Banner

Hogyan tovább? Egy közlemény margójára

Szerző: Jáborcsik András | 2018-09-22 10:54:00

A tegnapi sajnálatos incidens kapcsán közleményt adott ki a DVTK Jegesmedvék vezetése:


A mérkőzést megelőzően a két klub egyeztetett a Miskolcra érkező szurkolók számáról, és azok habitusáról. A zólyomi szervezett szurkolói csoportok az előzetes megállapodást felrúgva, több másik klub ultra és huligán tagjaival érkezett Miskolcra, amelyek valószínűsíthetően tervezett rendbontást hajtottak végre. Az események után több vendégszurkolót a rendőrség előállított, ellenük eljárást indított.

Klubunk és a zólyomi Klub végtelenül sajnálja és elítéli az eseményeket, amelyek teljesen idegenek a jégcsarnokok világától, és amelyeknek semmi köze a sporthoz és ahhoz a közreműködéshez, amivel a Tipsort Liga csapatai nekiláttak a szezonhoz. Klubunk mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy hasonló események a jövőben ne következhessenek be sem Miskolcon, sem pedig az idegenben lejátszott mérkőzéseken.

Ezért arra a nehéz elhatározásra jutottunk, hogy megkérjük tisztelt szurkolóinkat, hogy ne utazzanak el a vasárnapi Detva elleni mérkőzésre. A Zólyom mellett található településen, nagy esély mutatkozna arra, hogy ezek az események tovább folytatódjanak. Így a Detva vezetését is arra fogjuk kérni, hogy ne értékesítsenek vendég belépőket a mérkőzésre.

Kérjük továbbá mindazokat, akik megsérültek az eseményekben vagy használható videófelvételekkel rendelkeznek lépjenek kapcsolatba velünk az alábbi e-mail címeken:

cseke.gabor@dvtk.eu vagy a nagy.adam@dvtk.eu címeken.


Eddig a közlemény, ami számos kérdést vet fel.

A szlovák híradások szerint a Dukla Banska Bystrica futball huligánjai is csatlakoztak a miskolcra érkező zvoleni szlovák hordához.

Már a mérkőzés előtt órákkal felkerült a facebookra egy fotó, amely útközben készült, amikor a horda Miskolcra tartott. A "Miskolc várj minket" felirat és a mellette látható két ököl valamint a szlovák zászló már arra enged következtetni, hogy előre készültek a balhéra.



Azt olvasom a közleményben, hogy a zólyomi klubvezetés egyeztetett a mérkőzést megelőzően a miskolciakkal az érkezők számáról és habitusáról. Egyfolytában az motoszkál az ember agyában, hogy volt senki a zólyomi csapatnál, aki látta volna a horda által az "Ultras Zvolen" csoportba feltett fotót és jelezte volna a miskolci klubvezetés felé, hogy mi várható? Nem volt senki, aki szólt volna a miskolciaknak, hogy erősítsétek meg a biztonsági szolgálatot és legyen nagyobb a rendőri biztosítás? A fotón látható csuklyás alakok már akkor előre vetítették, hogy mire lehet majd számítani a Jégcsarnokban.

Az "Ultras Zvolen" facebook oldalán olvasható közleményben nem meglepő módon az olvasható, hogy szegényeket végig provokálta a miskolci közönség és természetesen sajnálják a történteket, de az őket ért provokáció váltotta ki a balhét.

Szerencsére, megnyugtató olvasni, hogy a HKM Zvolen hivatalos facebook oldalán a szurkolók egytől-egyig elítélik a miskolci rendbontást.

Rendőrségi információk szerint 9 szlovákot és 1 magyart állítottak elő a balhéval összefüggésben.


Az esettel kapcsolatban több kérdés is felvetődik az emberben:

Elejét tudja venni a Liga vezetése annak, hogy megismétlődjön a pénteki eset?

Csak az lehet a megoldás, hogy akkor ne utazzanak a magyarok a szlovákiai meccsekre? És akkor nem jönnek majd a szlovák szurkolók sem a magyarországi találkozókra?

Ki téríti meg a klubok veszteségét, amit a nézőszám drasztikus csökkenése fog okozni?

Ezek után melyik szülő veszi majd a bátorságot arra, hogy gyermekével együtt vagy akár magában is megtekintse a soron következő találkozókat, kitéve magát hasonló megpróbáltatásnak?


A legnagyobb probléma az, hogy ez a szervezett provokáció semmivé tette azt a több éves áldozatos szervezőmunkát, amit a két ország illetékesei, - köztük a Jegesmedvék vezetése - végeztek a Tipsport Liga bővítése, a magyar csapatok indulása érdekében. Ennek az esztelen barbárságnak köszönhetően most szinte a mulláról kell kezdeni újra az építkezést. De nincs kétségem a felől, hogy Egri István és csapata megbirkózik ezzel a feladattal is, ugyanúgy, mint tette ezt eddig is a miskolci hoki felemelkedése érdekében.


Közben mind a Tipsport Liga, mind a HKM Zvolen vezetése és játékosai is közleményben ítélték el a tegnapi támadás résztvevőit.

A jövő hét elején újabb tájékoztatás várható a fejleményekkel kapcsolatban.



