Banner

DVTK Jegesmedvék–HK Beograd 3-5

Szerző: Jáborcsik András | 2016-12-16 23:36:00

A HK Beograd 5-3-ra nyert új vezetőedzője irányításával, ezzel visszaelőzte a Csíkszeredát és feljött a MOL Liga tabellájának utolsó előtti helyére.

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): “A szezon legrosszabb mérkőzését játszottuk. Minden játékelemben gyengén teljesítettünk, de különösen fájó ez az emberelőnyök terén. Nagyon komoly leckét kaptunk ma, hogy tisztelni kell az ellenfelet, és mindig, mindent meg kell tenni a győzelemért. A HK Beogradot csak dicséret illeti, hiszen fantasztikus teljesítményt nyújtottak, és ők tényleg megfizették az árat a győzelemért, amit most megérdemeltek.”

Nemanja Jankovic (vezetőedző, HK Beograd): ”Igazi hősies mérkőzés volt ez számunkra. Rengeteg kiállítást kaptunk, a játékosok azonban hihetetlen energiákat mozgósítottak, és így ezek nagy részet ki tudtuk védekezni. A srácok régóta ismerik egymást, ma is igazi csapatként dolgoztak, és ez az erőfeszítés a szezon legnagyobb sikerét hozta el nekünk.”



Vékony kerettel érkezett Miskolcra a Belgrád, hiszen csak három sort és két kapust neveztek a meccsre, de a legnagyobb meglepetés a kispadon volt látható, ugyanis Christer Dreberg helyét az eddigi segédedző, Nemanja Jankovic vette át. Bátran kezdtek a vendégek, láthatóan nem tisztelték az elmúlt két szezon bajnokát, és bizony Adorjánnak kétszer is résen kellett lennie, hogy ne kapjon gólt. Az első emberelőny a Jegesmedvéké lett a 7. percben, majd az eredménytelen kísérletet szinte azonnal követte egy másik, amiből másfél percnyi kettős fór lett. A Macik azonban egyiket sem tudták kihasználni, elsősorban Rankovic bravúros védéseinek köszönhetően. A 13. percben újabb 66 másodpercig kettővel többen lehettek a jégen a hazaiak, mindhiába. Itt érdemes megjegyezni, hogy a vendéglátók kisebb megszakításokkal hét percig voltak folyamatosan emberelőnyben – ebből több, mint két percig kettősben – mégsem tudtak gólt lőni. Ezt követően a belgrádiak játszhattak előnyben, de kétszer is az üresen maradt kapu mellé lőttek. A 18. percben, hat másodperccel az előny letelte után megszerezték a vezetést a vendégek: egy kipattanót Árvay vágott a kapuba közelről (0-1).


Elolvasom a teljes tudósítást a jegkorongblog.hu-n >>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
10. vebgy*
2016-12-18 15:44:46 Fekete öves, Veterán
Létezik, hogy a nyálposvány klubvezetésünk "profizmusa" ütközik ki lassan minden látványszakosztályunknál ??
9. Bobák Kornél* |Válasz erre: 6. sverige
2016-12-18 14:59:31 Fekete öves, Veterán
A helyzet még rosszabb. Jellemzően még a korongot sem tudjuk megjáratni. Például az Újpest ellen többnyire ingajáratban voltunk, bevittük a korongot a támadó harmadba, az újpestiek kiütötték. Jöttünk vissza a korongért, hogy megint bevigyük, ők kiütötték. Általában ezzel telt el az első perc, fel sem tudtunk állni.
8. vebgy* |Válasz erre: 6. sverige
2016-12-18 14:56:40 Fekete öves, Veterán
Fúúúbakker...te aztán nem most kezdted a jéghokit nézni...! Én meg keresem élőben is sokszor a korongot..:D
7. sverige |Válasz erre: 5. korxi
2016-12-18 13:35:47 Barna öves, Tag
Na igen, a Belgrád tudott a kék vonalról is gólt ütni...
6. sverige |Válasz erre: 4. perecesi-diosgyor-szurkolo
2016-12-18 13:32:03 Barna öves, Tag
A másik cikk alatt írtam le erről a véleményem. Pl. te is kevesled az 51 lövést, pedig lövés és lövés között is óriási a különbség. Az 51 lövésből hány olyan volt, ami góllal kecsegtetett? Én nem sokra emlékszem...
Mert mit is játszunk mi emberelőnyben? Elhozzuk a bulit, körbeadjuk egyszer a korongot, majd a kék vonalról ráütjük. Nem kijátszott helyzet, még ha tiszta lövőhelyzetnek is tűnik, lévén a védők boxplay-ben mélyen védekeznek. A mai hokiban a kék vonalról már nagyon ritkán születik gól, maximum ha valakin megpattan, vagy valaki beleér. A lényeg az lenne, hogy a korong járatásával a védelmet fáraszd és ne adj lehetőséget a cserére. Előbb-utóbb az egyikük hibázni fog. Lehet, hogy csak 2-3 lövés megy így a kapura, kapu felé egy powerplay alatt, de ez sokkal effektívebb.
Igazából nem tudom, hogy az edző mit kér. A minél több lövést (mellesleg kétség kívül ez látványosabb), vagy a türelmes korongjáratást, csak ezt a játékosok nem tartják be.
Az 51 lövés azt jelenti, hogy majdnem percenként lőttünk kapura, egy átlag meccsen egy csapat kb. 2 percenként lő kapura, néha gyakrabban. (Bár lehet, hogy az 51 az összes lövés volt, nem kerestem utána a statisztikának.)
5. korxi |Válasz erre: 4. perecesi-diosgyor-szurkolo
2016-12-18 09:00:01 Piros öves, Veterán
Adorjánról ugyanezt gondolom én is. Ugyanolyan zsenális kapus mint volt, tehát nem arról van szó hogy rosszabb lett, vagy kiderült hogy mégsem olyan jó. De amikor ilyen sűrű meccsnaptárral tartósan a tőle telhető maximumot akarja hozni valaki, akkor ott már igencsak bejön a rutin kérdése, ő pedig még csak 21 éves. Pihentetni kell.

