Banner

DVTK - Nyíregyháza

Szerző: amigeleken.hu | 2017-03-24 12:02:00

Ma 13 órakor a Nyíregyháza ellen lép pályára edzőmérkőzésen a DVTK. Új vezetőedzőnk, Bódog Tamás számára ez lesz az első alkalom, hogy élesben, mérkőzés közben figyelheti meg játékosait.


Felkészülési mérkőzés

Diósgyőri VTK - Nyíregyháza Spartacus 2-4 (1-1)

Miskolc, DVTK Edzőközpont, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Nagy Róbert (Dr. Varga Zsolt, Berényi Ákos).
DVTK a 61. percig: Antal (Rados, 30.) - Eperjesi, Lipták (Nemes, 27.), Karan, Tamás - Nono, Mevongou, Ugrai, Fülöp (Vela, 40.) - Novothny, Szarka. Vezetőedző: Bódog Tamás.
DVTK a 61. perc után: Bukrán - Nagy T., Mahalek, Nemes, Lőrincz - Vela, Kitl, Szalóczy, Ternován - Szabó I B., Boros.
NYSFC 1. félidő: Hermány - Szokol, Rubus, Dvorschák, Törtei - Tamási, Kónya, Sinanovic, Dragóner F. - Harsányi, Rudolf. Vezetőedző: Véber György.
NYSFC 2. félidő: Hermény - Ötvös, Rubus (Pálinkás, 63.), Dvorschák, Farkas M. - Holdkampf - Szécsi, Tisza, Rezes, Vámos - Takács T.


Sárga lap: Farkas M. a 80. percben.
Gólszerző: Novothny (1-0) a 3., Harsányi (1-1) a 10., Novothny (2-1) az 51., Dvorschák (2-2) a 65., Szécsi (2-3) a 72., Rezes (2-4) a 84. percben.



forrás, fotó: dvtk.eu


Edzői értékelés

Bódog Tamás: - Valamiben bízni kell, úgyhogy abban bízok, hogy a fiúk fáradtak voltak. A mérkőzés pozitívumaként azt mondhatom, hogy eljöttek azok a hibák, amiket eddig nem láttam. A hibákat ki lehet, és ki is kell javítani. Akad mit elemeznünk, és van még teendő bőven. Az utolsó harminc percben, amikor a fiatalok játszottak, már nem játszottunk annyira masszívan, és eltűnt az az összhang, amit az elején láttam a csapatban. A Nyíregyháza megérdemelten nyerte meg ezt a mérkőzést, köszönöm, hogy elfogadták a meghívásunkat, és sok sikert kívánok nekik a bajnokságban!


Véber György: - Nem terveztük ezt az edzőmérkőzést, de utólag örülök, hogy így alakult. Ha nem is teljesen ugyanúgy, de mi is hasonlóan nehéz helyzetben vagyunk, mint a DVTK. Szereztünk négy gólt, örülök annak, hogy meg tudtuk mutatni, a legutóbbi két bajnokink csak kisiklás volt, és sokkal több van ebben a csapatban. Sok sikert kívánok a Diósgyőrnek!

