,hogy ennyi idióta fa..kalap van ott. Ha ez így is marad(-4 pont),akkor kijelenthetjük, hogy az MLSZ "kézi vezérléssel" működik. Azt már tudjuk,h. Csányi csak extrém esetekben szól "le",azt mondjuk nyílvánosan teszi legalább,de akkor ki ott a második számú f.sz?
4. buby64
2019-12-16 19:51:35 Piros öves, Fanatikus tag
Szégyen, döbbenet.........!!!
3. adzsojev
2019-12-16 19:09:18 Narancs öves, Lelkes újonc
A mai világban a felelős magatartás nem kifizetődő. A hibáink felvállalása célponttá, kiszolgáltatottá tehet bárkit. Sunnyogás, nyelvvel történő ánuszcsiklandozás, mások beköpése - ez a mai recept a sikerhez.
2019-12-16 18:58:02 Lila öves, Tag
Tökéletes megfogalmazás

“Bársonyfotelekben ülő, a valósággal nem tisztában levő” emberek dolgoznak az MLSZ ben.

2010-ben vette át Csányi.
Programokat hírdetett, amelyekből SEMMI SEM VALÓSULT MEG, mégis továbbra minden megy ugyanúgy!!!
Haverok ülnek a poziciókban, nulla felelősségrevonás.
Amíg nem lesz TELJESEN KIPUCOLVA, mindenki elküldve, addig nem lesz változás.

Vicc az egész
1. adzsojev
2019-12-16 18:48:10 Narancs öves, Lelkes újonc
Nem tudom, min kell csodálkozni. Amikor egy magyar szövetség, klub az uefa/fifa brigantihoz fordul, pont ugyanígy reagálnak. A bmlsz ugyanúgy belerúg az alattvalóiba, hiszen nehogymáigazalegyen a parasztnak...
Bödöcs kollega mondja jól: "ezeknek a gerincét a Haribo gyártja".
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...