Banner

DVTK - ZTE 1-0

Szerző: objektív | 2019-09-14 10:42:00

OTP Bank Liga 6. forduló

Diósgyőri VTK - Zalaegerszegi TE 1-0 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 2961 néző. Játékvezető: Iványi Zoltán (Albert István, Horváth Róbert; Takács János, Lovas László)
DVTK: Danilović - Polgár, Brković, Karan, Tamás M. - Iszlai, Márkvárt - Prosser, Rui Pedro, Korbély - Hasani. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
ZTE: Demjén - Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás K. - Kocsis G., Bedi - Stieber, Mitrović, Barczi - Radó. Vezetőedző: dr. Dobos Barnabás.

Csere: Mitrović helyett Bobál G. a 46., Stieber helyett Bobál D. a 67. Barczi helyett Hudák M. a 69., Rui Pedro helyett Szabó B. a 75., Prosser helyett Shestakov a 79., Korbély helyett Bacsa a 82. percben.
Sárga lap: Iszlai a 13., Bobál D. a 90+2. percben.
Piros lap: Devecseri a 66., Kocsis a 89. percben.
Gólszerző: Brković (1-0) a 38. percben.



Edzői értékelések

Feczkó Tamás: - Tökéletes célfutballt játszottunk, ez a győzelem a szívnek, az akaratnak és a szenvedélynek köszönhető. Játékban még van hová továbbfejlődnünk.
Nyugodtabb lettem volna, ha 1-0 után lezárjuk a mérkőzést, de büszke vagyok a játékosokra, hogy csúsztak-másztak, kifutották magukat. Többször kerültünk a védelem mögé, többször alakítottunk ki gólszerzési lehetőséget. 1-0 után több helyzetünk is adódott, gondolok többek között a 46. percben kialakított legnagyobb ziccerünkre, rögtön a szünet után. Az ilyen helyzetekből gólt kell szerezni. Rengeteg olyan lövésünk volt, amikor 16 méterről nem találtuk el a kaput.
A mai napon a legfontosabb, hogy miután rengeteget gyakoroltuk, hogy hátul hogyan kell nullára lehozni egy mérkőzést, meg is valósítottuk azt.
Ebből a győzelemből táplálkozhat minden játékos, mert visszaszerezte a csapat az önbizalmát.
Örülök, hogy a szurkolókat bele tudtuk hergelni a mérkőzésbe, mert utána ők hergeltek bele minket a győzelembe. Ezek a győzelmek csak együtt sikerülhetnek, mert ne feledjük, az a legfontosabb, hogy minél többször szerezzünk három pontot.
Az új játékosok közül Rui Pedro és Iszlai Bence sem játszott tétmérkőzést a tavasz vége óta, nincsenek olyan állapotban, mint a többiek, de szívüket-lelkület kitették a pályára, úgy kellett lehúzni őket.
Jól játszó és szervezett ellenfelet győztünk le. Örülök, hogy ennyiszer hoztuk kellemetlen helyzetbe az ellenfél védekező játékosait, ami miatt sokat kellett szabálytalankodniuk.
A játékosok mindent alárendeltek a sikernek, csapatként nyertünk, nem játékban domináltunk, hanem akarattal döntöttük el a mérkőzést.
A szurkolók azért jönnek ki, hogy győzelmet ünnepeljenek és minél több gólt lássanak, viszont még nem vagyunk olyan helyzetben, hogy gólokkal nyerjünk. Jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy nyertünk, erre utaltam az elején a célfutballal. Ha majd fejlődünk játékban, akkor joggal várják el tőlünk a többgólos győzelmet is
Köszönjük a szurkolóknak, hogy az utolsó másodpercig mellettünk álltak!



Dobos Barnabás: - Nem vagyok elégedett, hiszen nem szereztünk pontot, pedig rászolgáltunk volna
A mezőnyben hiába játszottunk jól, a helyzetkihasználásunk továbbra sem jó, a befejezéseket is pontosítani kell. A kontrák elleni védekezésben olyan hibákat követtünk el, aminek következtében kipontozódott két játékos. A diósgyőri vezetést követően szerettünk volna egyenlíteni, feltoltuk a védekezésünket, azonban ezen a szinten meg kell oldani a védekezést, közelebb kell állni az ellenfélhez, és akkor nincs vita. Mindenképpen több volt számunkra ebben a mérkőzésben.



