Banner

Ők viszik a hátukon a Csíkszeredai Sportklubot

Szerző: Jáborcsik András | 2018-03-05 19:25:00

A DVTK Jegesmedvék csapata pénteken hazai pályán kezdi meg a menetelést az Erste Liga elődöntőjében a Csíkszereda együttese ellen. Az egyik csapat négy győzelméig tartó párharc várhatóan izgalmas, kiélezett küzdelmeket fog hozni. A Sportclub az alapszakaszban az ötödik helyen végzett és mindössze egy ponttal maradt le az Újpest mögött a felsőházi tagságot jelentő 4. helyről.


A negyeddöntőben nagy meglepetésre söpréssel léptek át az előzetesen esélyesebbnek tartott Dunaújvárosi Acélbikákon. A székely csapat már Dunaújvárosban is megmutatta, hogy komolyan kell számolni velük a negyeddöntőben és magabiztos előnyt szereztek, amit hazai pályán, lelkes közönségük támogatását élvezve már ki sem adtak a kezükből.


Hozó Levente, a Csíkszeredai Sportklub másodedzője így nyilatkozott a klub facebook oldalán a DVTK Jegesmedvék ellen vívandó elődöntő esélyeiről:

"Nem ért váratlanul, hogy a Miskolccal kell játszanunk az elődöntőben. Az alapszakasz során sok sikerélményünk nem volt velünk szemben, de ezúttal is szeretném kiemelni, hogy a rájátszás az egy teljesen más műfaj. Tisztában vagyunk azzal, hogy a DVTK egy nagyon kemény ellenfél, de úgy érzem, hogy a Dunaújváros kiütésével jeleztük, hogy mi is jó csapatot alkotunk. Előzetesen az elődöntőt, döntőt céloztuk meg. Az első lépés megvolt és amennyiben ugyanolyan fegyelmezetten tudunk játszani, miként tettük azt a negyeddöntőben, akkor minden esélyünk megvan a továbblépésre"


A csíki csapat nem töltötte tétlenül a váratlanul jött szünetet, vasárnap és hétfőn a Vákár Lajos Jégcsarnokban megvívott két román bajnoki elődöntőt a Bukaresti Steaua ellen. Mindkét meccsen magabiztosan fektették két vállra ellenfelüket, a bukaresti alakulatnak pillanatnyi esélyt sem hagytak.

Román-bajnokság, elődöntő, 1. mérkőzés

Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua 9–1 (6–0, 0–0, 3–1)

Gólszerzők: Szcsasztlivij (2., 14.), Részegh (6., 13.), Antal Zs. (18.), Rokaly Sz. (20.), Fodor (52.), Molnár Z. (58.), Potapov (60.), illetve Constantin (45.).

A Sportclub beszámolója szerint az első mérkőzésen több olyan játékos is szóhoz jutott a találkozón, akik korábban kevesebb lehetőséghez jutottak. Így a kapuban a sérüléséből visszatérő Ruczuj kapott szerepet, míg beöltözött Golovin, Potapov, Antal N., Bors, Casaneanu, vagy épp Részegh.
A kék-fehérek pedig már az első harmadban eldöntötték a találkozó sorsát, amely idő alatt hat gólt szereztek.

Román-bajnokság, elődöntő, 2. mérkőzés

Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua 7–0 (3–0, 1–0, 3–0)

Gólszerzők: Fodor (12., 57.), Golovin (13., 43.), Flinta (18.), Valchar (40.), Gecse (60.).

A három nyert meccsig tartó párharc állása így 2–0 a Csíkszereda javára. A Sportklub facebook oldalán olvasható hír szerint a csapat vezetése azt szerette volna, ha a harmadik mérkőzést már szerdán leütik a felek, ám ezen kérésbe a bakák nem mentek bele, arra hivatkozva, hogy sok a sérült játékosuk.


Ha egy kicsit alaposabban szemügyre vesszük az Erste Liga ponttáblázatát, kirajzolódik előttünk, kik is viszik a hátukon a szeredai csapatot.

Az alapszakasz ponttáblázatából kiderül, hogy elsősorban a légiósok jeleskedtek a gólszerzésben és a gólpasszok adásában. Mindenképpen kiemelendő az első helyen végző Fabus 18 gólja, valamint kiemelkedő lövési százaléka. Figyelemre méltó, hogy az október végén érkezett Schastlivyy (jobb oldali képen az Ottawa mezében) 19 mérkőzésen hozott össze 25 pontot, és elsősorban a társak kiszolgálásban nyújtott kiemelkedőt. A 38 éves orosz játékos 129 mérkőzést játszott az NHL-ben az Ottawa Senators illetve az Anaheim csapataiban, valamint nem kevesebb, mint 416 KHL mérkőzés is van a háta mögött. A KHL-ben megfordult többek között a CSKA Moszkva, a Szalavat Ufa, a Torpedo Nyizsnyij Novgorod, a Dinamo Riga, a HK Szocsi és a Metallurg Novokuznyeck csapataiban is. A KHL 2010-2011-es kiírásában bajnoki címet szerzett a Szalavat Ufa gárdájával, 2007-ben pedig tagja volt a világbajnoki bronzérmet szerzett orosz válogatottnak. Az Ottawa Senators korábbi játékosához fogható hokis eddig csak 2005-ben játszott a magyar bázisú ligában Jason Strudwick és Rob Niedermayer személyében. Nyugodtan kijelenthető, hogy ilyen szintű játékost látni a miskolci Jégcsarnokban nagy élmény, még akkor is, ha már nem tartozik a legifjabb korosztályba.


A középszakaszban elsősorban Valchar teljesítménye emelendő ki, aki 8 mérkőzésen 8 gólt és 10 gólpaszt vállalt, de figyelemre méltó a 25,81%-os lövési hatékonysága is.


Az Acélbikák elleni negyeddöntőben ismét a légiósok vették vállukra a csapatot, amit az is szemléltet, hogy a hét legjobb pontszerző közé mindössze egy székely legény, Rokaly Szilárd tudott helyet követelni magának.

Schastlivyy remek mutatót produkált az Acélbikák ellen is, négy meccsen hat gólt ütött és 26,09%-os lövési hatékonysága azt jelenti, hogy minden negyedik lövése utat talált a dunaújvárosiak hálójába. Nagyon oda kell majd figyelni rá a Jegesmedvéknek.


forrás: ersteliga.hu, elitprospect.com, facebook.com




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2018-03-06 08:01:17 Fekete öves, Veterán
Ez a Schastlivyy nekünk is lőtt már gólt - talán kettőt is - de attól még mindig nyerni tudtunk. Remélhetően folytatódik a tendencia.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...