Banner

CS. A. M. O. V.

Szerző: Jáborcsik András | 2018-11-16 17:09:00

MAC Újbuda - DVTK Jegesmedvék

Tipsport Liga jégkorong mérkőzés

Budapest, Tüskecsarnok, 2018.11.16. 18:00


Közvetítés: DigiSport


Ki ne ismerné ezt a mozaikszót, aki egy kicsit is járatos a miskolci jégkorongban. Néhány éve a futballban megismert SZ.L.A.M.B., F.A.F., illetve GY.A.K.A. után megszületett a CS.A.M.O.V., amit annyit tesz, hogy "Csak a MAC-ot oda-vissza!"

Kimondva-kimondatlanul az egyik legnagyobb izgalommal várt mérkőzés következik a DVTK Jegesmedvék szurkolói számára. Ebben a szezonban egyszer megmérkőztünk már ugyan a MAC csapatával, és hosszabbításban vereséget is szenvedtünk, de mivel az alapszakaszban többször is összecsapnak egymással a csapatok, ezért még megvan a lehetőség arra, hogy legalább egyszer CS.A.M.O.V.


De jó ránézni a tabellára, ahogy araszolunk szépen előre és már a 9. pozíciót foglaljuk el. Látni kell azonban, hogy a 8. és a 12. hely között meglehetősen sűrű a mezőny, és a MAC egy meccsel kevesebbet is játszott, vagyis a vesztett pontok tekintetében egál az állás. Az alsó ház és a középmezőny második fele között pedig van egy 6 pontos különbség. A cél csak az lehet, hogy minél előbb beérjük a trencsényieket.



Ez a táblázat még inkább szívet melengető a miskolci drukkerek számára. A legutóbbi 5 mérkőzésen szerzett pontokat, vagyis az aktuális formát tekintve a 3. helyen állnak a Jegesmedvék, de a MAC eredményei is tiszteletet parancsolóak, hiszen több nagy skalpot is gyűjtöttek az utóbbi meccseken.



A kanadai táblázat élmezőnyére kattintva egészen döbbenetes látvány tárul az ember szeme elé.

Kötve hiszem, hogy bárki is gondolta volna a bajnokság előtt, hogy lassan féltávhoz közeledve 3 Jegesmedve is lesz az élmezőnyben. Jankó teljesítménye egészen kimagasló, különösen a gólpasszok tekintetében, hiszen egyedül a zólyomi Chovan előzi meg az asszisztok számában. Melette Ziga és Rasmus is szorgalmasan gyűjtögeti a pontokat. A rövidesen megjelenő, Egri Istvánnal készült interjúból azt is megtudhatjuk majd, hogyan vélekedik ő és Hanlon mester is a bivalyerős támadóhármasról.



Csapatkapitányunk, Magosi Bálint is nagy várakozással telve tekint a találkozó elé:

„Nagyon szeretnénk visszavágni, és ugyanúgy ellopni a pontokat Budapestről, ahogy ők tették egy hónapja Miskolcon. Nem lesz egyszerű, mert a MAC is jó úton jár, alaposan fel kell készülnünk és elemeznünk a játékukat. A szokásos presztízsrangadóra van kilátás, apróságok dönthetnek.

Mindig jó egy kicsit kimozdulni a komfortzónából, és az is nagyon sokat számít, hogy az edzőnk végtelenül pozitív, a szezon eleje óta hangsúlyozza, legyünk türelmesek saját magunkhoz. Még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk, de tényleg elkezdett működni a játékunk"


Szóval Hajrá Jegesmedvék és CS.A.M.O.V. !


forrás: eredmények.com és nemzetisport.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

