Banner

DVTK Jegesmedvék - Ferencváros

Szerző: Jáborcsik András | 2018-01-17 18:51:00

DVTK Jegesmedvék - Ferencváros

Magyar Kupa elődöntő jégkorong mérkőzés

Miskolc, 2018.01.17. 18:30


A Magyar Kupa elődöntőjében a papírforma a DVTK Jegesmedvék mellett szól, de sokan emlékeznek még Miskolcon a tavalyi liga negyeddöntőre.

Toronymagas esélyese a Magyar Kupa elődöntőjének a DVTK Jegesmedvék, akiknek a Ferencváros jutott ellenfélül hazai jégen. Szinte minden a piros-fehér mezesek mellett szól, a játékoskeret mélysége, a szezon eddigi eredményei, az egyéni teljesítmények, az utóbbi mérkőzéseken mutatott forma. Ugyanakkor élénken emlékeznek még sokan a miskolciak közül arra, hogy nem egészen egy éve a MOL Liga negyeddöntőjében a Ferencváros többször is közel állt a bombameglepetéshez, a miskolciak elütéséhez a továbbjutástól, pedig akkor is hasonlóak voltak az esélyek.



“Nagyon nehéz este előtt állunk – nyilatkozta a jegkorongblog.hu-nak Greg Lindqvist, a Ferencváros vezetőedzője. – A DVTK idei szezonja önmagáért beszél. Rendkívül erős csapatok ellen játszottak sorozatban és nyertek. Nagyon jó csapatuk van, négy egyformán veszélyes sorral, remek kapusokkal, nagyszerű, és nagyon hatékony védőjátékkal. Komoly feladat akárcsak egyetlen gólt is lőni nekik. Legutóbb Miskolcon csak két góllal, 3-1-re kaptunk ki, és azon a mérkőzésen sok biztató momentumot láttam a csapatban. Ha egy többmeccses széria döntene a továbbjutó sorsáról, nem lenne kétséges, hogy a miskolciakat nevezném egyértelmű esélyesnek. De most egyetlen meccsen kell eldönteni, ki megy tovább. Természetesen továbbra is a Jegesmedvék az elődöntő esélyesei, ráadásul hazai jégen játszanak, de egy meccsen bármi lehetséges, bárki legyőzhet bárkit. Igyekszünk megragadni ezt az esélyt, annál is inkább, mert hosszú idő után végre szinte mindenki a rendelkezésünkre áll, majdnem teljes a keret. Szeretnénk meglepetést okozni, és továbbjutni a kupadöntőbe.”


Tovább a jegkorongblog.hu-ra a teljes beharangozóra >>>>


forrás: jegkorongblog.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

23. korxi |Válasz erre: 19. laca
2018-01-18 10:39:10 Piros öves, Veterán
Egyértelműen igen. Van az a tényező is, hogy a legerősebb szlovák klubcsapat, a Slovan Bratislava nem is a szlovák bajnokságban játszik, hanem a KHL-ben.
A szlovákok egyébként pont emiatt is évek óta igyekeztek hol burkoltan, hol nyíltan ligaegyesítést kezdeményezni a csehekkel, akik viszont erre következetesen nemet mondtak. Ezt mostanra tudomásul vették a szlovákok is, és ez is benne van hogy hajlandóak nyitni másfelé, lásd Visegrád Kupa és ami esetleg kinőhet belőle.
22. Szabó József* |Válasz erre: 19. laca
2018-01-18 10:38:25 Fekete öves, Veterán
Minimum egy nagyságrenddel erősebb.
21. korxi |Válasz erre: 18. Bobák Kornél
2018-01-18 10:25:24 Piros öves, Veterán
Erre most nem fog sor kerülni. Azt hiszem, annak idején ez volt az oka annak hogy Jason Morgannal nem hosszabítottak szerződést.
Erre csak abból következtetek, hogy ifjabb Egrivel volt egy interjú ahol szóbakerült a dolog. Azt mondta hogy ők, mármint a klubvezetés is furcsán és aggódva nézték hogy egy hét van a kupadöntőig, és a játékosok még napokkal a bajnoki döntő után is isznak meg kollektíven buliznak. Azt mondta hogy nem szóltak közbe, mert tartottak tőle hogy ezzel többet ártanának mint használnának (a dillemmát amúgy megértem, mert Jason Morgan vitán felül jó edző és ez az edző hatáskörébe való beleszólás lett volna) de azt is elmondta hogy utólagosan nézve már másként döntöttek volna.
Szóval szerintem ez is benne volt abban hogy Morgannal nem volt hosszabbítás, de ezt csak én gondolom a fentiek alapján, azt sem tudom hogy ő akart volna-e maradni vagy mindenképpen menni akart a lengyelekhez. Én is kíváncsi lennék hogy mi itt a tényszerű valóság.

