Banner

Szekszárd - Aluinvent DVTK 83-67

Szerző: objektív | 2017-02-03 20:25:00

Női Kosárlabda NB I. A-csoport 16. forduló

2017. február 4., szombat
18:00 KSC Szekszárd - Aluinvent DVTK


A meccset élőben is megtekintheted:


Két győztes mérkőzés után szombaton Szekszárdon lép pályára az Aluinvent DVTK a bajnokság 16. fordulójában. A találkozó előtt Maikel López és Tina Jovanović válaszolt az újságírók kérdéseire.



forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

80. vebgy* |Válasz erre: 79. grosser
2017-03-04 17:27:53 Fekete öves, Veterán
Legfeljebb a döntőre...:)))
79. grosser
2017-02-10 17:28:41 Piros öves, Veterán
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének csütörtöki elnökségi ülésén döntés született arról, hogy 2017-ben Pécs lesz a Magyar Kupa nyolcas döntőjének házigazdája.
A tornát 2017. március 29. és április 1. között rendezik a baranyai megyeszékhelyen a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban. Az MKOSZ tájékoztatása szerint a tavalyi sikeres miskolci rendezés után idén Pécs mellett még Sopron és Győr merült fel helyszínként.

Menjenek a picsába, én idén biztos, hogy nem fogok Pécsre utazni! Pedig két MK-FF-on is ott voltam eddig Pécsett, de most nem!
78. antiabs |Válasz erre: 76. grosser
2017-02-10 13:10:18 Piros öves, Őstag
Teljesen egyetértek.
Kíváncsi vagyok, hogy a Magyar Kupában mire megyünk majd ellenük.
77. antiabs
2017-02-10 13:06:13 Piros öves, Őstag
Csak éppen mi nem csak a wnba döntő 5.meccsén nem játszatjuk a 8-9-10. játékosunkat legalább 15-20 percet, hanem a BEAC kaliberű csapatok ellen/agyonnyert meccseken sem.
(Horti : ha kijelentjük, hogy anno Sopronban nem volt rajta fölösleg, akkor tavaly nálunk kb.10-zel volt pluszban.)
Nem állítottam, hogy az erőnléti edző a felelős a sérülésért és elkerülhető minden sérülés, csak leírtam, hogy mik azok a nyilatkozatok és tettek amik miatt nem vagyok biztos abban, hogy jó következtetéseket vontunk le a tavalyi szezonból.
76. grosser |Válasz erre: 74. antiabs
2017-02-10 13:03:17 Piros öves, Veterán
A tegnapi Kassa-Cegléd meccs után a ceglédi edző nyilatkozata! Valahogy így kellene hozzáállni minden egyes edzőnek is a dolgokhoz, még akkor is, ha tudják, hogy nem ők az esélyesek!

Cziczás László: – Nincs lefutva a párharc. Tizenöt pont még látóhatáron belül van, nekimegyünk ledolgozni Cegléden. A második félidőben átrohant rajtunk a Kassa, az Európa-kupa legjobb nyolc csapatához már tényleg szűkös a rotációnk, ez nem a magyar bajnoki mérkőzések színvonala. Ennek ellenére tisztességesen küzdöttünk az utolsó leheletünkig. Cegléden dől el a továbbjutás.
2017-02-10 12:31:50 Citromsárga öves, Tag
Antiabs szerintem is tök jó lenne ha minden egyes meccsen játszana a 12 benevezett játékos. De a tendencia nem ez. Pl. a WNBA döntő 5-dik meccsén a Lynx és a Sparks edzője is 8 játékost játszatott. 4-diken a LA 7-et a Minesota 8-at. Olyanok nem kerültek pályára mint pl Ana Dabovic vagy Janel McCarville.
Az hogy Brewer miért sérült le azt ezen az oldalon is meg lehetett nézni. Horti is 1 szekszárdi játékos közelében sérült meg de azt a jelenetet nem vágták meg külön vagy legalábbis én nem láttam. Rákerestem a gugliban Hortira az előző szezonokból de szerintem pont ekkora volt máshol is. Nem tudom mi a felelőssége az erőnléti edzőnek a sérülésekben de pl a Soproné egy külföldi ember aki a felnőtt válogatott erőnléti edzője is egyben és azt írják hogy tanít ebben a témában a TF-en szóval biztos ért hozzá. Ennek ellenére elszakadt Drameh térdszalagja idén tavaly meg Halvarson achillese. A kockázatot lehet csökkenteni de teljesen nem lehet megszüntetni mert test a test elleni játék van.
74. antiabs |Válasz erre: 71. fezo.ferenczi
2017-02-10 10:54:45 Piros öves, Őstag
Pluszos nálam is Lopez, csak kiderültek olyan hiányosságai, amiben a jelek szerint nem tud/akar fejlődni.

