Banner

A HK Poprad ellen kezdenek a Jegesmedvék a Visegrádi Kupán

Szerző: amigeleken.hu | 2017-05-25 08:10:00


A jegkorongblog.hu-n olvasható hír szerint szlovák élcsapatok is indulnak a sorozatban, amely egyelőre V2-kupa néven fut és amelynek tegnap elkészült a sorsolása is. Az elnevezés a Visegrádi Négyekből származik, és az biztos, hogy a 2017/18-as szezonban Magyarország és Szlovákia 4-4 élcsapata vesz részt a sorozatban. Abszolút újdonság: jó esély van arra, hogy 2018-tól V3, vagy akár V4 legyen a kupa neve.

Szerdán kora délután tartotta első teljes csapatgyűlését a szlovák és a magyar szövetség által alapított, augusztusban induló nemzetközi sorozat. Egri Gergely, a Magyar Jégkorong Szövetség sportigazgatója, a sorozat egyik megálmodója és főszervezője a Jégkorongblognak elmondta, hazánkat a négy legjobb csapat, tehát az EBEL-induló Fehérvár AV19 mellett a MOL Liga-dobogósok – sorrendben a DVTK Jegesmedvék, a MAC Budapest és az UTE – képviselik a nemzetközi színtéren. „A szlovák csapatok között is nagy volt az érdeklődés. A bajnok besztercebányaiak a Bajnokok Ligája-részvétel miatt nem tudnak jönni, de a döntős HK Nitra és az egyik elődöntős, az MSHK Zilina indul. A másik elődöntős, az MHC Martin is szeretett volna csatlakozni, de ők visszaléptek a korábbi MOL Liga-győztes Érsekújvár javára, mivel utóbbiak mindenképpen szerettek volna játszani. A negyedik szlovák csapat a legutóbb negyeddöntős HK Poprad lesz.”

A meccsek a tervek szerint a Bajnokok Ligája játéknapjain lesznek, augusztus 22-én lehet tehát az első játéknap. Lesznek meccsek októberben és novemberben is, a döntőt januárban rendezik.

Egri Gergely hozzátette: „A pozsonyi rendezvényen ott lesz mind a nyolc csapat képviselője, és a két érintett szövetségen kívül a lengyel sportágvezetés is magas szinten képviselteti magát, abból a megfontolásból, hogy jövőre ők is csatlakozhassanak. A nemzetközi liga morvaországi csapatokkal is tárgyalt, ahonnan szintén komoly érdeklődés mutatkozik. A végső cél az, hogy mind a négy visegrádi ország részt vegyen a sorozatban. Jól halad a szervezés, reméljük, egy sikeres együttműködés alapjait tesszük le idén.”


Az alapszakaszban az egyik ország csapatai mérkőznek a másik ország mind a négy indulójával. Országon belüli mérkőzések a nemzetköziség jegyében nem lesznek. Érthetőbben: a két országot két csoportra osztják, de csoporton belül nem rendeznek meccseket az első szakaszban. Ez azt jelenti, hogy a Fehérvár AV19, a DVTK Jegesmedvék, a MAC Budapest és az UTE 4-4 mérkőzést játszik augusztus végén és szeptember elején a sorozatban. A magyar csapatok ellenfelei a HK Nitra, az MsHK Zilina, a HK Poprad és az Érsekújvár lesznek.

Minden csapat két mérkőzést játszik hazai pályán, kettőt idegenben. A 4 játéknap eredményeit összesítik, tehát a magyar és a szlovák csoportban is kialakul az alapszakasz végeredménye. Mindenki továbbjut, majd októbertől egyenes kieséses rendszerben folytatódnak a küzdelmek. A magyar csoport 1. helyezettje a szlovák csoport 4.-jével kerül össze, a 2. a 3.-kal és így tovább, tehát négy magyar–szlovák párosítás lesz. A párok oda-vissza mérkőznek, a CHL-ben is alkalmazott szabály szerint döntik el a továbbjutás kérdését. Az elődöntőben és a döntőben is két mérkőzésen, összesítésben kell jobbnak lenni a másiknál.


