Banner

A következő kihívás a kiemelt bajnokság

Szerző: amigeleken.hu | 2018-06-06 08:43:00

A DVTK biztosan csatlakozhat jövőre a kiemelt korosztályos labdarúgó-bajnokságok küzdelmeibe, az U17-es együttes ugyanis meggyőző teljesítménnyel lett aranyérmes a második vonalban. Ezáltal – az MLSZ szabályrendszerének értelmében, miszerint a három kiemelt utánpótlás-korosztály küzdelmeit egységesítették – az U16-os, illetve az U19-es együttes is feljut a nyolccsapatos élvonalba.


A sikerről, illetve a következő évad célkitűzéseiről az együttes vezetőedzőjét, Zsivóczky Gyulát, illetve Benczés Miklós szakmai igazgatót kérdezte az utanpotlassport.hu munkatársa, Leiner Soma.


„Természetesen már a nyáron kitűztük ezt a célt, mindenki ezért dolgozott. Remek feltételek között készülhetünk, egyike vagyunk a tizenkét regionális utánpótlás-központnak, így magától értetődően az élvonalba jutás lebegett a szemünk előtt. A belépőt az U17-es együttes bajnoki címe jelentette, nem titok, hogy előtérbe helyeztük ezt a korosztályt az idén. A tehetséges játékosokat felfelé áramoltattuk, illetve korlátoztuk a létszámokat is: ha egy játékost szerződtettünk, akkor egytől búcsút is kellett vennünk, így csak olyan futballistát igazoltunk, aki egyértelműen erősítést jelent. Ez óriási felelősség” – mondja Benczés Miklós, a DVTK szakmai igazgatója.



Az aranyérmes csapat irányítását augusztus elején vette át Zsivóczky Gyula, aki vallja, hogy élete egyik legjobb döntését hozta, amikor a Kaposvár szakmai igazgatói pozícióját feladva Miskolcra költözött.

„Nagyon tetszett a vezetőség koncepciója, hogy komoly célokat tűztek ki a következő évekre. Azt gondolom, pályafutásom során mindig akaratos voltam, mentalitásom kiemelkedő volt, így természetesen a legtöbbet vártam a játékosaimtól is, akik minden dicséretet megérdemelnek. Igaz, azt nem vártam, hogy ekkora fölénnyel lehetünk bajnokok, hiszen több regionális központ, így a Kecskemét vagy a Békéscsaba is küzdött a feljutásért. A fontos meccseket azonban kivétel nélkül megnyertük, riválisaink pedig kicsit feladták a küzdelmet a végére, így tovább tudtuk növelni előnyünket a tabella élén.”


Elolvasom a teljes cikket az utanpotlassport.hu-n >>>>


forrás: utanpotlassport.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. spongyabob |Válasz erre: 2. toki
2018-06-06 17:33:09 Barna öves, Őstag
Akkor, neked jó!
2. toki* |Válasz erre: 1. tabak
2018-06-06 09:55:02 Fekete öves, Veterán
Mind veled, mind Mikivel és druszámmal is egyetértek!
1. tabak
2018-06-06 09:04:13 Piros öves, Őstag
Ide jobban illik! Mikiék mondják az interjúban, hogy fel kellene 12 csapatra emelni az elitet, hamár 12 kiemelt regionális akadémia létezi. Jogos!
Ez így nagyon lutri, ahogy a 12 csapatos nb1 is izgi, de itt a 8-ból egy kiesik, egy meg osztályzózik, ez jó felállás lenne 12 csapatnál. Ha rajtam múlna és marad a 12 csapat az nb1-ben, az utolsó előtti osztályozna az nb2 második helyezettjével. Szerintem így reaálisabb lenne a dolog! Hogy megérdemli-e adott esetben egy Kisvárda a feljutást.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...