Banner

DVTK Jegesmedvék - Csíkszereda 6-5

Szerző: amigeleken.hu | 2018-03-09 20:52:00

DVTK Jegesmedvék - Csíkszereda

Erste Liga elődöntő 1. mérkőzés

Miskolc Jégcsarnok, 2018.03.09. 18:30

TV: M4Sport


A Csíkszereda nem feltartott kézzel megy a DVTK Jegesmedvék elleni elődöntőbe - olvashatjuk a jegkorongblog.hu-n a mai Erste Liga elődöntő első mérkőzsének beharangozójában.

Öt éve, 2013-ban játszott utoljára a rájátszásban a Csíkszereda, amely úgy tűnik, emlékezetessé szeretné tenni a visszatérését. Az első lépést ebbe az irányba már meg is tette a kék-fehér klub, hiszen az alsóházból érkezve kisöpörte a Dunaújvárost az elődöntőbe jutásért folytatott csatából. A pénteken kezdődő elődöntőben azonban egészen biztosan sokkal nehezebb feladat vár majd rájuk, ugyanis a háromszoros címvédő, az alapszakaszt utcahosszal nyerő és egész idényben rendkívül meggyőzően szereplő DVTK Jegesmedvék vár majd rájuk. Nem mellesleg a Jegesmedvék is söpréssel érkeztek az elődöntőbe. A Fehérvári Titánok ellen jutottak tovább nagyon egyértelműen, 24 gólt ütve és csak 5-öt kapva. Bár azt alighanem a miskolciak is elmondhatják magukról, hogy az elődöntőben sokkal nehezebb feladatuk lesz.


A Jegesmedvék az év eddigi akadályait egy apróbb megingástól eltekintve magabiztosan vették. Óriási fölénnyel nyerték az alapszakaszt, elsősorban annak köszönhetően, hogy a legjobb négyen kívül végzett csapatokkal szemben mindössze egyetlen pontot veszítettek. Közben mellesleg begyűjtöttek egy Magyar Kupa-aranyérmet, egy Visegrád Kupa-ezüstöt, két győzelmet a Kontinentális Kupa harmadik körében. Brutálisan erős keretet épített fel a klub a nyáron, az első három sorban remek légiósok és válogatott, vagy ahhoz közeli játékosok szerepelnek csak, így a korábban Debrecenben az első két sorban játszó Berta Ákosnak csak a negyedik sorban jutott hely.


A két edző a következőket nyilatkozta a párharcról:

“Maga a tény, hogy a Csíkszereda jutott az elődöntőbe nem okozott meglepetést, de hogy a DAB egyetlen találkozót sem nyert meg, az már inkább meglepetésként ért – nyilatkozta a dvtk.eu-nak Mikael Tisell, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője. – Tudjuk, hogy a csíkszeredaiaknak milyen jó csapatuk van, jól ismerjük őket a bajnokság korábbi szakaszából. Hiába rendelkeznek több légióssal, közülük csak hatan játszhatnak, ezért azt gondolom, hasonlóan állnak majd fel ellenünk, mint korábban.”

“Volt időnk készülni, annak ellenére, hogy még két román bajnoki elődöntő meccset letudtunk a közelmúltban -mondta el a Csíkszereda előzetesében Hozó Levente, a Sportklub másodedzője. – A csapat egyben van, jó hangulatban várjuk az elődöntőt és azzal a feltett szándékkal utazunk, hogy meccset-meccseket nyerjünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy a DVTK egy nagyon jó csapat és csak akkor lehetünk sikeresek ellenük, ha fegyelmezetten, hiba mentesen játszunk ellenük. Ha nem ezt tesszük akkor a Miskolc van annyira jó csapat, hogy könyörtelenül kihasználja a megingásainkat. Ugyanazt a vonalon szeretnénk maradni, mint amit a Dunaújváros ellen mutattunk a negyeddöntőben.”