A mit játszunk kérdésem nem az eredményekre vonatkozott, hanem a felépített és összerakott csapatjátékunkra. Pl. egy csapatnak lehet az a taktikája, hogy gyors játékot játszik(, vagy lassabb, kontrollált játékot játszik - francia csapatok általában -), de ettől függetlenül lehet és kell is egy-egy szituációban vagy meccsen lassítani az ellenfél játékát és nem rohanni. / Pl. egy nagyon erős mondjuk Euroliga csapat ellen, akiknél a nagy rohanás óriási zakóhoz vezetne, a lassabb játék csak kisebbhez. /
Az igaz, hogy nagyon nehéz helyzet volt, mert két kulcsjátékos esett ki és ez döntően átrendezi a viszonyokat. Mivel ha a centerek a csapat húzóemberei, akkor természetesen rájuk kell építeni a csapat játékát. És csak néhány helyzetben kell ettől eltérni. És mondhatjuk akár azt is, hogy attól még a mezőnyemberek nem lesznek ügyesebbek, de ezzel az a bajom, hogy főleg nem lesznek azok, ha egész évben nem játszanak, mert akkor csak leépítjük őket, pl. Bálint Réka valóban ennyire gyenge lenne, h még kisebb magyar csapatok ellen se kaphatott 5-10 percnél többet?
Az is jó kérdés, amire nem tudom, hogy a klub kereste-e a választ, hogy a két kulcsjátékos miért sérült le.
1. túl voltak hajtva? 2. komoly túlsúly? 3. a csapból is az folyt, hogy szegények milyen fáradtak (miközben nem játszottak több tétmeccset, mint a Sopron és az EK és EL meccsek nem emlithetők egy lapon...)
És ha folyamatosan ezt nyomatják, akkor az visszahat a játékosokra és tényleg fáradtabbnak érzik majd magukat. A kimondott szónak ereje van.
És pl. ha még 2 héttel a sérülések után is csak azt szajkózza az edző, h így a 2 sérülés, úgy a 2 sérülés, akkor leginkább azt éri el vele,h a csapata önbizalma a béka hátsója alá zuhan.
Az is jó kérdés,h milyen az erőnléti edzőnk-nem kritika, kérdés-, értem, hogy tavaly szokatlan mennyiségű meccs volt, de gondolom megoldható a frissítés, persze ahhoz rotáció is kell, legalább a kis csapatok ellen.
Az pedig a sérülés előtt is hihetetlen volt számomra, h egy fiatal élsportoló hogyan, miért néz ki úgy, ahogyan Horti. Messze nem volt ekkora, amikor még Sopronban volt. Persze a saját felelőssége is, de azért a klubé is. És az is lehet, h eü-i gondja van szegénynek.

Hosszú lett, de csak azért, mert jó szakmai munkával lehetünk sikeresek, de nem tudom, hogy tanultunk-e ezekből, mert pl. azóta is azt kommunikálják, h ez micsoda balszerencse volt tavaly, szerintem pedig nincsenek véletlenek.
73. grosser
2017-02-09 20:47:35 Piros öves, Veterán
Néha azon filózom, hogy kellett-e egyáltalán ez a nagy összeolvadás?
72. grosser
2017-02-09 20:35:49 Piros öves, Veterán
Itt mindnyájatoknak igaza van, nem is akarok vitatkozni senkivel se pro, se kontra, de azt mindenki elfelejti, hogy idén nem csak a fő szakosztálynál, hanem a kosárnál is visszább vettek a költségvetésből, és ugye csak addig szabad nyújtózkodni, ameddig a takaró ér!
Egyszer megégett már a kosár szakosztály, amikor kicsit túl tolták a biciklit, de még egy fejreállást tuti, hogy nem élnénk túl, így is lehet nézni az idei szezonunkat!

Mellesleg a Cegléd kikapott a végén Kassán, majdnem 20 ponttal, elfáradtak a végére nagyon!
71. fezo.ferenczi |Válasz erre: 67. antiabs
2017-02-09 20:06:18 Citromsárga öves, Tag
Eszembe sincs úgy gondolni hogy ne hibázott volna ebben-abban. Viszont itt többen kizárólag az ő nyakába öntik a guanót. Szvsz bőven plusszos a Diósgyőri szerepe.
Válaszolva a kérdésedre mit játszott tavaly a csapat? Megnyert 1 Magyar Kupát meg csak 1-szer kapott ki az Európa Kupában. Hol állunk idén? Eddig 3 külföldi centerrel állt fel a társaság és Szécsi bedobót játszott. Jött 2 hátvéd ment 1 center és Szécsi került be palánk közelébe. Szvsz 1 ujjcsettinténtés nem elég összerakni egy működő csapatot.
Továbbá pl Hodges nem egyenértékű Adameccel és Likhtarovics Gorjanáccal ezért ugyanazt a teljesítményt nem várom a csapattól.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...