A Visegrádi Kupa sorsolása

Csoportmérkőzések

2017. augusztus 22.

HK Nitra–MAC Budapest
HC Nové Zámky–Fehérvár AV19
DVTK Jegesmedvék–HK Poprad
UTE–MsHK Zilina

2017. augusztus 25.

Fehérvár AV19–HK Nitra
DVTK Jegesmedvék–HC Nové Zámky
HK Poprad–UTE
MsHK Zilina–MAC Budapest

2017. augusztus 27.

HK Nitra–DVTK Jegesmedvék
HC Nové Zámky–UTE
MAC Budapest–HK Poprad
Fehérvár AV19–MsHK Zilina

2017. augusztus 29.

UTE–HK Nitra
MAC Budapest–HC Nové Zámky
HK Poprad–Fehérvár AV19
MsHK Zilina–DVTK Jegesmedvék

Negyeddöntők:
2017. október 4. és 11.

Elődöntők:
2017. november 14. és 29.

Döntő:
2018. január 10. és 17.


Tovább a jegkorongblog.hu-ra >>>>


forrás: jegkorongblog.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2017-05-25 14:52:01 Fekete öves, Veterán
Egy jo eloszezonnak tokeletes lesz a negy merkozes szlovak csapatok ellen.

...

Kozben a mol liga 10 csapatossa csokkenhet. A belgard es a galac tavozhat, a vienna caps viszont nagyon komoly szandekokkal erkezne. Persze csak farmcsapattal jonnenek.
A capset siman felvehetne a szovetseg, a holnapi prezijuk biztos meggyozo lesz..
A kello anyagi hatteruk biztosan meglesz.
Az olimpija ljubljana szinte biztos nem erkezik, pedig a talpra allasuk eleresehez sokat segithetne a ligank. Profibb szinten versenyezhetnenek, es anyagilag sem lenne olyan terhelo szamukra a.szezon.
5. totario
2017-05-25 14:14:20 Barna öves, Tag
Remek kezdeményezés, csak kicsit sajnálom, hogy a két legjobb szlovák csapat (Slovan a KHL, s Besztercebánya BL) hiányozni fog.
4. abori
2017-05-25 09:19:00 Lila öves, Fanatikus tag
Megvalósult! Nagy reményekkel tekintek a sorozat elé, mert 100% hogy a fejlődésüket fogja szolgálni és nem csak a miénket. Az egész magyar hoki profitálni fog belőle. Annak ellenére, hogy a tótok nem úgy szerepeltek a VB-n ahogy szerették volna. És ha még az említett országok is csatlakoznának nagyon komoly liga kerekedhet ki belőle. Szerintem a legfontosabb lenne egy komoly szponzor, pl. Skoda. Na és a nézőszám, hogy ne fulladjon érdektelenségbe. Itthon nem lehet probléma, hiszen jó lesz ilyen remek csapatokat látni élőben. Hajrá!
3. Szabó József* |Válasz erre: 2. Bobák Kornél
2017-05-25 08:38:35 Fekete öves, Veterán
Most egymás megismerése a lényeg, azaz a közös ligát kell marketing vonalon megerősíteni.
2017-05-25 08:37:02 Fekete öves, Veterán
Érdekes lebonyolítás. A magyar és a szlovák sorrend is úgy alakul ki a csoportjukon belül, hogy egymással nem is játszanak. Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből.
2017-05-25 08:32:52 Fekete öves, Veterán
Megelőzött valaki a cikkírással. :)

Ahogy meglebegtettem néhány hónapja a 4-4 csapatos verziót, megvalósul.
A Volán bejátszása is emeli a színvonalat.

Jobb lett volna a több meccses alapszakasz, ám kezdésnek jó lesz.
Lényeg, hogy induljon el, legyen sikeres kezdeményezés és akkor jövőre a csehekkel együtt nagyot dobbanthat a V4 liga, az EBEL versenytársa lehet azonnal!
Nagy mérföldkő ez, hiszen 6-8 éve még a szlovák másodvonal végét súrolták a MOL-ligás csapataink, most pedig már itt tartunk!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...