63. korxi |Válasz erre: 62. Csubakka
2018-11-18 11:00:14 Piros öves, Veterán
Ez a kérdéskör nyilván érdekli az olvasót, de feltételezem hogy Egrit nem elsősorban ez érdekli, mivelhogy neki nem az a funkciója hogy ez érdekelje. Egyébként nyilván őt is érdekli mert a Jegesmedvék is érintve lehet benne, de a jégkorongcsapat szakmai szempontú megközelítéséhez ennek tényleg nincs köze, másrészt azt hiszem hogy illetlenség is lenne Egrit azzal bombázni, hogy - akár egy interjúbeli kérdés-felelet formájában -az LT-Önkormányzat harcban nyilvánosan foglaljon állást.
62. Csubakka |Válasz erre: 60. jaborcsik-andras
2018-11-17 21:56:47 Lila öves, Tag
Elnézést, azt hittem arról írsz ami érdekli az olvasókat...
61. Karpfen |Válasz erre: 57. korxi
2018-11-17 16:08:36 Barna öves, Veterán
Sok mindennel tudok azonosulni, amit írsz. A légiósok számában valóban nincs nagyságrendi különbség, de a súlyukban igen. Nálunk jobban megoszlanak a pontok a légiósok és a magyarok között. Igaz, hogy a magyar húzóembereket nem mi neveltük, de hát nem is ilyen világot élünk, nagyon ritka, hogy egy csapat gerincét a saját nevelésűek adják, nem csak hokiban. Hogy jó úton jár-e a MAC, az csak évek múlva derül ki, hányan válnak a mostani fiatalok közül húzóemberré. A szezon előtt én is úgy éreztem, hogy jobban erősítettünk, mint a MAC, de most előrébb járnak. Talán kevés olyan típusú játékosunk van, aki alkalmas egy agresszívabb, szorosabb letámadással járó játékra és a kapu mögötti párharcok megnyerésére. Nem a durvaságra gondolok. Nekem eddig az a játék tetszett a legjobban, amit Doug Bradley idején műveltünk.
60. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 59. Csubakka
2018-11-17 15:25:58 Fekete öves, Veterán
Engem ez egyáltalán nem érdekel, ezért kizárólag szakmai kérdésekről beszélgettünk.
59. Csubakka |Válasz erre: 54. jaborcsik-andras
2018-11-17 14:43:18 Lila öves, Tag
András, ha megoldható az interjúban kérdezz már rá Egri Pista bánál, hogy ő hogyan látja első kézből Leisztinger szerepét a DVTK egészénél? Illetve nem érzi-e, hogy mint a városi szabadidőközpont vezetője két tűz közé kerül a DVTK körül folyó “háborúban”? Érdekes lenne a véleménye.
58. laca |Válasz erre: 57. korxi
2018-11-17 14:40:20 Lila öves, Fanatikus tag
Hát ha az összeszokottság faktort és az egyéni leterheltség faktort nem számoljuk...
57. korxi |Válasz erre: 46. Karpfen
2018-11-17 14:33:57 Piros öves, Veterán
Persze hogy a légiósokból és a honosítottakból van a valós erejük és azok szerzik ott a pontjaik 70%-át. Ezért vannak. 10 db légiós és honosított az már két teljes sor. És lehet hogy nem szimpi a 10 darab, de már erre is rögtön azt tudom mondani hogy nekünk meg 7 van, tehát nagyságrendi különbséget nem látok.
De nekik a 10 légiós mellett a keret nagy része 23 év alatti fiatalokból áll, mi pedig stabil válogatottakat, ex-ebeleseket igazoltunk a légiósaink mellé. A szezon előtt azt mondta mindenki hogy mi mennyire komolyan erősítünk az extraligára, a MAC meg nem.
És szerintem a játékoskeret alapján napjainkban nekünk kellene a jobb csapatnak lenni. Ehhez képest ők a jobbak nálunk.
Így tehát kizárásos alapon nem tudok mást megállapítani, hogy az edzőnk nem olyan jó mint Majoross.
56. sadab1*
2018-11-17 09:35:31 Fekete öves, Veterán
Mayer alig szólalt meg azon a meccsen is, nem egy szószátyár és főleg nem mondott olyanokat DVTK helyzetnél, ha kimaradt, h hú, de kár, stb...! Tudni kéne az embernek, h hol a helye, de leginkább nem hívok meg elfogultat!
55. korxi |Válasz erre: 48. Stevenstreet
2018-11-17 09:25:26 Piros öves, Veterán
Én amikor ezt itt szóvátettem, nem tudtam hogy Kangyal a szakkommentátor. De ennek tudatában nincs bajom azzal hogy elfogult. Amikor Miskolcról közvetítették a Jegesmedvék-MAC meccset, akkor - ha jól emlékszem - Mayer Péter volt a szakkommentátor, aki pedig a mi emberünk.
A csatorna ráészéről az lenne az elfogultság, ha a miskolci meccsnél is is Kangyal lenne a szaki.
De az hogy a bpi- meccsenő van és elfogult, hát persze hogy az. Direkt MAC-os feliratú felsőben volt, éppen azért hogy felvállalja hogy hová húz a szimpátiája. Nyilvánvalóvá tette hogy akar elfogulatlant játszani, hiszen nem az. Az volt a felháborító, amikor tavaly a pártszolgálati tévé közvetített, nekik pártatlannak kellett volna lenniük, de legalábbis látszaniuk, de mégis a MAC-nak szurkoltak.
54. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 53. sadab1
2018-11-17 09:18:50 Fekete öves, Veterán
Igazad van, bocs.
Az eredmenyek.com-ra hagyatkoztam.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...