Banner

DVTK - MTK 1-1

Szerző: objektív | 2020-08-28 17:37:00

OTP Bank Liga 3. forduló

Diósgyőri VTK - MTK Budapest 1-1 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 4353 néző. Játékvezető: Berke Balázs (Szalai Balázs, Horváth Róbert; Takács János, Szilágyi Sándor).

DVTK: Antal - Shestakov, Polgár, Hegedűs J., Memolla - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Molnár G., Grozav - Dražić. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

MTK: Mijatović - Balázs B., Baki, Nagy Zs., Herrera - Katona M., Cseke, Mezei Sz. - Gera D., Ramos, Schön. Vezetőedző: MIchael Boris.

Csere: Memolla helyett Vági a 36., Márkvárt helyett Szűcs K. a 39., Balázs B. helyett Palincsár a 65., Molnár G. helyett Rui Pedro a 68., Herrera helyett Bíró B. a 71., Gera D. helyett Prosser a 82., Nagy Zs. a 90+2. percben.

Sárga lap: Herrera a 25., Iszlai az 58., Szűcs K. a 65., Schön a 68., Bíró B. a 86. percben.

Gólszerző: Molnár G. (1-0) a 29., Schön (1-1) az 55. percben.


Kulcspillanatok

29. perc: Memolla emelte be a védők mögé a labdát, a jól induló Molnár Gábor előbb lekezelte, majd balról, félollóval hét méterről a kapu hosszú felső sarkába lőtt, 1-0


55. perc: Gera passzolt a leshatárról induló Schön Szabolcsnak, aki balról kilőtte a kapu hosszú oldalát, 1-1


Edzői értékelések

Feczkó Tamás: - A döntetlen reális, mi is nyerhettünk volna, és az MTK is nyerhetett volna.
Arra nem készültünk fel, hogy kettőt kell cserélni az első félidőben. Két kulcsjátékosunkat elveszítettük, még nem tudni, mennyi időre. Emiatt a második félidőben sem frissíteni, sem taktikai okokból változtatni nem tudtunk.
Amit leterveztünk az ült, a mérkőzés legnagyobb helyzetét, amikor egyedül vezettük a kapusra a labdát mi hagytuk ki még 0-0-nál. Ha 2-0-ra el tudunk húzni, egészen másként alakul a meccs. A második játékrészben kényszerű megoldásokat is alkalmaztunk, ami meglátszott a játék képén. Kiemelem a saját nevelésű Szűcs Kornél játékát, aki nem a saját posztján is jó teljesítményt nyújtott.
Nem labdabirtoklással, hanem góllal lehet mérkőzést nyerni, az első félidőben egy védésre emlékszem Antal Botondtól. A másodikban viszont több helyzetet is kidolgoztak, mert nem tudtunk friss embereket azok helyére küldeni, akiknek nem volt betervezve a 90 perces játék. A második félidőben jól játszott az ellenfelünk, ám ekkor ahogy a vendégek, úgy mi is megnyerhettük volna a mérkőzést. A lefújás előtti 16-oson belüli esetről nem szeretnék beszélni, azt mindenki látta.



Michael Boris: - Örülök a pontszerzésnek! A közönsége által támogatott DVTK ellen idegenben mindig nehéz játszani. Felkészültünk a mérkőzésre, a DVTK jól alkalmazza a hosszú indítások fegyverét. Két nagy helyzettel ők nyitották a mérkőzést, és egy indítást követően meg is szerezték a vezetést. Ezt követően még nehezebb lett a dolgunk, mert Polgár és Hegedűs stabilan állt a védelem közepén.
Nem csak az számít, hogy ki birtokolja többet a labdát, az is fontos, ki mennyi helyzetet alakít ki. A DVTK-nak a gól előtt is volt egy nagy helyzete, ha a helyzetek számát nézzük, akkor az egyenlő lehet, esetlen kicsivel több a DVTK javára.
Félidőben azt kértem, helyezzük nagyobb nyomás alá az ellenfelet, alakítsunk ki több helyzetet, és egyenlítettünk is. Akár a győzelmet jelentő gólt is megszerezhette volna Herrera, ám nem sikerült értékesíteni a helyzetet, így egy ponttal utazunk haza, amivel nem vagyunk elégedetlenek.




Az OTP Bank Liga 3. fordulójában hazai pályán játszik a DVTK péntek este nyolc órától az MTK ellen (tv: M4 Sport, m4sport.hu). A találkozóról élő, szöveges közvetítést adunk a DVTK hivatalos csatornáin.

Mi a Mezőkövesd és az MTK játékstílusa között a különbség? Kérdezte az edzőt a dvtk.eu.

