Banner

DVTK - Újpest

Szerző: objektív | 2019-08-10 13:08:00

OTP Bank Liga 2. forduló

Diósgyőri VTK - Újpest FC 1-2 (1-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 6518 néző. Játékvezető: Farkas Ádám (Ring György, Szalai Balázs; Solymosi Péter; Takács János).
DVTK: Danilović - Ternován P., Brković, Karan, Polgár - Márkvárt, Adukor - Shestakov, Tajti M., Juhar - Prosser. Vezetőedző: Fernando Fernández.
ÚFC: Pajović - Pauljević, Litauszki, Ristevski, Balázs B. - Onovo, Sanković - Zsótér, Rácz B., Simon K. - Nwobodo. Vezetőedző: Nebojša Vignjević.

Csere: Juhar helyett Hasani az 52., Ternován P. helyett Bacsa az 58., Rácz B. helyett K. Mészáros a 70., Karan helyett Szabó B. a 77., Zsótér helyett Kovács L. a 82., Simon K. helyett Bjarnason a 90. percben.
Sárga lap: Karan a 40., Litauszki az 57., Sanković a 62., Kovács L. a 88. percben.
Gólszerző: Zsótér (0-1) a 14., Tajti M. (1-1) a 38., Nwobodo (1-2) a 48. percben.


A meccs góljai:




Fernando Fernández:

Az eredmény nagyon rossz, de büszke lehetek a játékosokra, mert mindent megtettek ma a pályán. Döntetlen szagú mérkőzést játszottunk, a különbséget az jelentette, hogy ők több gólt lőttek (a második félidőben például két lövésből egyet, azt viszont el kell ismerni, gyönyörű volt), mi pedig nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket. Az utolsó tíz percben a mélységi játék sokkal élesebb is lehetett volna. Szabó jól szállt be a mérkőzésbe, beállása után megvolt a helyzetünk az egyenlítéshez, sajnos kimaradt.
Ahogy előre tudtuk, az Újpest nagyon masszív és szervezett csapat, de mi is azok vagyunk, ezért nagyon szoros mérkőzést láttunk. Az első gól egy beadás utáni kipattanóból született, és sokat számított, mert amikor az Újpest vezetést szerez, akkor nehéz fordítani ellenük. Több szempontból is egészen másként alakult volna a találkozó, ha egyszer nálunk az előny, mert akkor több terület nyílt volna előttünk a fellépő szélső védők mögött.
A mérkőzés ritmusa kiváló volt, ebből is látszik, sokat fejlődik a magyar bajnokság, és ez a mérkőzés is jó példa erre. Az eredmény miatt szomorú vagyok, de jó mérkőzést játszottunk.



Nebojša Vignjević:

Köszönöm a meleg fogadtatást a DVTK vezetőedzőjének és a klubnak! Mindig jól érzem magam Miskolcon, szeretem a DVTK szurkolói által teremtett hangulatot, különösem akkor, ha nyerünk, de ez nagyon nehéz.
A játékosok ma jól koncentráltak, nem tudta kizökkenteni őket ez a hangulat sem, és jókor szereztük a vezető gólt. Az első félidőben uraltuk a játékot, majd a DVTK egyenlített. A második gólunkat követően a DVTK agresszívebbé vált, magasabbra tolta a védelmi vonalát, és a második félidő közepétől pedig érezni lehetett meleget hatását is a játékon.
A sok sérülés miatt kockáztatni kellett a csapat összeállításakor (például Koszta sérülése miatt Mészáros és Nwobodo közül kellett választanom legelöl), és szerencsénk is volt a döntésnél.
Összességében jobbak voltunk ezzel a góllal. A folytatásban sok sikert kívánok a DVTK vezetőedzőjének és a csapatnak.


Második fordulóját játssza esti villanyfényben a DVTK hazai csapata. A Honvéd elleni jó rajtot akkor tudja csak igazán kamatoztatni a csapat a folytatásban, ha ma is ponttal, pontokkal gyarapszik. Legyünk minél többen, szurkoljunk a srácoknak, mert nagy valószínűséggel még nagyobb szükség lesz a buzdításra, mint az első fordulóban.