Tovább a jegkorongblog.hu-ra a teljes beharangozóra >>>>>


Ne feledjétek, hogy szombaton, a mérkőzés előtt a Népkerti Országzászlónál a két szurkolótábor közösen emlékezik meg a Székely Szabadság Napjáról. A szervezők mindekit szeretettel várnak!


A csíkszeredai gárda statisztikai mutatóit bemutató, "Ők viszik a hátukon a csíkszeredai Sportklubot" című írásunkat ide kattintva olvashatjátok el >>>>>




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

20. Karpfen |Válasz erre: 19. Bobák Kornél
2018-03-10 11:15:45 Barna öves, Veterán
Csak a kosárnak van hely a helyszínen. A többi eredményét követem telefonon.
2018-03-10 08:59:57 Fekete öves, Veterán
Ma sűrű nap lesz! 14:00-tól az U.18-as kosaras csajok elődöntőt játszanak, 18:30-tól hoki a laptopon, 19:30-tól foci a tévében, és akkor már 18:45-től a kosárnak nem is marad hely. No meg 17:00-től síugrás, ami nem DVTK, de nekem fontos. :)
2018-03-10 06:33:02 Piros öves, Őstag
A pengés gól arra volt jó, hogy behúzzák az elsőt, ugyanakkor legyen egy kurva nagy figyelmeztető, mert a Csíknak több köze volt a győzelemhez a középső és utolsó harmad alapján . Sőt, rég láttam a Nepkertben olyan csapatot, aki így be tudott minket szorítani bizonyos periódusokban. Talán Nyitra elleni utolsó harmadra emlékeztetett... Ez a Csík nagyon egyben van, persze az is igaz, hogy az első két soruk fáradni fog, mert qrva sokat voltak fent.
17. korxi
2018-03-09 23:41:53 Piros öves, Veterán
Az V. alpont a lényeg:

96. SZABÁLY — KORCSOLYÁVAL SZERZETT GÓL

I.
Érvénytelen a gól, ha a korongot a támadó mezőnyjátékos felismerhető rúgó mozdulattal juttatta a kapuba.
II.
A felismerhető rúgó mozdulat a korcsolya elmozdítása a jég mentén vagy ingaszerű mozgásba hozása azzal a szándékkal, hogy ennek révén a korong a kapuba jusson
III.
Ha egy támadó mezőnyjátékos belerúg a korongba, és azt ő vagy egy csapattársa a kapuba lövi miután a kapus védett, akkor a gól érvényes.
IV.
Ha egy támadó mezőnyjátékos belerúg a korongba, és az a kapuba kerül, megpattanva a kapuson vagy annak sportfelszerelésén vagy bármely csapat játékosán, a gól érvénytelen.
V.
Ha egy támadó mezőnyjátékos a korcsolyáját bármely módon azzal a szándékkal elfordítja, hogy a korong azon megpattanjon, és a korong ezen megpattanás nyomán a kapuba kerül, úgy a gólt meg kell adni, ha nem történt felismerhető rúgó mozdulat.
VI.
Ha egy támadó mezőnyjátékos megpróbálja a korongot a botjára rúgni, de nem veszi birtokba a botjával a korongot, mielőtt az a kapuba kerülne, a gól érvénytelen, mert felismerhető rúgó mozdulattal juttatta a korongot a
kapuba.
VII.
Ha a támadó mezőnyjátékost az ellenfele támadja, és miközben megpróbálja az egyensúlyát megtartani, felismerhető rúgó mozdulattal a kapuba rúgja a korongot, a gól érvénytelen. A felismerhető rúgó mozdulat
megtörténte a mérvadó, nem pedig az ellenféllel folytatott küzdelem.
VIII.
Ha a támadó mezőnyjátékos a korongot a botján tartva a botját azért rúgja meg, hogy a korongot a kapuba továbbítsa, a gól érvénytelen.
2018-03-09 23:05:25 Fekete öves, Veterán
Akkor ez olyan tipikus igy is, ugy is megitelheto dolog. Szerencsere jobban jottunk ki belole.
A csik emiatt nyujthat be ovast? Nagyon hatareset volt azert. Bar az ute utan ok sem indulnanak sok esellyel az ovasnal.
A lilak egy brassoi meccset ovtak, de az mjsz kaszalta a dolgot.
15. tarhinho
2018-03-09 22:49:12 Barna öves, Tag
Szabályos gól.