- Ha már úgy hozta a sorsolás, hogy az első négy ellenfelünk egymás ellen kezdett, a helyszínen néztem meg az MTK - FTC és az MTK - Honvéd találkozót is - árulta el Feczkó Tamás. - A Mezőkövesdtől azt láttuk, hogy a labdabirtoklásra alapozzák a játékukat, addig az MTK a magas presszingre, a védekezésből támadásba való gyors átmenetre épít. A bajnoki címvédővel és az előző évi kupagyőztessel kezdték az idényt, mégis jól elkapták a rajtot, listavezetőként érkeznek Diósgyőrbe. Papíron újoncok az élvonalban, de a játékuk alapján ezt nem lehet róluk elmondani.

A bajnoki rajt előtt Feczkó Tamás elmondta, több akciógólt szeretne, mert hiába szerez sok gólt pontrúgások után a csapat, nem lesz ez mindig így. A Mezőkövesd ellen 11-esből és egy gyors támadás végén talált be a DVTK az ellenfél kapujába.

- Kiváló játékosok érkeztek a támadó szekcióba, és az így kialakult versenyhelyzet a korábban Diósgyőrben játszókat is jobb teljesítményre sarkallja. Az egész csapatra igaz, hogy mindenkinek folyamatosan teljesíteni kell, ha meg akarja tartani a helyét a kezdő 11-ben. A játékstílusunkból adódóan többször is az ellenfél védelme mögé kerültünk, örülök, hogy két ilyen támadást követően nyertük meg a Mezőkövesd elleni mérkőzést. Az MTK ellen is ez vezethet sikerre, azonban a múltkorinál jobb helyzetkihasználást várok. Emellett minél több párharcot kell megnyerni a siker érdekében.

A bajnoki rajthoz képest bővült a választási lehetőség, Augusto Max már egy bő hete együtt edz új társaival.

- Az argentin középpályás más erényekkel rendelkezik, mint a keret régebbi tagjai, nagyon agresszív, a labdát jól támadja, és jól is passzol. Sokat fog hozzátenni a csapat eredményességéhez - bizakodott a szakvezető.

Viszont lesz egy hiányzó is, Mirko Ivanovski két sárga lapos figyelmeztetést követően kapott piros lapot, ezért automatikusan egy soron következő élvonalbeli mérkőzésre szóló eltiltással büntették, amelyet az MTK ellen tölt le.

- Bárki látogat Diósgyőrbe, hazai pályán csak a győzelem lehet a célunk. Bízom benne, hogy ismét olyan fantasztikus hangulat lesz a stadionban, mint legutóbb, mert az pontokat hozhat a javunkra - zárta a DVTK vezetőedzője.

- dvtk.eu





És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

2020-09-01 19:43:22 Fekete öves, Veterán
https://boon.hu/sport/helyi-sport/felroppent-annak-hire-hogy-kuttor-tavozik-4518077/

