Banner

DVTK Jegesmedvék - Fehérvári Titánok 4-0

Szerző: amigeleken.hu | 2018-02-22 13:48:00

DVTK Jegesmedvék - Fehérvári Titánok

Erste Liga jégkorong mérkőzés a legjobb 4 közé jutásért

Miskolc, 2018.02.22 18:30


Nem egysoros csapattal utaznak a Titánok Miskolcra - ezzel a címmel kezdődik a jegkorongblog.hu beharangozója.

A Fehérvári Titánok elleni párharc egyértelmű esélyesei a Jegesmedvék, de a fehérváriak nem feltett kezekkel mennek a csatába.


Tizenkét nappal ezelőtt hazai jégen kapott ki 5-2-re a DVTK Jegesmedvék a MAC-tól, ez pedig a középszakasz első helyébe került a miskolciaknak. Ez természetesen legfeljebb a döntőben jelenthet hátrányt nekik amennyiben eljutnak oda, addig végig pályaelőnnyel vágnak neki a párharcoknak. A döntőbe kerülés természetesen még odébb van, Miskolcon először a soron következő feladatra koncentrálnak. Ez pedig a Fehérvári Titánok elleni első mérkőzés megnyerése. Miközben a Dunaújváros–Csíkszereda és az UTE–Brassó párharcokról kezdettől fogva lehetett sejteni, hogy nem lesz egyszerű feladat egyik csapatnak sem, a MAC és a Jegesmedvék negyeddöntője más megítélés alá esik, óriási meglepetésnek tartaná mindenki, ha nem a pályaelőnnyel induló csapatok jutnának tovább. Éppen ez ennek a feladatnak a nehézsége, és erről kik mesélhetnének többet, mint éppen azok a miskolciak, akik egy éve a Ferencváros ellen hétmeccses óriási csatát vívtak a legjobb négybe kerülésért. Pedig a helyzet akkor is nagyon hasonlított a mostanihoz, egy az alapszakaszból kiemelkedő csapat várta a legjobb 8-ba kerülést a végén, nehezen kivívó ellenfelet. Az esélyesség terhét nem könnyű elviselni, talán ez ennek a negyeddöntőnek is a legfőbb nehézsége, hiszen papíron a két csapat között meglehetősen nagy a különbség.


A Miskolc erre az évre borzasztó erős csapatot épített. A pár éve már a szlovák Extraligába vágyódó egyesület hathatós segítségével létrejött a Visegrád Kupa, amelyen a miskolciakat kikosarazó szlovák elitliga tagjai ellen játszottak a magyar klubok. A Jegesmedvék nem titkolt célja volt az, hogy bebizonyítsák ebben a sorozatban, hogy szakmailag is felkészültek arra, hogy akár Szlovákiában is megállják a helyüket, így a keret játékerejét is erre méretezték, válogatottak egész sora szerepel a csapatban. A bizonyítás sikerült, ezt a Visegrád Kupa eredményei és a szlovákiai közönség és a szakma reakciói is egyöntetűen jelzik. Ennek a csapatépítési filozófiának a mellékterméke pedig az lett, hogy a piros-fehérek a mezőnyből messze kiemelkedve nyerték meg az alapszakaszt és a Magyar Kupát, miközben helytálltak a Kontinentális Kupában is. A januári döntő-dömpinget követően viszont egy kicsit leült a csapat, nem voltak annyira élesek a játékosok, és ez a középszakaszban két vereséget eredményezett, így a MAC megelőzte őket. Nagy gond természetesen nincs, a keret bombaerős, a Jegesmedvék továbbra is a döntő fő várományosai.


Elolvasom a teljes beharangozót a jegkorongblog.hu-n >>>>


forrás: jegkorongblog.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

18. korxi
2018-02-23 19:21:49 Piros öves, Veterán
Egy rohadt nagyott adott vállal a fejére is, pont lendületből. Jogos az eltiltás.
17. Bobák Kornél* |Válasz erre: 16. perecesi-diosgyor-szurkolo
2018-02-23 18:33:01 Fekete öves, Veterán
Testtel ütközött, Berta keze lent volt, csak szerencsétlenül esett a fehérvári, éppen a fejére úgy, hogy közben a fejvédője is leesett.
Láttátok a német-kanadai meccset? A harmadik harmadban a német támadó testtel ütközött a kanadai harmadban a védővel, a kanadai nagyot esett. Nem mutatták, hogy megsérült, vérzett volna, de feltételezem, mert a játék későbbi megszakításakor az Eurosporton láttam, ahogy mennek arra a munkások lapáttal, kék műanyag vödörrel. Hogy mit csináltak, nem tudom, mert a holtidőkben az Eurosporton Slow Motions-t játszanak be, meg egyéb hülyeségeket, talán azok látták, akik az M4-en nézték a meccset. Ami a lényeg, még kiállítást sem ítéltek a játékvezetők. Ezért mondtam, hogy nem azonos a hazai és nemzetközi gyakorlat.
16. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 15. abori
2018-02-23 16:44:47 Fekete öves, Veterán
A merteke kisse tulzo. Nem akarta mindenaron letarolni, szerencsetlenul jott ki.
15. abori |Válasz erre: 14. perecesi-diosgyor-szurkolo
2018-02-23 16:32:36 Lila öves, Fanatikus tag
Az ismétlést megnézve sajnos megadható.
2018-02-23 16:02:30 Fekete öves, Veterán
Berta Akos 3 merkozesre eltiltva.

Buzi MJSZ! Ebben a parharcban sopres eseten mar nem lephet jegre.
13. Karpfen
2018-02-22 20:50:27 Barna öves, Veterán
Jó meccs volt. Jobb így, hogy éles meccset játszottunk, nem adta magát könnyen a Titánok. A védelem és a kapus stabil volt. Belenéztem a MAC meccsbe is, első harmad már 4:0, nagy védelmi hibák, nekik nehezebb lesz felpörögni a komoly meccsekre.
2018-02-22 20:39:23 Fekete öves, Veterán
Furcsa volt nekem ez a játékvezetői felfogás azok után, amit az olimpián láttam. Semmiségekért is kiállítottak, főleg a mieinktől.
11. Bobák Kornél* |Válasz erre: 10. perecesi-diosgyor-szurkolo
2018-02-22 20:38:20 Fekete öves, Veterán
Rusk már megfenyegette. :)
2018-02-22 20:24:48 Fekete öves, Veterán
Vehmanen nagyon arcoskodik. Allna bele Pavukba vagy Magoba. Szettepnek a finnt.
Ne Toth Adaval kemenykedjen
2018-02-22 20:23:21 Fekete öves, Veterán
Láday milyen nagy legény volt Colin Joe-val! Pedig ősszel Rusk igen leápolta...

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...