Az a baj, hogy a rúgás a köznyelvben az egyenlő a lábbal irányítással. Hokiban viszont nem. (A rúgásnak definíciója van. Elemelkedik a rúgó láb a jégről, térd alatt előrelendül.) A rúgó mozdulat számít, ha van rúgó mozdulat, nem gól.
De irányítani azonban lehet a korongot, ha a penge a jégen marad. Lehet szándékosan "szögben" tartani a korit, hogy bepattanjon róla. Lehet szándékosan úgy irányítani a fékezést, kanyarodást, hogy bemenjen. Sőt simán be is lehet fordítani a korit. Szabályos gól.
14. bt |Válasz erre: 10. perecesi-diosgyor-szurkolo
2018-03-09 22:22:36 Narancs öves, Tag
Részben egyetértek.... bár az utolsó gólunkra azt mondom, hogy ez a tipikus határeset! Nem volt tiszta rúgó mozdulat, de azért az sem, hogy csak simán bepattant véletlenül a korcsolyájáról. Ha mi kaptunk volna ilyet, mi is nyígnánk, hogy "ejnye"... ki honnan nézi.
5-1-ről rémálom volt, hogy 5-5 lett. Szerintem is ez a söprés hátránya, hogy ugyan több időd van regenerálódásra, de onnan beesni egy kemény meccsbe... bizonyos szempontból nehéz. Holnap sok mindenre választ kapunk: tudunk-e felpörögni 60 percre, és valóban: a védekezést tudjuk-e stabilizálni. Szereda komoly csapat, nehéz lesz az egész sorozat. Sajnos számítok rá, hogy Erdélyben kikapunk minimum egyszer.... nem biztos, hogy ez baj, mert élesben tart minket.
MAC tutira behúzza a Brassó meccseket, efelől sajnos kétségem sincsen.
No, izgalmas lesz, az biztos!
13. Bobák Kornél* |Válasz erre: 12. korxi
2018-03-09 21:35:59 Fekete öves, Veterán
Nagyon én sem tiltakozok, de a fékező mozdulat jobb lábbal egy kicsit hosszúra sikerült. Szerintem sem rúgás volt, de - főleg az ellenfél szemszögéből - valóban vitatható.
Az viszont nem jó előjel, ahogy visszaestünk a meccs második felében.
12. korxi |Válasz erre: 10. perecesi-diosgyor-szurkolo
2018-03-09 21:31:18 Piros öves, Veterán
Szerintem egyértelműen szabályos gól volt. Nálam rúgó mozdulat az, amikor valaki felemeli a lábát és lendíti. Rantanen nem vitásan fékezett, fékeznie is kellett mert ott volt előtte a kapus és a korcsolyája egy pillanatra sem emelkedett el a jégről.
11. Karpfen
2018-03-09 21:28:00 Barna öves, Veterán
Talán jobb is így, hogy éles lett a meccs, mert jobban fel kell pörögni. Szükségünk is van rá. Én is úgy látom, hogy kár, hogy ilyen góllal dőlt el. Még ránk süthetik, mint a MAC-ra, hogy segítenek a bírók. Sajnos a MAC-nak sincs egyszerű dolga. Ha továbbmegy, megerősödve fog kikerülni a párharcból. Nem egyszerű legyőzni őket, nagyon erősek, ahogy visszajöttek a 2. meccsen.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...