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

52. betyarok |Válasz erre: 48. bohumil-stejskal
2018-09-23 22:55:05 Fekete öves, Őstag
"a magyarok iránti utálat lassan ki fog kopni". Attól hogy ezt szeretnéd, és más is, honnan veszed?! Mire alapozod?!
Mert nem igy van.
51. mr-d |Válasz erre: 49. Borsodi Bányász
2018-09-23 11:44:36 Fekete öves, Őstag
Ha valaki gyerekeket, nőket ver egy tömegrendezvényen, egyáltalán verekedést provokál, az nálam terrorizmus. Csak a szerencsén múlik, ha nincs komolyabb sérülés, netán haláleset a kiszámíthatatlan reakciók miatt. Egyébként nem értem, hogy a klubvezetés és a szakosztályvezetés nem egyeztetett az első közlemény kiadása előtt? Elég amatőrizmus szaga van ennek már megint.
50. fules1 |Válasz erre: 48. bohumil-stejskal
2018-09-22 22:33:01 Piros öves, Őstag
Annyira jó a viszony hogy Hidasnémeti és Tornyosnémeti környékén az eladó házakat már szlovákul hirdetik eladásra (na predaj) lassan több a szlovák rendszámú autó mint a magyar, megérjük nemsokára azt is h ezen a környéken is lebasszák a magyarul beszélőket .Ugyan olyanok mint a románok nagyon vigyázni kell velük. Semmit nem tesznek önzetlenül ezt kéne már nekünk magyaroknak megérteni.
49. Borsodi Bányász* |Válasz erre: 38. laci68
2018-09-22 21:38:40 Fekete öves, Veterán
Ilyenért (fizikai erőszak), jobb helyeken nem kitiltás jár, hanem letöltendő. Ezen a környéken is ezt kellene bevezetni, olyan behajtandő pénzbírság mellett, hogy rámenjen a háza akármekkora is van nekik!
2018-09-22 21:14:34 Fekete öves, Őstag
Megjegyzem szerintem soha nem volt még ilyen jó a magyar-szlovák viszony mint napjainkban! Bár hasonlóra szerintem fel kell készülnünk idegenbe és itthon is (ez az utálat a magyarok iránt lassan fog kikopni, de ki fog), de nem gondolom, hogy a mostani incidens olyan sokszor meg fog ismétlődni. Gondolom egy rakás hülye kis srác bohóckodott. Abba viszont biztos vagyok, hogy gyerekek, nők innentől nem fognak idegenbe utazni bárhogy fogják garantálni a biztonságot.
47. bohumil-stejskal |Válasz erre: 24. Stevenstreet
2018-09-22 21:06:05 Fekete öves, Őstag
Hát ha a Zvolen így elhatárolódik akkor visszaszívtam részben a hsz-em.
46. bohumil-stejskal |Válasz erre: 19. dfcwolf
2018-09-22 21:02:26 Fekete öves, Őstag
Az a röhej tárgya, hogy ha valamilyen román, szlovák sporteseményen inzultus éri a "magyarságot" egyik nevezett klub sem határolódik el csak maszatol egy lájtosat a médiának oszt kalap! Ezzel szemben a magyar klubok hasonló esetben nem győznek mentegetőzni, fényesre nyalni az idegenek p.csáját, meg elítélni még a sajátjait is! HÁT B.SSZA MEG NA EZ A KIB.SZOTT RÖHEJ! Gyáva szarok vagyunk!
45. abori |Válasz erre: 21. dfcwolf
2018-09-22 20:51:49 Lila öves, Fanatikus tag
Világ életemben diósgyőr szurkoló voltam, vagyok és leszek! Bejártam nagyon sok stadiont Tirlandiától, Békéscsabán át Tatabánya, Sopronig. De engem soha nem utáltak ki még Kinizsi vagy MJJSE vagy DVTK Jegesmedvék meccsről. Hidd el, hogy a jégcsarnokban a tiltó táblán az áthúzott veres csillag , szvasztika és üveg piktogram mellett nem látom a Te fotódat is áthúzva. Nyugodtan kijöhetsz, hiszen diósgyőri szurkoló vagy. Nézve a közszerepléseidet én azt hittem, Te egy elfogadó ember vagy, de ezzel a megjegyzéseddel inkább árkokat ásol DVTK szurkolók között. Ne haragudj az erős megfogalmazásokért, de még mindig a tegnapi események hatása alatt vok, számomra teljesen elfogadhatatlan a tegnap történtek, még akkor is, ha ez Felvidéken történt volna(sztem soha) fordított előjellel. Ezek a gyáva, frusztrált, sehonnai állatok arra készültek, hogy a békés miskolci szurkolókat fogják elverni, mert tudták, hogy a DVTK szurkerek keményebbjei nem járnak hoki meccsre. A tótok gyávaságára annyira jellemző, hogy amikor a fagyistákat agyonverették Pozsonyban, a visszavágóra nem is mertek eljönni azüllőire. Egy szó mint száz, nem sértődösdit kell játszani, hanem most kell összezárni és a vélt vagy valós sérelmeket félretéve válaszolni a "kihívásra".
2018-09-22 20:51:16 Fekete öves, Őstag
ÓÓÓÓ én nem aggódom. Gondolom a Zvolen nem fog kiesni és ha mi sem esünk ki és jövőre is indulunk ebben a ligában jön még ide a zvolen!!! NEM nők és gyerekek fogják őket várni!
43. Karpfen |Válasz erre: 42. jaborcsik-andras
2018-09-22 20:20:19 Barna öves, Veterán
Az korrekt. Nem vagyok bennfentes, csak tippelgetek.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...