A legjobb megoldás lehetne az angyalföldiek számára. Sálas Feri, Mészöly... no comment.
324. achilleus68 |Válasz erre: 321. tomi87
2020-09-01 18:10:53 Piros öves, Őstag
Sérülten?
323. toki* |Válasz erre: 264. kisbe
2020-09-01 09:47:19 Fekete öves, Veterán
Teljes mértékben igazad van. Talán annyival egészíteném ki, hogy a mi generációnk - és itt lehet fogni a modernizált világra, hogy számítógép stb. - reggeltől estig focizott. De tényleg nap 5-6 óra foci meg se kottyant. De még suhancként is. Hétfőn a suli után nyomtuk rendesen amíg be nem sötétedett - de néha, ha ki-k meccs volt - még utána is. Kedd edzés, utána hazamentem, és már mentem le a többiekkel. Szerda suli foci - bajnokság vagy kupa -, utána ha odaértem edzésre akkor odaértem, ha nem, a grundon a többiekkel alapból nyomtam. Csütörtök ha volt edzés mentem, de délutántól szintén lent a többiekkel valahol. Péntek már "light"-osabb edzés volt - a bajnokság idején", délutántól megint lent a haverokkal valahol, mert ilyenkor már több csapat volt lent. Az igazi ki-ki meccsek jöttek. Szombat mérkőzés. Utána ha itthon játszottunk, még délután lent a többiekkel. Este dizsi, de vasárnap általában mindig volt valami komoly derbi a 101-esben. Volt úgy, hogy ide 2 csapattal is mentünk, mert jöttek az öregek is, apámék is. De mindent megtanultam. Volt úgy, hogy hulla másnapos voltam a szombat után. Apám azt mondja: "na akkor takarodsz be a kapuba". Pedig utáltam védeni. A haverjai "a csavargók, a jampik", hiába szóltak neki, ne a fiadat állítsd már be! Apám meg, "hogy tud ilyen bírka lenni, hogy ennyire berúg. Szopjon akkor a kapuban". Már a 3. meccstől általában már kint voltam, pláne ha vesztésre álltunk. Mindig mondta: "na húzzál kifele, oszt adjad a gólpasszokat, mert a kapuban írtó szar vagy"! ;)))
322. zaphod |Válasz erre: 320. KáGábor
2020-08-31 17:57:39 Fekete öves, Őstag
Amennyiben a honvéd nem kezd el nyerni - márpedig a tegnapi meccs alapján ez nehéz lesz - maradnak a kiesőhelyen, és hamar el fog fogyni a türelem. A klubvezetés támadófocit és mégjobb szereplést ígért, ebbe a kiesés szele sem fér bele, nemhogy a kiesés, hamar lépni fognak.
321. tomi87*
2020-08-31 17:40:33 Fekete öves, Veterán
Memolla meghívót kapott az albán válogatottba.
320. KáGábor* |Válasz erre: 317. zaphod
2020-08-31 10:56:56 Fekete öves, Veterán
Szerintem nem feltétlenül lesz neki bukta. Attól függ, hogy milyen koncepció mentén gondolkodik az új tulajdonosi kör Kispesten. Bódog valószínűleg tanult a nálunk elkövetett hibáiból, nyilván ő is látta, hogy milyen keretet akarnak rábízni. Ha minden normálisan le lett tisztázva, akkor lehet, hogy megadják neki a szükséges időt, és ebben a szezonban azt mondják, hogy cél az építkezés és a bentmaradás. Emlékezzünk Klopp milyen szezonnal nyitott Liverpool-ban, azóta pedig hol tartanak. Nyilván ez sarkos példa, eszem ágában sincs a Kispestet a Pool-hoz hasonlítani, de Bódog példaképe Klopp, tőle merít, tanul.
Mindesetre remélem, hogy nem ajándékozzuk meg őket pontokkal a következő fordulóban.
319. zaphod |Válasz erre: 318. dvtk-3534
2020-08-31 10:54:54 Fekete öves, Őstag
én is hajlok arra, hogy Bódognak nem Magyarország a megfelelő terep. Nincs azzal gond, hogy ha valaki stílusedző, vagy ha modern focit akar játszatni, de itthon ehhez nincs meg a játékosállomány, nincs meg a know-how a kluboknál, amivel ennek a feltételeit meg tudnák teremteni, stb. Neki szerintem jobb lenne, ha visszamenne másodedzőnek a németekhez.
318. dvtk-3534* |Válasz erre: 317. zaphod
2020-08-31 10:45:01 Fekete öves, Veterán
Sajnos Bódog Tamás nem tanult a hibáiból. Egyre inkább úgy tűnik hogy ugrai nem hoz neki szerencsét. ..

Az is lehet O inkább elméleti szakember és nem gyakorlati. Lehet inkább az edzőképzésben kellene resztvennie ott több sikerrélmény érné.

Egy sikerre éhes ambiciózus edző aki nem a realitások talaján él. Ami jó lehet hosszútávon mert a keretet az elkepzelesehez igazithatná viszont ennyi időt sajnos nem fog adni neki egy klubvezető sem.
317. zaphod |Válasz erre: 312. MertAkiDiósgyőőőri
2020-08-31 10:29:44 Fekete öves, Őstag
Egyáltalán nem érthetetlen

1) a védelem a kiöregedett Kamberre és Lovricsra épül, ráadásul három védővel játszottak, visszahúzódva. Ez a védelem nyilvánvalóan alkalmatlan egy feljebb tolt védekezésre (Batik is, ő is lassú, csak nem öreg).
2) a középpályájuk saját nevelésű magyarokra épül, akik mérsékelten alkalmasak egy összetettebb, modern játékra (képzési hiányosságok miatt - tegnapi meccsen ez erősen kijött)
3) csatárposztra most igazoltak, ott eleve nem voltak meg.

Ezek eredőjeként ez a keret nem alkalmas arra a játékra, amit Bódog játszatna. Úgyhogy a bukása kódolható, de ez nem elsősorban az ő hibája, hanem a klubvezetésé, amelyik a fentiek ismeretében őt nevezte ki, és ráadásul magasra tette a mércét, miközben a keret újjáépítésre szorul, és egy a korábbiakhoz képest másfajta játékrendszer begyakorlása eleve hónapokba telne. A helyes lépés az lett volna, hogy belefognak a keret újáépítésébe (ez nem azt jelenti, hogy egyszerre igazolnak 10 játékost, hanem hogy átigazolási szezononként megpróbálják megtaláni azt a 3 játékost, aki adott posztokra szükséges lenne, indításképpen középső védőt, és csatárt), és a csapat vezetését olyan vezetőedzőre bízzák, aki fokozatosan el tud lépni a korábbi, még Rossi által meghonosított három védős, defenzív játéktól egy támadóbb, modernebb felfogásra. Bódog kinevezése ott kb. annyira jó lépés volt, mint itt Bódog kirúgása után Fernandoé.
316. vebgy* |Válasz erre: 313. sadab1
2020-08-31 01:28:11 Fekete öves, Veterán
De legalább már csinálnánk végre jól...

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...