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

375. zaphod
2019-08-16 10:32:53 Fekete öves, Őstag
A csatárokkal kapcsolatban, érdemes megnézni, hogyan is játszott a Liverpool a szuperkupa döntőn: az első félidőben Firmino nem volt a pályán, a pool támadásépítése pedig eléggé döcögött, de a védekezésük is. Majd a következő félidőben, amikor beállt, mindkét területen jelentősen feljavultak.
Miért? Mert Firmino egy olyan csatár, aki szinte mindig mélységben tartózkodik, az ellenfél védősora és a középpálya
között.
- támadásban nagyon mélyen visszalép, így vagy megbontja ezzel az ellenfél védősorát, mert valaki követi, vagy pedig szabadon veheti át a labdát, mert nem. Az első esetben helyet csinál a két szélről induló támadónak, a második esetben pedig a középpályán lesz a csapatnak létszámfölénye.
- védekezésben ő a védelem legelső embere: tőle indul a letámadás, illetve ő az, aki az ellenfél mélységi irányítóját támadja, ezáltal ő akadályozza az ellenfél labdakihozatalát, akkor is, ha éppen nem maximális fordulaton megy a letámadás.
Nekünk ilyen csatár kellene, nem "góllövő", és nem egy csak a védők vonalában mozgó előretolt csatár, vagy lesipuskás.
374. jocek |Válasz erre: 371. elzett
2019-08-14 20:07:36 Kék öves, Tag
Aki ironikus, nem biztos, hogy szarkasztikus, de ettől még lehet cinikus.
Bocsi de én, inkább éreztem felém irányuló cinizmust a hozzászólásodból ,mint iróniát !
Ha rosszul éreztem és te is úgy látod a dolgokat mint én akkor ELNÉZÉSEDET kérem !
2019-08-14 16:36:23 Fekete öves, Veterán
Szerk: Sokszor belépek az amigora és pl. ez a cikk is el van tűnve, hiába lapozok, nem találom. Legközelebbi meccs ami bejön a Honvéd elleni. De pl. az átigazolási rovat is sokszor eltűnik vagy én nem is tudom. Olyan mintha nem sorban jönne és eltűnik.
372. sadab1* |Válasz erre: 370. dudik-attila
2019-08-14 13:49:24 Fekete öves, Veterán
A kultúrált a fontos, mert azért annyira a többség fullosan nem szakértő, ettől még lehet negatív hozzászólásuk, mint ahogyan a szerkesztőknek is. Náluk is meg-megjelenik azért vehemens trágárság olykor, de nekem ezzel sincs bajom!
371. elzett |Válasz erre: 367. jocek
2019-08-14 13:02:30 Piros öves, Őstag
https://hu.wikipedia.org/wiki/Irónia
te meg ezt.
370. dudik-attila |Válasz erre: 369. sadab1
2019-08-14 11:52:05 Piros öves, Őstag
Ez pontosan így van, ahogy írod. Így kellene lenni. És a kulcs szó az írásodban a "kulturáltan". És ez az, ami sokaknak nem megy. És nekik az a természetes....
Nagyon jó példa erre a "kulturált szakmázgatásra"- ra Mr. D írásai.
De ez reménytelen....
369. sadab1* |Válasz erre: 359. gazember
2019-08-14 10:52:36 Fekete öves, Veterán
Egyetértek!
Bele kellene gondolni itt embereknek, h a szurkolóknak megannyi vállfaja létezik! Én teljesen megértem azt, h vki családdal néz meg egy meccset! Tetszik a gyereknek és az asszonynak /főleg ha értenek is a focihoz!/ a hangulat /még akkor is ha van trágárság/, nézik, h van némi futkározás a pályán és szép a stadion, akármi. Semmi gond ezzel, ha a férj is /ha szakmázik, ha nem/ beáll melléjük és tapsikál. Ők is benne vannak a magas nézőszámban, érthető és elfogadott.
Nos ezeket a szurkolókat az itt fikázónak és károgónak szólított egyének, soha nem is basztatják!!! Viszont a másik oldalról jön a gúnyolódás, a meg nem értés és a lebaszás, h hogyan merünk ilyet írni, miért nem szurkolunk inkább!? /épp talán az előbb írt rétegtől/.
Nos engedtessék már meg azoknak a szurkolóknak, akik pl. egyedül v haverokkal járnak ki meccsekre és talán szakmaiul is próbálják figyelni az eseményeket, ráadásul ha vmi nem tetszik /pláne évek óta/, akkor kultúráltan meg is írják negatív és lehet építő jellegű véleményüket!!! Nem kell Minket lehurrogni ezért, mert Mi nem tapsikálunk /nem kell magatokra venni/ a szarnak évek óta, he nem látunk fejlődést és nem mondjuk arra, ha vki egy egyenest tud rúgni a labdába ebben a szép stadionban, h "húúú de király ez a srác, mekkora foci ez"! Na nem!!!
Ezt kéretik megérteni!
DVTK szurkerek vagyunk és ha vmi tényleg szakmai és fejlődést mutat, akkor azt is leírjuk! Lásd Szivics féle foci v akár Bódog kezdetében!
368. MertAkiDiósgyőőőri* |Válasz erre: 364. tomi87
2019-08-13 14:49:35 Fekete öves, Veterán
Ez csak Tajtiékon múlik... ha megkeresnék szívesen jönne, ennyi.
367. jocek |Válasz erre: 125. elzett
2019-08-13 14:29:43 Kék öves, Tag
Olvasd ezt végig ! MR.D VÁLASZOL !
Erre gondoltam ! Tőle már csak jobban elfogadod a kritikát?!
366. gbacsi* |Válasz erre: 361. MertAkiDiósgyőőőri
2019-08-13 11:56:50 Fekete öves, Veterán
Hát, igen, végülis Fernando mindenkiről elismerően nyilatkozik..

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...