De ami a jelen helyzetet illeti, a fentiek miatt biztos vagyok benne hogy most nem lesz ilyen.
20. Bobák Kornél* |Válasz erre: 19. laca
2018-01-18 10:22:58 Fekete öves, Veterán
Nagy általánosságban erősebb. De attól még voltak világbajnokok a szlovákok is. A légiósok miatt, meg a cseh, szlovák játékosok külföldi szerepvállalása miatt nem feltétlenül a válogatottak közötti különbség a mérvadó a ligák erejére nézve.
19. laca
2018-01-18 09:40:06 Lila öves, Fanatikus tag
Aki jobban ért hozzá, attól kérdezném: a cseh liga még a szlováktól is erősebb? Néztem a szlovák vb keretet és a nagy részük a cseh bajnokságban játszik és 2 KHL-es van. A Nyitra pl csak két játékost ad a keretbe. Köszi
2018-01-18 08:23:13 Fekete öves, Veterán
Nem vagyok biztos benne, hogy az Újpest jobb, illetve könnyebb ellenfél lesz, mint a MAC lett volna. Főleg az ellenük elért eddigi eredmények alapján. Egy pozitívum azért feltétlenül van, mert így Nyitra előtt már nem kell utazni még Pestre sem. Csak aztán... Ha megnyerjük a Kupát, nehogy túlünnepeljük, mint két éve a bajnokságot, közvetlenül utána meg a Kupa-döntőben simán kikaptunk itthon a Fehérvártól.
17. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 15. korxi
2018-01-17 23:12:54 Fekete öves, Veterán
Pardon. De jó lenne meghódítani. Egy mai UTE szombaton rágós falat lenne. Ahogy mínusz kettőről visszajöttek, és aztán lendületből gyorsan bekotorták a hosszban a gólt. Megérezték a vér szagát, és kíméletlenül ki is végezték a MACot.
16. vebgy* |Válasz erre: 15. korxi
2018-01-17 23:09:27 Fekete öves, Veterán
De jó lenne ezt futballban is leírni...hol kupáért megyünk, hol a bajnoki címért, de leginkább mindkettőért.
15. korxi |Válasz erre: 12. perecesi-diosgyor-szurkolo
2018-01-17 22:51:52 Piros öves, Veterán
Izé...most megvédeni nem tudjuk a kupát, legfeljebb (újra) megszerezni.
Egyébként kupagyőztesek már jó régen voltunk, igaz hogy az a legnagyobb volt: amikor még Miskolci Jegesmedveként Székesfehérváron vertük az ebeles Fehérvárt.
14. korxi |Válasz erre: 11. laca
2018-01-17 22:49:32 Piros öves, Veterán
Ja igen, ezt nem tudtam. A tüskecsarnokot hallottam mint döntőhelyszínt, mostmár tudom hogy nyilván azért mert mindenki mac-miskolc döntőt várt, és ebből azt hittem hogy a Tüskében lesz a döntő és kész.

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...