Banner

A DVTK és a MAC már az Extraliga kapujában vannak

Szerző: Jáborcsik András | 2018-05-04 13:28:00

Jók az esélyek a Miskolc és a MAC csatlakozására a szlovák Extraligához, számolt be a Sport című szlovákiai lap. A fontos kérdéseknek májusban el kell dőlniük - adta hírül a jegkorongblog.hu.


Amennyiben a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest képviselői megegyezésre tudnak jutni a szlovák jégkorongszövetség és a ligát irányító Pro Hokej szervezet képviselőivel, akkor szeptembertől 12 csapattal indul északi szomszédunk élvonalbeli bajnoksága. A liga határon túli terjeszkedéséről Richard Lintner, a liga vezetője már régóta beszél. Két éve magyar (a Miskolc) és lengyel csapatok érdeklődtek, és felmerült a cseh Vsetin csatlakozása is, de akkor a csapatok képviselői elutasították ezt.

A lengyelek azóta nem érdeklődnek, a DVTK Jegesmedvék viszont nagyon is. Nem kis részben a klub kezdeményezésére a két szövetség és a Pro Hokej megszervezte a Visegrád Kupát, amelyen a miskolciak a döntőig meneteltek, ott is csak szoros küzdelemben, hosszabbításban lőtt góllal maradtak alul a később Extraliga-bronzéremig jutó Nitrával szemben.


“Ki akarjuk használni a rendkívül előnyös földrajzi helyzetünket – mondta Lintner még a playoff indulása előtti tájékoztatón. – Itt vagyunk Európa legközepén. Megállapodásokat akarunk kötni, hogy a jövőben külföldi csapatok is játsszanak a bajnokságunkban. Nem tudom kizárni, hogy ez már a következő idényben is bekövetkezik” – mondta akkor, de neveket még nem említett.

A lap megszólaltatta Egri Istvánt, a DVTK Jegesmedvék elnökét, aki eldöntött kérdésnek minősítette a szlovákiai indulást. “Nem számolunk azzal, hogy piros lámpát kapnánk Szlovákiából – mondta Egri. – Kizártnak tartom, hogy nemet mondjanak. A DVTK terve az, hogy a következő idényben csapatot indítson Európa egyik topbajnokságában. Három éve dolgozunk ezen, és minden arra mutat, hogy eljutottunk erre a szintre. Megmutattuk a szlovák és magyar jégkorongnak és legfőképpen magunknak, hogy képesek vagyunk erre. Most azon dolgozunk, hogy a legjobb szlovákiai csapatokat fogadhassuk a csarnokunkban ősztől. Ez nemcsak a klubunk és Miskolc érdeke, hanem az egész magyar jégkorongé.”


Tovább a jegkorongblog.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. abori
2018-05-04 20:41:26 Lila öves, Fanatikus tag
Most úgy gondolom, hogy ez egy kibassso.tt nagy lehetőség!!! A felvidéki Extra liga=EBEL!!!
Várom az igazolásokat! Miskolcon 2500 néző az új lelátóval!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...