És ha ez önmagában nem lenne elég ok: a másik fiatal kapusunk, Kiss Bence tagja annak az U20-as válogatottnak, akik tegnap jutottak fel a divízió 1/B-ből az A csoportba.
2016-12-17 13:07:07 Fekete öves, Veterán
Iszonyatosan dühítő tud lenni egy ilyen vereség. Az, hogy az emberelőnyös játékunk továbbra is csapnivaló nem meglepő. Még ha mind a három találatunk +1 szituációban született. De azokból is kettő az utolsó másodpercekben vánszorgott be valahogy. A 26 percnyi szerb emberhátrányra én nagyon keveslem az 51 összesített kapura lövést. De így is istenné tettük a vendég kapust. Mert nem ő vált tegnap azzá, hanem mi tettük hozzá. Szitává kellett volna lőni a kapust legalább a +2 szituációkban, de igazából az is kegyetlenül döcögött. Meg is érdemelte a belgrád a győzelmet. Három kettős fórt (viszonylag sokáig) nem lehet elszúrni, hatalmas luxus; aminek meg is fizettük az árát.

És mégvalami: Adorjánra sztem ráférne egy kis pihenő, folyamat ő játszik, és az elmúlt meccseken hibázik is, amikből elkerülhető gólokat kapunk. Az acélok ellen is ha jól tudom kettőt bevédett, tegnap meg nagy pechje volt a 3:3 állás utáni gólnál. Pedig lélektani fölénybe akkor kerültünk igazán a belgrád felé. És még volt majdnem 5,5 perc a meccsből.
3. korxi
2016-12-17 12:00:38 Piros öves, Veterán
Igen, azzal vigasztalódhatunk esetleg hogy a jókor jött pofon hosszabb távon hasznos lehet. Még van idő hogy ez működni is tudjon, ellentétben mondjuk a tavalyi szezon végével, amikor a bajnoki győzelem és a kupadöntő közötti egy hetet végigbulizta-végigpiálta a csapat, aminek egy 1:4 -es zakó formájában meg is lett az eredménye.
2. abori
2016-12-17 07:34:04 Lila öves, Fanatikus tag
Ilyen nagy mellénnyel kijönni nem lehet, még az utolsó ellen sem! Az első 5! belgrádi kiállítás után azt mondtam, ezek el fognak fáradni a végéig. Nem így lett, a 3. góljuk után (a két mammut között becsorgó) pedig vérszemet kaptak. Látszott, hogy megérezték: az oroszlán megölhető! Sikerük megérdemelt, nálunk a mentális felkészítés hiánya okozott problémát, amiért most Bradley mestert okolom. Remélem jókor jött a pofon és a Fradin kiköszörüljük a csorbát.
2016-12-17 06:51:41 Fekete öves, Veterán
Még egy valamit: amikor egy gólos hátrányban vagyunk, levisszük a kapust, mert a hokiban ez a szokás, és olyan mindegy, hogy egy vagy két góllal kapunk ki, viszont lehet remény az egyenlítésre. Elvileg. Mert gyakorlatilag ez úgy néz ki, hogy elképzelésünk sincs, mit kellene játszani 6 az 5 elleni játékban, és emlékezetem szerint kivétel nélkül mi kaptunk üres kapus gólt. Igaz, most a buli után nem tudtuk birtokolni a korongot, de korábbi példák szerint össze-vissza lövöldözünk, nem vigyázunk a korongra, aztán el is veszítjük. Így nem lehet. Ez egy nagyon fájó vereség volt!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...