Banner

Cziczás László: Nehéz időszak előtt állunk

Szerző: Jáborcsik András | 2019-09-18 17:59:00

Egy hónapja tart a DVTK női kosárlabdázóinak felkészülése. Friss hír, hogy a rózsahegyiek kérésére elmarad a szerdai MBK Ružomberok - Aluinvent DVTK mérkőzés.

Bő egy héttel a sorsdöntő Euroliga-selejtező előtt a csapat vezetőedzőjével, Cziczás Lászlóval beszélgetett a dvtk.eu munkatársa.


Egy hónapja tart a felkészülés, ez idő alatt játszottatok három gyakorló mérkőzést, amelyeken felettébb biztató játékkal győztetek. Sikerült eddig elvégezni azt a munkát, amit terveztél erre az időszakra?

Az elmúlt egy hónap eseményei közül egyértelműen a legfontosabb és egyben a legszomorúbb Chanel Mokango sérülése. Ez alaposan megviselte a csapatunkat, azonban most már előre tekintünk, amellett persze, hogy ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánok neki. Azóta szerencsére sikerült pótolnunk őt egy chilei lánnyal, Ziomara Morissonnal, aki néhány edzésen már részt vett velünk. Előreláthatólag rengeteg munkára lesz szükség, hogy azt a szisztémát, amit én megkövetelek tőle, el tudja sajátítani. De nagyon intelligens lánynak tűnik, ez mindenképp biztató a jövőre nézve. Játszottunk három edzőmérkőzést, és ha a végeredményt nézzük, valamennyi nagyon jól sikerült, jóllehet, az ilyen találkozókon nem az eredmény a legfontosabb. Úgy gondolom, hogy megcsináltuk azt a fizikai munkát, amit terveztem. Nagy segítségemre volt ebben Fodor Csilla, aki a labdás edzéseken kívül nagyon keményen megdolgoztatta a lányokat, és ennek látható nyomai is vannak. Eddig tehát a körülményekhez képest minden rendben zajlik. Nagyon várjuk már a sérült játékosaink és Shatori visszatérését. Amennyiben ezek a személyi változások megtörténnek, én úgy érzem, veszélyesek lehetünk egy-két csapatra.



Ha már a sérülteket említetted, a drukkerek bizonyára kíváncsiak, mikor térhetnek vissza a pályára a gyógyulófélben lévő játékosaink.

Kányási Veronikának úgymond meg vannak számlálva a napjai, vagyis egy-két héten belül teljes értékű edzésmunkát fog tudni végezni. Nagyon komoly rehabilitáción van túl, és rendkívül szorgalmasan edz naponta kétszer-háromszor. Egyre nagyobb terhelés mellett már csak minimális fájdalmak jelentkeznek nála, tehát bizakodhatunk vele kapcsolatban. Katona Szidóniának térdsérülésből kellett visszajönnie, az ő felépülése már sokkal időigényesebb folyamatot jelent. Becsületesen készül nap mint nap, a visszatérése is hamarosan meg fog valósulni.


Ide kattintva elolvashatod a teljes cikket a dvtk.eu-n >>>>>>>


forrás: dvtk.eu





És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...