A többek által várt változás megtörtént, a DVTK vezetőedzői székében Fernandot Feczkó Tamás váltotta a Ferencváros elleni vereséget követően. Az edző mellett 3 új igazolás is érkezett a csapathoz, de az ő játékukra egyelőre nem lehet számítani 90 percen keresztül. Változás történt a szakmai igazgatói poszton is, Tajtit Benczés Miklós váltotta. Hogy a pozíció tartós lesz-e számára és nem csak szükségmegoldás volt a klub részéről, egyelőre nem tudjuk, mindenesetre Miklós munkáját - ha marad a pozícióban - később lehet majd értékelni. Elsősorban a csapat és annak játéka az, amiben változást várunk, de legfőképpen az eredményesség tekintetében kellene előrelépnünk, hiszen nem engedhetünk meg magunknak a többiekkel szemben fél-, vagy egyharmadnyi szezon előnyt.

A bojkott tart, a szervezett csoportok ma sem vesznek rész a találkozón. Mi senkinek a döntését nem szeretnénk befolyásolni, mindenki szíve szerint cselekszik, meglátogatja-e a stadiont ma délután, vagy távolmaradásával tesz jelzést, ad "hangot" az nemtetszésének elmúlt időszak eredménytelensége és "politikája" kapcsán. Az amigeleken.hu a szurkolói csoportokat támogatja, így se beharangozó, se visszaszámláló nincs, csak mérkőzés előtti szokásos cikk kerül ki.



forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

198. gazember* |Válasz erre: 196. sadab1
2019-09-17 22:17:19 Fekete öves, Veterán
Nekem is.
197. vebgy* |Válasz erre: 167. 2017.
2019-09-17 22:06:19 Fekete öves, Veterán
Optimista vagy egy kicsit, de legyen így ! A Debrecen elleni IDEGENBELI meccstől azért ne várj semmi jót...:D
196. sadab1* |Válasz erre: 194. mzsmnb
2019-09-17 10:28:08 Fekete öves, Veterán
Nekem még ez a "célfutball" is jobban tetszett, mint Ferna tiki-takája!!! Mert ha ez az antifutball, akkor amaz mi volt????????
2019-09-16 11:06:21 Fekete öves, Veterán
Józsi már beírta az igazolási rovatba, ide viszont beírom én.
Egy bosnyák és egy spanyol hátvéddel tárgyalunk az Észak szerint. E kettő közül kerülhet ki az aki idejön végül.
194. mzsmnb
2019-09-16 08:39:38 Fehér öves, Lelkes újonc
A célfutball leánykori neve az antifutball. Csak szólok ...
2019-09-15 21:49:28 Fekete öves, Veterán
A mai tarcsi meccsen már Zsolnai is visszajátszott. Oda egy edző kell aki sikerre viheti a csapatát.
192. gbacsi* |Válasz erre: 191. zorba
2019-09-15 21:03:20 Fekete öves, Veterán
Óbuda
191. zorba* |Válasz erre: 190. gbacsi
2019-09-15 20:58:56 Fekete öves, Veterán
Hol fagyiztatok?
190. gbacsi*
2019-09-15 20:12:10 Fekete öves, Veterán
Kis off: ma délután volt alkalmam fagyizni családi programként, s teljesen véletlenül olyan asztalhoz ültünk, ami melletti asztalnál LT ült a kislányával. Rajtunk kívül nem sokan ismerték fel a helyen, ahogy figyeltem, de végig - jó értelemben vett - hétköznapi apukaként viselkedett.
189. sadab1* |Válasz erre: 182. MertAkiDiósgyőőőri
2019-09-15 20:00:50 Fekete öves, Veterán
És a "hozzáértő" szakmai bizottságnak! Azonnal eltávolítani végre!

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...