Banner

A ma esti Semleges Térfélben: Bódog Tamás élőben a diósgyőri projektről

Szerző: amigeleken.hu | 2018-04-26 09:00:00

Bódog Tamás egyedül a Semleges Térfélnek nyilatkozik élőben. Az adás 20 órakor kezdődik.

A telefonon kirúgott szakember a diósgyőri majdnem futballforradalomról, terveiről, sikerről és kudarcról beszélget velünk élőben. Kérdezni ér....még a szakmabelieknek is.






És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

155. elzett |Válasz erre: 148. mr-d
2018-04-28 18:07:16 Piros öves, Őstag
meg sem fordult ilyesmi a fejemben, Kornél mindig kultúráltan, észétvekkel vitatkozik, amikkel vagy egyetértünk vagy nem (többségében).
Csak arra akartam rávilágítani, hogy MINDIG a többséggel ellntétes véleményt képvisel. Ami végül is nem baj, sőt, mint előbb leírták, legalább van kivel vitatkozni. Hiányozna, ha nem lenne.
154. gazember* |Válasz erre: 149. bohumil-stejskal
2018-04-28 15:58:03 Fekete öves, Veterán
Oké de te a "normális" európai focistákhoz hasonlítod ezeket a srácokat. A probléma viszont az, hogy ebben a homogén módon szar, magyar fociközegben is a DVTK játékosok alkotják az egyik legszarabb NB1-es csapatot. Ha pl. most valamelyik elmegy Paksra, akkor lehet hogy 3. helyezett lesz a Pakssal. Ha itt marad meg vagy kiesik, vagy küzd a kiesés ellen éppen. Szóval a szar magyar foci halmazán BELÜL kellene először megtalálni a megoldást, a mi személyes problémánkra. És igen egyetértek, tényleg a tulajon múlnak a dolgok, és ő meg, hát mondjuk ...minimalista..:). Pedig szerintem tényleg nem kellene sok, mert rendkívül szar a konkurencia is. Kicsit olyan mint ha 12 Trabant versenyezne, és az nyer aki 40 forinttal drágább benzint tankol. Annak a végsebessége 87km/h lesz, és nem 85 mint a többieké. Tehát simán nyer. Viszont mi meg inkább kimegyünk a nyíregyi piacra, oszt veszünk olcsó ukrán benzint, meg hozzákeverünk egy kis fáradt olajat.
153. vebgy* |Válasz erre: 148. mr-d
2018-04-28 15:55:57 Fekete öves, Veterán
Ez nem baj, lehessen már valakivel vitatkozni ...! ; -)
152. vebgy* |Válasz erre: 143. Bobák Kornél
2018-04-28 15:53:54 Fekete öves, Veterán
Tulajdonképpen sok igazság van ezekben, csak a rutinmegoldásban nem értünk -néha- egyet...azaz nem biztos, hogy a "kémia" megbomlásakor a körülrajongott futballprostikat kellene megtartani és kirúgni az edzőt...van amikor azt kell, mert éppen a játékos a hiteles (itt az egyik ellentétes vélemény köztünk - Luque félig sérülten is, rosszabb formában is jobban küzdött bárkinél a csapatból...), de most pont nem így van. Régi mániám, hogy az edzőn legjobb esetben is csak 35-40 % múlik, a többi a kereten...
151. bohumil-stejskal |Válasz erre: 150. jaborcsik-andras
2018-04-28 15:36:57 Fekete öves, Őstag
És ennek tudod ki/kik a legnagyobb felelősei? Az mlsz! Nem is csodálkozom ha futball generációk nőnek fel szurkolók nélkül! Az mlsz nem arra fordít energiát, hogy minél több embert lapátoljon be a stadionokba hanem pont ellenkezőleg. Ez pont olyan, hogy haragszol-e arra a roma gyerekre aki kirabolt, de tudod, hogy nem nevelte se az apja se az anyja csak az utca. Lehet rajta filozofálni. Itt az fog történni, ha folyamatosan zrikáljuk a játékosokat, hogy nem hosszabbítanak szerződést hanem elmennek paksra, balmazra stb. ahol nincsenek szurkolók, hisz ő ahhoz van szokva (ne szóljanak már bele a munkájába).
150. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 149. bohumil-stejskal
2018-04-28 15:11:53 Fekete öves, Veterán