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

55. mr-d |Válasz erre: 54. gabeszba
2017-03-25 12:03:48 Fekete öves, Őstag
Valószínű, hogy a fradi, Újpest ellen inkább visszább állunk, nem leszünk ennyire nyitottak, hiszen ők törekednek a labdatartásra és akkor más a támadásépítés részünkről is. Másrészt egy teljesen visszazáró ellenfél ellen ez lehetőséget biztosít a létszámfölényre középen, az ősz végén is működött néhány meccsen a szélső nélküli játék, tudtunk nyomást gyakorolni az ellenfélre, azok voltak a legjobb meccseink. Labdavesztés nem fér bele, pont ezért veszélyes pl a hagyományos szélsők által sokszor erőltetett egy-egy elleni játék, ahhoz azért célszerű pl. egy full-back. Keveset láttunk még ahhoz, hogy megítéljük, különböző rendszerek ellen mennyire lesz ez hatásos illetve, hogy mi készülünk-e mással is. Természetesen vannak hiányosságok a keretet illetően, ezt tudjuk. Legalább két poszton mi vagyunk az MB1 leggyengébbje, ez óriási hátrány. Úgy általában elmondható, hogy az oldalvonal mellett egyre ritkábban tartanak a csapatok két játékost. 3 bv-s rendszerben eleve ritkán van klasszikus szélső, de hagyományosabb rendszerekben is sokszor tükör szélsők vannak, akik a halfe space felé játszanak inkább. Ezek ellen simán jó lehet, amit tegnap láttunk, egy gyorsabb kivitelben. Viszont pont a fradi erőlteti a hagyományos szélső játékot a magyar mezőnyben, érdekes lesz a kupameccs ebből a szempontból, milyen választ adunk erre.
54. gabeszba |Válasz erre: 50. mr-d
2017-03-25 10:30:01 Piros öves, Őstag
Akkor jól láttam,hogy valami nem megszokott játék stílust játszottunk.
Nekem kicsit úgy tűnt,hogy sokszor egymást is zavarták középen és nem láttam,hogy hatékonyabbak lettek volna a támadásaink ettől a felállástól. Helyzetünk akcióból nem volt sok. A másik ami ebben a felállásban veszélyes lehet,hogy a két szélső hátvéd,mivel segíti a támadásokat elől van és labda vesztésnél simán a széleken le fognak kontrázni minket,mert üres lesz a terület előttük. Lipták-Karan kettősnek nehéz dolga lesz hátul. Egy Varga-Djuricin szélső kettőssel elég életveszélyesek lesznek a fradi kontrái, ha ilyen szellősek lesznek a széleink és a mi szélsőink elől kolbászolnak.
Eddig is a széleken voltunk sebezhetőek.
53. tarhinho |Válasz erre: 50. mr-d
2017-03-24 23:08:35 Barna öves, Tag
Köszönöm! Több ilyen hozzászólás kellene.
52. bloodmage
2017-03-24 20:11:44 Barna öves, Fanatikus tag
A beárazást megtették maguk a fiúk! MB 2 középcsapat!
51. usep |Válasz erre: 49. zaphod
2017-03-24 19:48:54 Barna öves, Fanatikus tag
Igen én is ezt néztem. Mondjuk nincs az a Bódog aki három szar kapusból megoldja a kapuskérdést......hacsak be nem teszi egyszerre őket a kapuba....és attól tartok, hogy nem csak ez a poszt lesz "betölthetetlen" normális játékossal...
50. mr-d |Válasz erre: 39. gabeszba
2017-03-24 19:47:20 Fekete öves, Őstag
Ha jól láttam, egy eddig nálunk nem alkalmazott formációban játszott a csapat támadásban. Klasszikus szélső nélkül, a szélt a két szélső hátvédnek kellene bejátszania, hasonlóan a három belső védős rendszerhez. A két belső védő előtt a vkp veszi fel a labdákat, de nem húzódik vissza a védővonalba. Mevongou ezt jól megoldotta. Védőmunkáját nem lehet megítélni, mert a nyíregy a letámadás ellen elsősorban a széleket próbálta megjátszani. A középre tolódó három támadó középpályás poszthoz kötöttség nélkül játszott, amit ha kellő sebességgel tudnak játszani, nehéz lekövetni az ellenfélnek. Sajnos ez olyan koncentrációt igényel, amit nem fognak 90 percig bírni. Korszerű a szemlélet, kérdés mennyire sikerül ezt a teljesen új felfogást elsajátítani, amikor nem egy előre meghatározott posztot kell játszani, hanem egymáshoz és a játékhelyzethez képest kell felvenni a pozíciót, aminek eredményeképpen akár bal, akár jobb oldalon is feltűnhet ugyanazon középpályás. A második csapat nem értette a játék lényegét, előjöttek a fizikai különbségek is.
49. zaphod
2017-03-24 19:34:36 Fekete öves, Őstag
Meglepődnék ha Bukrán a közeljövőben kezdene bármelyik meccsen. a második kapott gólnál elég rendesen alászaladt, a másik kettőt meg viszonylag éles szögből kapta.
48. cz |Válasz erre: 44. gabeszba
2017-03-24 19:05:11 Lila öves, Tag
2:57-nél is valami érdekeset mormol!:)
47. usep |Válasz erre: 44. gabeszba
2017-03-24 18:41:38 Barna öves, Fanatikus tag
Azt mondja: "Se közönség, se egyéb olyan külső körülmény, amely megnehezítette volna a feladat megfelelő szintű ellátását. A következő hasonló helyzetben, kérlek - az általam egyébiránt teljes mértékben elismert képességeidhez mérten - szíveskedj jobban (itt egy kicsit zajos a felvétel, még zajszűrés után is) koncentráli"
2017-03-24 18:38:41 Fekete öves, Veterán
De kár, hogy Daushvili nem játszik, maradhatott volna itthon :D
Amúgy miért nem léphetett pályára, tudni erről valamit?

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...