Banner

DVTK Jegesmedvék - HC07 WPC Koliba Detva

Szerző: Jáborcsik András | 2020-03-03 15:44:00

DVTK Jegesmedvék - HC07 WPC Koliba Detva

Tipsport Liga Középszakasz - alsóház - 5. forduló

Miskolc, Jégcsarnok, 2020.03.03. 19:00


A DVTK Jegesmedvék nem hibázhatnak az Extraliga-alsóház utolsó helyén álló Gyetva elleni hazai meccsükön, illetve az újbudai Extraliga-együttes sokat segíthetne a miskolcinak, hiszen ezúttal a Nyitrát fogadja - olvasható a jegkorongblog.hu beharangozóiban.

A rájátszásért folytatott csatában kedvező pozícióba navigálta magát a miskolci együttes. A közvetlen rivális HK Nitra idegenbeli kiütését követően a magyar csapat a 8. helyen áll, miközben 3 pont a hátránya a Nagymihály mögött, és ugyanannyi a fórja legyőzött ellenfele előtt. Ez nyilván semmi olyat nem jelent, hogy biztonságban érezhetnék magukat Glen Hanlon tanítványai, ám a lépéselőny megvan. Ami ugyanakkor azt is feltételezi, hogy a folytatásban egyetlen botlás sem engedhető meg a tabella alsó régióiban tartózkodókkal szemben. Ilyen csapat a HC 07 Detva is, amely vasárnap 5 vesztes összecsapás után tudott ismét nyerni, és ezt az Érsekújvár bánta. Igen ám, de a gyetvaiak a Jegesmedvék mumusaiként szerepeltek az alapszakaszban, az első három alkalommal nyertek, és csak negyedjére adták meg magukat hosszabbításban. Más kérdés, hogy egy 5-0-s miskolci diadal ennek ellenére szerepel a jegyzőkönyvekben, ám az Peter Sisovsky jogosulatlan szerepeltetésének volt köszönhető. Egy szó, mint száz, a maximálisnál is maximálisabb erőbedobásra lesz szükség az eddigi összes középszakaszmeccsüket megnyerő Galaniszéktól a Népkertben kedden este.

”Újabb nagy lépést tehetünk a céljaink elérése felé – idézi a klubhonlap Glen Hanlon vezetőedzőt. – A remek nyitrai győzelem akkor értékelődik fel igazán, ha a soron következő meccsünkön is be tudjuk gyűjteni a három pontot. Ahogy már korábban mondtam, a szezon ezen szakaszában minden meccs kiemelt fontosságú, hiszen a végelszámolásnál valószínű, hogy egy-két pont fog dönteni a csapatok sorrendje között. Jelenleg jó szériában vagyunk, de nem a múlttal kell foglalkoznunk, hanem azzal, hogy a hátralévő hat meccsünket megnyerjük. A Gyetva rendkivül kellemetlen és kiszámíthatatlan ellenfél, így maximális koncentrációra lesz szükségünk. Kemény munkával elértük, hogy a saját kezünkben van a sorsunk, így hazai pályán nem hibázhatunk.”


forrás: jegkorongblog.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

20. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 18. fenderbass
2020-03-04 18:45:28 Fekete öves, Veterán
Ezt a meccset az első harmadban nyerni kellett volna, annyira szitává lőttük a gyetvai kapust, aki 20 perc alatt produkált egy olyan védési %-ot (93.33333%), ami egy teljes mérkőzésre levetítve is megsüvegelendő.
15 lövést kísérletet küldtünk felé az első 20 percben, de csak egy pp1 gólra futotta. És ez meg is bosszulta magát erőteljesen a késöbbiekben.
Hiába nyertük a lőlapot is nagy fölénnyel, a gyetvai portás rá tudott tenni még egy lapáttal, és kiemelkedő majdnem 95%-ot produkált.
Hiányzott tegnap a gyilkos ösztön tőlünk. Hiába hajszoltuk őket a csarnokban, mi drukkerek még mindig nem tudunk gólokat ütni. Ebben voltunk kissé bambák.
Ami a legfájóbb, hogy a Nitra ellen szerzett 3 pont semmissé vált, mert nem tudtuk előnyünkre váltani, főleg az eredmények ismerete alapján.
(és pontazonosság esetén a gólarány is dönthet a sorrendről.)
19. korxi
2020-03-04 09:33:32 Piros öves, Veterán
faszompicsájába. ez az idegenbeli bravúrgyőzelem után otthon kikapás a habkönnyű ellnféltől, a mac fóbia, ezek annyira de annyira nemprofi amatőr dolgok.
2020-03-04 09:18:16 Fehér öves, Lelkes újonc
A nyitrai bravúr győzelem után jött a kijózanító vereség. Idén minden Gyetva meccset megnéztem élőben. A vezető góljaink után, nagyképűen lazára vettük a figurát " ez a meccs már megvan" jegyében. Azután jól megszívtuk. Így volt ez tegnap is. Ennyi túlbonyolított helyzetet - amikor még egy fölösleges csel, még egy fölösleges passz- nem volt az egész idényben. Rengeteg rossz, pontatlan passz. Való igaz, bejöhet egy-egy rosszabb meccs, de remélem pénteken jó formát mutatunk.
Még egy megjegyzés: én aztán nem vagyok mac hívő. De ne a mac-tól várjuk, hogy kikaparja helyettünk a forró gesztenyét. Tegnap rendesen helytállt. Nekünk kellett volna nyerni.
2020-03-04 06:37:13 Piros öves, Őstag
Remélem a fiúk ugyanolyan könnyedén hoznak még el egy idegenbeli bravúrt a kötelező győzelmek mellett, mint amilyen könnyen engedték ma nyerni ezt a lepkefing Gyetvát....Nem haragszom, mert az utolsó 4-5 meccsen mentek rendesen és jól játszottak, de a mai győzelemmel kicsit megnyugodhattunk volna, így viszont feszülhetúnk végig, a középszakasz végéig. A mások két meccs jól alakult, így ma egy ajándékot engedtünk ki a kezünkböl....
16. Geotic |Válasz erre: 15. diodio
2020-03-04 00:02:10 Piros öves, Őstag
Néhány meccse pont hogy nem vagyunk kevesen, teljes 4 sor, a fiatalok nélkül is, pont emiatt hozzuk az előző 4 meccset.
Most is jó helyzetben vagyunk, persze lehetnénk sokkal jobban is, ha ma nyerünk.
15. diodio
2020-03-03 21:28:19 Barna öves, Fanatikus tag
Itt lett volna az alkalom egy icipici előnyszerzésre,de sajna nem élt vele a csapat!
Kevesen vagyunk, nem tudom ezt Egri úr nem látja !!!
Tavaly is ez volt !!!
14. szolnoki
2020-03-03 21:23:01 Citromsárga öves, Tag
SAJNOS ELÖL VANNAK GONDJAIk)))))))))))
13. szolnoki
2020-03-03 21:21:50 Citromsárga öves, Tag
EKKORA ……….. EY BENNE VOLT EBBEN A MECSBE SAJNA ÉBRESZTÖ FIUK!!!!!!!!!!
12. korxi
2020-03-03 21:21:34 Piros öves, Veterán
kikapott a michalovce és a nyitra is, nagyot léphettünk volna a playoff felé, vezettünk kétszer is, de sikerült elbaszni.
11. korxi
2020-03-03 20:50:32 Piros öves, Veterán
ez a powerplayunk sem tartott sokáig!:)

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...