Egy kedves ismerősöm úgy fogalmazott, hogy tisztelet a kevés kivételnek, a játékosaink felnőttbőrbe bújt kamaszok szintjén állnak, akik napi 2-3 óra munkával horribilis összegeket keresnek és fogalmuk sincs a szurkolók lelkiállapotáról, mert a saját kis dolgaikkal vannak elfoglalva.
149. bohumil-stejskal |Válasz erre: 143. Bobák Kornél
2018-04-28 15:03:05 Fekete öves, Őstag
Tudod Kornél bá itt már nagyon kezd kilógni a lóláb a tekintetbe, hogy lehet mégsem az edzőkkel volt a baj az elmúlt években sem. Számomra kirajzolódni látszik egy olyan elkényeztetett, nagy munkabírásra, nagy koncentrációra képtelen, technikailag is alulképzett, teljesen torz énképpel (futball tudás tekintetében) rendelkező magyar játékos képe ami kvázi csak egy zárt, masszív védekezésen alapuló taktikát tud játszani és ebből kontrákra apellálva megkísérelni a győzelmet. Miért ezt? Mert ez gyakorlatilag statikus állapot és a játékosoknak nem kell mozogni, főleg futni. Nem kell annyira koncentrálni. Csak kirugdosni a labdát. Minden ezt támasztja alá. Az is hogy a külföldre nem sok magyar játékost visznek, az is hogy aki kint van csak egy közepest tud nyújtani kiemelkedőt senki (legalább is egy évnél többet nem). Ez támasztja alá, hogy a "magyar" csapataink közül ezzel a felállással sikeresek és stabilak és élmezőnybe vannak. Ez támasztja alá, hogy ha egy külföldön közepes játékos légiósnak áll hazánkba torony magasan a legjobb... Szóval ebbe a közegbe kellett volna Tamásnak európai focit csinálni ... nem is csodálkozom az eredményen. Gondolom a tavaszi egy-két meccs után látta, hogy kész vége az állomány gatya ahhoz a taktikához amit ő szeretne és úgy fest magát nem akarta feladni azzal hogy taktikát vált... Teljesen reménytelen a magyar foci. Amíg az állam a politika ennyire része a focinak nem fog semmi változni. - nem értek a focihoz, én így látom.
148. mr-d |Válasz erre: 129. elzett
2018-04-28 09:19:17 Fekete öves, Őstag
Igen. Bobák Kornél mindig a többség véleményével ellentétes álláspontot képvisel. Amíg ez nem párosul aggresszióval vagy nem egyéni érdekek érvényesülésére használja, addig hasznos, mert komplexebb gondolkodásra készteti a többséget, már ha mindkét fél megfelelő intelligenciával rendelkezik. Ettől függetlenül persze idegesítő magatartás és ellenérzéseket vált ki a többségből, de mégiscsak széleskörűbbé teszi a véleményalkotást, mintha mindenki csak bólogat. A pszichológia mélyebben is foglakozik a témával. Egy hátránya a kisebbségi véleményt képviselő részére mégiscsak van. Ez a fajta konokság agresszív magatartásnak minősíthető, ha valaki ezt gyakran, rossz meglátásokkal, kitartóan teszi, a többség erőszakosnak fogja minősíteni.
147. Bobák Kornél* |Válasz erre: 144. elzett
2018-04-27 21:28:52 Fekete öves, Veterán
A mondandód lényegét cáfoltam.
146. Bobák Kornél* |Válasz erre: 132. kempes
2018-04-27 21:26:16 Fekete öves, Veterán
A játékosokkal való elbeszélgetés az edző dolga, ha valami probléma van. Neki kell tiszta vizet öntenie a pohárba.
Az egyéb feladatok ellátását viszont ki lehetett volna adni másoknak. Azt viszont belátom hogy rosszul mondtam, a fűnyírásnál is a kertészre kellett volna bíznia, probléma esetén pedig felelősségre lehet vonni, mert ez hazai pályánál lett volna helytálló. Mezőkövesden vagy Debrecenben nem volt utasítási joga, a hazai füves edzőpályán viszont igen.
Maradjunk abban, hogy én is csapatban, labdajátékot játszottam. Van öltözői tapasztalatom edző és játékosok közötti viszonyról. Arról is, hogy az edzőnek milyen szerepe van a játékban.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...